Vafflya

JUNI 2019

MAART 2019

Natasja en Prem: dikke vriendjes zijn het en heel blij met elkaar. Elke morgen gaan we samen wandelen en het gaat heel goed met onze schatten! Veel liefs Natasja en Prem!! XXX

DECEMBER 2018
Natasja maakt het heel goed, we zijn ontzettend gelukkig met haar! Ze krijgt steeds meer zelfvertrouwen en dat is prachtig om te zien. Ze rent hele einden op het strand en ook het bos vindt ze heel fijn. Ze is ook al twee keer op vakantie geweest met mij, een keer een week in een huisje in het bos met een vriendin van mij en een keer met mij naar mijn moeder, ze gaat graag mee in de auto en past zich overal heel gemakkelijk aan. Ik laat haar dan niet alleen, maar thuis kan ze al goed even alleen zijn als wij even een boodschap moeten doen ofzo. Ze luistert echt heel goed en gaat ook al zelf naar andere honden toe. Ze is al best waaks en niet bang voor klanten, die worden eerst besnuffeld en mogen pas doorlopen als zij het goed vindt. Ook in de werkplaats ligt ze nu al in haar mandje en ze is niet bang meer voor de geluiden als wij aan het werk zijn. Er zijn heel veel mensen in de buurt die haar bezoeken en kluifjes komen brengen. Ze is heel nieuwsgierig en af en toe ook wel ondeugend, dat mag ze, dat is zo leuk om te zien. Dan blaft ze soms gewoonweg in de lucht alsof ze zegt: “hier ben ik!! “We zijn allebei stapelgek op haar en vertellen aan iedereen over jullie project. Ik hoop dat er meer mensen een Rushond een warm nestje gaan geven! De foto’s en het filmpjes spreken voor zich en als iemand eens in de gelegenheid is om haar te bezoeken, dan van harte welkom natuurlijk! Dat zou Natasja vast ook leuk vinden.
Voor nu veel liefs van ons alledrie, voor alle mensen die haar hebben geholpen en speciaal natuurlijk voor haar Russische adoptiemama Natasja! Zalig Kerstmis en een gelukkig nieuwjaar (ik hoop dat dat voor alle honden gaat gelden, dan zou ik echt gelukkig zijn).

OKTOBER 2018
Ze is heel erg gericht op ons, ze is superlief en intelligent en ze eet heel goed. We verwennen haar nu even extra met lekker schenkelvlees door haar brokjes en we gaan morgen naar onze dierenarts om haar in te schrijven en nog een inenting voor de ziekte van Weil te geven. Misschien nog een wormenkuur, we horen het wel van hem. Vafflya luistert nu al echt naar haar nieuwe naam Natasha en ze heeft al een penning met haar naam en onze telefoonnummers om. Ze heeft ook al kennis gemaakt met een heleboel lieve mensen uit de buurt en honden om mee te wandelen. Ze is heel nieuwsgierig en ze lijkt bijna per uur meer vertrouwen te krijgen. Vanmorgen begon ze ons al een beetje uit te dagen! Hoe fijn is dat! De eerste nacht heb ik bij haar op de bank geslapen om haar niet alleen te laten, maar de volgende nacht heeft ze heel rustig en lekker geslapen in haar eentje. Wij slapen boven en het gaat helemaal goed. Het is wel een open ruimte dus ze kan ons horen als zij beneden is, dat zal wel helpen.
Ze slaapt op een lekkere schapenvacht. We laten haar rustig op haar tempo wennen. Ze gaat toch al zo hard met al die nieuwe indrukken, het strand, de golven, de geluiden hier, allemaal nieuwe mensen…

Vafflya: gehoorzaam, lief, intelligent, de wil te ‘pleasen’

In Nederland sinds oktober 2018

Vafflya, een geweldige schat, een mooie ranke verschijning. Ze wil heel graag weten wat de baas van haar wil. Ze leert dan ook zeer snel. Na drie dagen weet ze al dat ze niet mag bedelen en gaat op haar matje liggen. En zitten voor een snoepje….dit had ze super snel door! Vafflya wordt met de dag speelser en knuffeliger maar met hondenspeelgoed weet ze zich nog even geen raad. Misschien kunt u haar dit leren?

