Sunny 2

Geadopteerd: 01-02-2022
Naam: Sunny 2
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2017
Schofthoogte: 57 cm
Gewicht: 27 kg
Ras: kruising
Gecastreerd: Ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed, mensgericht
Houding tov kinderen: vanaf 12 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
JULI 2022

Sunny was een hele bange, beetje te dikke hond. Je arm te bruusk uitsteken om iets uit de kast te nemen en hij kroop al bijna onder het tapijt. In deze nieuwe omgeving lagen zijn grote oren bijna altijd plat en hing zijn staart naar beneden. 

Hij kwam nooit buiten en bleef zo veel mogelijk in zijn veilige verstopplaatsjes liggen. Met het vuurwerk zat hij (als vrij grote hond) helemaal opgeplooid onder een keukenstoel waar hij volgens de wetten van de fysica helemaal niet onder zou mogen passen en de andere helft van de avond kwam hij niet meer uit de douche.

We hebben hem rustig de tijd gegeven en niet te veel poeha gemaakt rond zijn angsten. Lekker luid voorbij lopen en hem dan een geruststellende krabbel achter zijn oor geven vóór hij kon weglopen, opbouwend op lawaaierige plaatsen gaan wandelen en hem af en toe naar een nét iets te drukke omgeving brengen. Hij trok altijd heel grote verbaasde ogen als hij besefte dat er niets meer gebeurde dan een lawaaitje.

Onze eerste hond (Fera) hebben we aangeleerd dat er altijd eten beschikbaar is en dat ze het moet kunnen delen. Sunny heeft zich hier meteen aan aangepast, hij schrokt zijn eten helemaal niet meer op. Er staan altijd twee bakjes eten maar ze eten met plezier tegelijkertijd uit hetzelfde bakje, er zijn zelfs dagen dat ik hun eten niet moet bijvullen.

Ondertussen loopt hij al moedig mee langs drukke banen, onder lawaaierige treinbruggen en haalt soms zelfs deugnietenstreken uit zoals je boterham van je bord stelen. Als we in de tuin zitten komt hij vrolijk naar buiten gehuppeld met zijn staart en oren omhoog om streeltjes te krijgen, in het gras te rollebollen of om er gewoon bij te komen liggen. Hij is ook heel speels geworden, Fera en Sunny kunnen samen ravotten als twee kleine puppies en onlangs is hij zelfs mee gegaan naar een paar (niet te luide) festivalletjes.

Sinds een paar dagen zijn we hem aan het leren zitten en hij kan het nu al bijna. We gaan er nog veel werk aan hebben om hem helemaal op zijn gemak te krijgen, maar dat weegt totaal niet op tegen het plezier van deze loebas in huis te hebben.

Bedankt dat we hem mochten adopteren, deze jongen gaat nergens anders meer naartoe!! 🙂

Lieve bescheiden goedzak Sunny-2
Sunny is een hond met een gouden karakter. In NL sinds januari 2021. Sunny is nog steeds een tikkeltje bescheiden maar ideaal voor een baasje die een makkelijke lieve hond zoekt om samen te genieten van rust, wandelingen in rustige gebieden en het genieten van elkaar. Drukke steden zijn niet aan Sunny besteed. Daar mag u zeker alleen naar toe, Sunny wacht trouw thuis tot u weer retour bent; hij maakt niks stuk als hij alleen thuis is.

Sunny-2 in Moscow
Sunny kwam in de winter van 2018 in het asiel terecht, samen met zijn oudere vriend of broer. We weten niet wat hij mee had gemaakt. Hij was bang en nerveus, zijn leven op straat zal niet makkelijk zijn geweest. Vrijwilligers hebben met veel inspanning Sunny geholpen met het overwinnen van zijn angsten en het vertrouwen in mensen terug te krijgen.

