Vera 2016

My Martin begon met een Russische dierenliefhebber (Vera) die een goed thuis zocht voor de asielhond die haar hart had gestolen: Martin. Via internet vond ze een thuis voor hem in Nederland. Vanwege dit succes kwam er nog een hond hier naartoe, en nog een, en nog een.
De band tussen de Russische asielvrijwilligers en Nederlandse dierenliefhebbers groeide en steeds vaker kon een aantal dieren meereizen naar Nederland.

Na een paar jaar op kleine schaal particulier te hebben gewerkt, is MyMartin op 24 september 2013 een stichting geworden.
My Martin Russian Shelter Pets is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Midden Nederland te Utrecht onder nummer 58852123.
Bankrekening NL84 TRIO 0197 7976 28

Het doel van de Stichting is het helpen van zwerfdieren uit Rusland, meer specifiek Moskou. Meestal bestaat die hulp uit het zoeken en vinden van een eigenaar die van dit tweedehands dier een eersteklas vriend wil maken. Soms bestaat die hulp uit veterinaire zorg, en soms door bijvoorbeeld te helpen bij transport binnen Nederland. Er is er maar een die profiteert: de Russische asielhond.


Hieronder het verhaal van Vera, hoe het allemaal begon met hond Martin. Martin woont sinds 2010 in Nederland. Het gaat supergoed met hem en hij blijft deel van ons logo.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in het asiel, zag ik tussen de vele honden één hond die bijzonder mijn aandacht trok. Toen ik Martin’s hok naderde zag ik een hond met een brede glimlach! Niet een grijns – Martin glimlachte en was blij dat hij aandacht kreeg.

De eerste wandeling vond hij eng – ik heb hem naar een rustige plek gedragen verwijderd van het asiel en de herrie. Ik zette hem in het gras en begon hem te aaien. Langzaam ontdooide hij en hij begon de wereld buiten het asiel te verkennen.

Vanaf dit moment kwam ik iedere week langs om hem te bezoeken. Martin was altijd overenthousiast en ging op zijn achterpoten staan om mij te begroeten. Hij was blij en uitgelaten!

Hij liep nooit vast aan een riem – hij luisterde perfect. Hij liep altijd voorop maar verloor mij nooit uit het oog.

Een keer werd Martin geplaatst bij een gezin in Moskou maar dat was helaas geen succes. Hij was nog nooit eerder in een woning geweest en was zeer gestresst de eerste dagen. Hij begreep niet waar hij zijn behoefte moest doen en hij beet dingen kapot. Hij was angstig en onzeker en de nieuwe eigenaren hebben hem snel weer terug gebracht naar het asiel.

Ik was zeer bezorgd dat ik voor Martin geen geschikt huis zou vinden….

Martin – een vriend. Hij is gek op mensen en hij is niet zomaar een hond. Hij begrijpt veel en het doet me veel verdriet als ik hem weer in zijn hok terug moet plaatsen en naar huis moet gaan.

Ik hoop dat Martin een dezer dagen een goed thuis vindt waar hij liefdevol opgevangen wordt. Toen gebeurde er een wonder! Ik ontving een e-mail uit Nederland. Een mevrouw was zeer onder de indruk van Martin maar helaas niet in de gelegenheid naar Moskou te reizen. Wij hebben 6 maanden met elkaar gecorrespondeerd voordat wij besloten hebben dat Martin naar Nederland gaat.

Ik had nog niet eerder te maken gehad met het transport van dieren naar het buitenland – er moest veel geregeld worden: allerlei documenten, inentingen en een grote transportbox.

In oktober 2010 heb ik tickets naar Düsseldorf gekocht. Ik wachtte met spanning 9 oktober af – de vlucht duurde 3 uur. Tot mijn grote verbazing verliep alle soepel. Een uur voor vertrek werd Martin meegenomen naar de bagageruimte. Wij zagen hem pas weer in Duitsland bij het ophalen van onze bagage. Martin was moe maar rustig en niet zenuwachtig. Toen namen wij de trein naar Den Bosch – we waren moe maar dolgelukkig! We hebben het gehaald!

Martin kwam terecht in een warm en liefdevol gezin. Hij woont nu in een huis met tuin en een meertje vlakbij. Het gezin was dolblij met het nieuwe gezinslid en snel bloeide Martin volledig op. Zijn ogen glansden van geluk.

Martin, lieverd, ik ben zo blij voor je. Jij zult altijd een speciale plek in mijn hart hebben – blijf gelukkig!

Vera