Als je de riem pakt gaat ze netjes bij de deur zitten en kijkt je vol verwachting aan. De fostermama mag niet meer hardlopen want Vafflya zou het ook heerlijk vinden om een stukje met de baas te rennen.

Vafflya logeert momenteel in een stadswijk aan een drukke honden-uitlaatroute. Buiten is Vafflya behoedzaam en alert. Ze houdt alles in de gaten. Momenteel wordt er druk aan de weg gewerkt. Vafflya volgt dus een versnelde cursus ‘wegverkeer’ inclusief harde geluiden. Dit alles mag de pret van het wandelen niet drukken want wandelen met de baas vindt ze heerlijk!

Aan de lijn reageert ze voorzichtig op vreemde honden. Ze is vriendelijk en beleefd naar rustige honden. Honden die haar druk of dominant benaderen, ontloopt ze liever. Ze kan aan de lijn neutraal doorlopen als je op de stoep iemand met een hond moet passeren.

In huis is Vafflya rustig, ze komt graag knuffels halen. Vafflya logeert momenteel zonder andere huisdieren om haar heen. In Moscow leefde ze in een roedel – maar naar het lijkt sinds haar komst te Nederland – heeft ze geen hondengezelschap nodig om gelukkig te zijn. Aandacht van mensen, dat is wat ze wil! Het foster gezin heeft Vafflya nog niet horen blaffen, ze maakt wel geluidjes.

Bij het gastgezin weigert ze tot nu toe de trap op te gaan. Ze slaapt ‘s nachts beneden in de bench. Vafflya houdt niet echt van een bench maar wat de baas wil, dat doet ze. Vafflya laat zich tot nu toe zien als een fantastische hond zonder slechte ervaringen. Met de buurjongen van 10 kan ze het ook prima vinden. Naar vreemde mensen reageert ze ook heel positief.

Katten zijn ook geen probleem. Bij de hondenopvang reageert ze totaal niet op de kat die daar rondloopt.

Wilt u een maatje voor het leven? Kunt u haar de aandacht geven die ze graag wil. Geniet u van het samen met haar knuffelen? Vafflya zou prima als enige hond geplaatst kunnen worden. Juist in een roedel of in een te groot druk gezin zijn we bang dat ze door haar bescheidenheid zou ondersneeuwen. Komt u kennismaken met deze mooie Russische dame ?

1. This dog named Vafflya (means sweet biscuit in Russian)
2. Year of birth is approximately: December 2014 year
3. Appearance – compact dog. Tri color black, red, white
4. Weight is 21 kg, the size at the Withers is 56 cm
5. Health – There are no health problems. Healthy.
6. Castration / Sterilization: sterilized. Chipped, vaccinated.
7. The history of the dog
The dog was found on industrial zone not far from Moscow. The volunteer of the shelter found her and brought to the shelter. Vafflya lives at the private shelter.

8. Nutrition – allergies not detected. Eats dry food, dogs snacks.

9. Character – the dog loves everyone. Meets strangers, as if they have long known and loves. Active but normally active not a crazy active dog. Focused on a person. Affectionate, friendly, kind, tender. Very easy dog for communications. No fobbies.

10. Attitude towards adults – Friendly with everyone.

11. Attitude towards children – good with kids, preferably in a family with a child over 10 years.

12. Attitude to other males and females – good with other dogs, regardless of gender, is friendly. Likes to play with them on the street.

13. Attitude towards cats – no aggression. Interested in cats but without hunter instinct.

14. Relation to other animals – not noticed yet

15. As she walks on a leash – on a leash to walk accustomed. Can sometimes pull a leash but normally pulling not a horse pulling

16. Does any team know – basic knows (In Russian). Very smart, easy trainable

17. How she rides in the car: good. Does not feel sick
18. Can she stay at home alone – yes she can. Good if you have another dog for a company
19. Toilet – accustomed 2-3 times per day (shelter schedule)

20. Toys –indifferent. A person is her main tool! And spend lots of time outside, walking time is her favorite time

21. Wishes for owners – Fits the second dog to the family, to the family with other dogs, to the family with children after 10 years.

22. Wishes at the place of residence – All options are considered