Raph

SEPTEMBER 2019

Lieve mensen, hier een update over het leven van Raph! Het gaat heel goed met hem, we zijn een blije familie met zijn viertjes. Ook Natasja(Vafflya) is inmiddels op hem gesteld geraakt. Ze pakt wel zijn eten af als ze de kans krijgt, dus we letten goed op anders wordt ze te dik. Raph begint nu echt thuis te komen, zijn plek in te nemen en vraagt om knuffels. Hij gaat steeds beter met andere honden, leert spelen en vindt alles prachtig. Zoveel indrukken elke dag, aan het einde van de middag ligt hij voor pampus en slaapt met zijn speeltjes. We zijn stapel op hem, hij is een wereldhond! Op twee filmpjes zie je raph en natasha in de tuin van ons vakantiehuisje. Inmiddels hebben we een omheining gemaakt en hoeven ze niet meer aan de lijn. Dat is heel fijn voor allemaal. Binnenkort sturen we nog wat meer op, ik hoop dat dit zo goed aankomt.

JUNI 2019
Met Natasja begint het langzaam te boteren: ze was erg jaloers en hij mocht niet op de bank van haar. Hij was daar ook van onder de indruk, dus sliep hij op een kleed in de keuken. Er is gelukkig een kentering aan het komen; gisteravond hebben we Raph op de bank gekregen en hij heeft zich helemaal als een puppie laten aaien. Op zijn rug, oogjes dicht. Ontroerend. Vanochtend hebben ze samen op de bank een kluif gegeten en dat ging ook goed.

Hij is vandaag de hele dag aan een lange lijn samen met Natasja op straat en in de werkplaats geweest, je ziet op de foto’s alles. Het gaat heel goed met hem, hij is heel enthousiast naar andere honden, maar ook met kinderen en mensen is hij superlief. De eerste wandeling op vrijdag gingen we naar het kleine strandje, daar mag je in de zomer nog met honden komen en hij sprong gelijk de zee in en liep door tot hij moest zwemmen, we waren stomverbaasd! Alsof hij alles van de kennel van zich af wilde spoelen. Hij is nu ook al zindelijk, ik laat hem wel een paar keer extra uit om hem de kans te geven het goed te kunnen doen. Nou al met al hoor je ons niet klagen en Raphje volgens mij ook niet.

Hij heeft al een nieuwe roedel hier met Prem en Myla (een roemeense) en Catootje (een Griekse) en natuurlijk Natasja.

We laten weer van ons horen, maar voor nu hebben jullie in ieder geval een eerste indruk. Heel erg veel dank namens ons alle vier voor al jullie inzet en liefde voor de rushonden. Ook de lieve mensen in Rusland wil ik heel erg bedanken voor hun inzet! Zonder jullie had Raph het zeker niet gehaald en Natasja wellicht ook niet.

We zijn erg dankbaar dat we deze prachtige hondjes om ons heen mogen hebben. We zullen heel erg goed voor ze zorgen!

Raph lijkt een wat onopvallende jongen, maar als je beter kijkt zie je een prachtige, ranke rood-witte verschijning met een schitterende krulstaart en intelligente ogen.

Raph is aan een boom gebonden gevonden. Hij was broodmager en heeft een lange weg naar herstel doorgemaakt. Hij wil zo graag contact met mensen en dat krijgt hij nu minimaal. Hij is actief, alert en wil niets liever dan met zijn vrijwilligster op pad gaan. Hij is heel gehoorzaam en loopt netjes mee aan de lijn. Raph wordt nu 2 tot 3 x daags uitgelaten en als zijn vrijwilligster komt kan hij een extra rondje maken. Raph is eigenlijk een heel gemakkelijke hond; hij vindt mensen belangrijker dan hondenspeeltjes. Hij hunkert naar aandacht en laat echt zien dat hij dat zo waardeert. Met Raph krijgt u een maatje voor het leven.

Houding tov volwassenen: Goed. Hij wil niets liever dan bij mensen in de buurt zijn. Hij houdt van aandacht en knuffels.

Houding tov kinderen: Goed met kinderen vanaf een jaar of 10.

Houding tov andere honden: Heel goed – hij deelt nu zijn hok met een reu en een teef en dat gaat super. Hij kan prima als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Onbekend.

Kan alleen zijn: Onbekend. Deze jongen kent alleen het leven in een kennel in het asiel.

Autorijden: Goed.

Gezondheid: Raph is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

1. This simple dog named Raph or Rafael

2. Year of birth is approximately 2015

3. Appearance – white-red-haired handsome dog. Mix of stray dogs

4. Weight is 24kg, neck circumference-43 cm; breast size – 70 cm; height at withers – 63 cm

5. Health – no healthy problems has been found, excellent appetite, immunity

6. Castration/sterilization – neutered. Chipped. Vaccinated.

7. History of the dog

Simple stray dog Raph. Nothing special in his story.
Raph was a victim of abuse, found in the Bitcevskiy park in Moscow, was extremely thin, haggard, tied for a rope to a tree, which was almost choked. Restored hard. More than a year he has been living in the shelter, in the aviary.

8. Food – no food allergies. Raph is not spoilt for food. On exposed eats dry food and not often porridge with a chicken. Winter cold with difficulty, but takes out.

9. Character – Raph is active, frisky, pin, kind and affectionate, tied to his volunteer, misses the human communication, due to lack of time and Lack of opportunity, the dog lives in the shleter, walking very seldom.

10. Attitude to adults – friendly with everyone, does not attack, does not bite, very good in communications. Very kind dog

11. Attitudes towards children – able to be in a family with adult children

12. Attitude to other males and females – good, very well communicate, likes to be in a company, now lives in one aviary with other two dogs (male and female). Able to be the second dog in family.

13. Attitude to cats – unknown

14. Attitude to other animals – unknown

15. How to walk on a leash – to the leash accustomed very good

16. Do you know any commands – the team does not know, but obedient

17. How to drive in a car – good

18. Whether it is possible to stay at home alone – unknown because lives on the street in the shelter. Probably it takes time to get used. But he has good brains, just show him how to live inside your place, good if you have other dogs

19. Toilet – outside by shelter schedule 2-3- times per day and more when the volunteer comes

20. Toys – he plays in toys, Raph is not enough affection and attention, so, now in those rare moments, when his volnuteers cones to visit him he actively, impulsively, shows how he is happy to see you