Sunny-2 in Nederland
Sunny is zeer baasgericht. Ook naar onbekenden is hij vriendelijk. Hij loopt netjes mee aan de lijn, in spannende situaties kan hij iets trekken. Het passeren van mensen met honden, auto’s, fietsers; voor Sunny geen probleem. Op zijn huidige logeeradres gaat het prima met katten, paarden en de andere aanwezige honden. Mee in de auto: zet de deur maar open en Sunny springt er in, klaar om mee te gaan.

Waarom een herplaatsing voor Sunny-2 ?
Het lag zeker niet aan zijn lieve karakter, daar is iedereen het over eens. Hij is misschien iets meer gefocust op vrouwen, maar eenmaal de man des huizes geaccepteerd, was dit ook geen probleem meer. De baasjes waar Sunny woonde hadden de indruk dat hij niet echt gelukkig was. Hij leek niet te genieten van de wandelingen terwijl deze mensen juist dol zijn op lange wandelingen maken. De focus van Sunny lag altijd ‘weer richting thuis’ gaan. Als de familie lekker buiten in de tuin zat, bleef Sunny binnen in huis liggen. Ze hielden zoveel van hem en waren aan het wachten tot bij Sunny de knop ‘omging’ maar dit gebeurde niet.  In de wijk waren altijd wel geluiden te horen. Zou het daar aan liggen?
Met veel verdriet is besloten om afscheid van hem te nemen.

Houding tov volwassenen: Goed, erg mensgericht.

Houding tov kinderen: Goed met tieners; met kleine peuters is geen ervaring

Houding tov andere honden: Goed. Vriendelijk naar andere honden, Sunny vermijd conflicten. Als andere honden ruzie maken trekt hij zich terug.

Gezondheid: Sunny 2 is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Prikkelarme omgeving, met omheinde tuin. Hij heeft moeite met harde geluiden/lawaai, waardoor hij onzeker wordt

Voorkeur adoptanten:  Zijn nieuwe familie is lief, rustig, geduldig en zonder al te hoge verwachtingen. Sunny zal namelijk nooit een ‘spring-in-‘t-veld’ worden. Sunny wordt enkel geplaatst bij een zeer rustig gezinsleven, eventueel al met een aanwezige hond (dit is geen must).

Sunny is misschien wel uw droomhond die helemaal bij u past! Bekijk maar eens op uw gemak zijn video’s! Hij is te bezoeken in Lanaken (B), u bent van harte welkom. Meer weten? Stuur een bericht en de foster van Sunny zal graag (vrijblijvend) contact met u opnemen.

Sunny – was born winter 2017. Color – ginger/red, ears are standing up. He got to the shelter in winter 2018 together with his older friend or brother. It’s hard to say how it was going on with him before the shelter. But he was scared and stressed. Especially because his friend was being aggressive to him. Apparently his life on the streets was not easy… Volunteers had to do a lot to make him overcome his fears and start trusting people. Sunny always wanted to be with us and he was interested in the outside world.

Despite his friend being aggressive Sunny would come out of his cage and communicate with us. It helped him understand people more and learn that we are not going to hurt him. Then his friend was taken away and Sunny became alone. It made his socialisation process a little longer. He became scared again, but love and time still did it. We can’t believe that this redhead used to avoid being petted, taken on a leash or going for a walk.

Now Sunny always wants to be touched and hugged, likes to lean on people’s legs and just stare at them. Now Sunny comes up to all people, lets then put him on a leash and pet him. During the walk he does not pull on the leash and walks nearby. He is a very polite boy. Friendly towards other dogs. He is not aggressive and when other dogs are starting a fight he goes back to his cage. Now Sunny lives in one cage with Blacky, after Martha found her home in Netherlands. 

Sunny is always very people oriented. He is a bright ray of sunshine, timid red beautiful dog with brown eyes. He can be the 2nd dog in the house. Gets along with other dogs, people and kids who are older 10. Don’t know how he behaves around cats. He eats dry god food and pouches. Likes dog treats. Behaves well in the car. Can live in the house or in the apartment.