Malyshka

JULI 2019

Eén uitje, drie verschillende ervaringen
Door de ogen van mijn wildebras: 

Malyshka:
Jeetje wat was het warm vandaag, te warm om ook maar een poot te bewegen. Om 21.00 uur komt vrouwtje thuis “gaan jullie mee zwemmen?”…. oh JA! kom op we gaan we gaan we gaan! Tuig om, wachten tot Dash en Greii ook hun tuig om hebben pff wat duurt dat toch lang… eindelijk gaat die deur open en zitten we in de auto… Zwemmen! Oh vrouwtje ik ben zo blij, zo blij dat moet ik met je delen (ik werd afgelebbert, jakkes) aangekomen bij het strandje in Den Oever heeft vrouwtje een verrassing voor ons… OMA en SAM!!!
Zodra vrouwtje mij los klikt ren ik zo hard als ik kan naar oma en neem een sprong… Oma ik heb je zo gemist! Ik ben zo blij dat ik van gekkigheid niet weet wat ik moet doen. Oma lacht en knuffelt me “he Malysh wat heb ik jou een tijd niet gezien”

Het is druk op het strandje, heel veel andere honden, wat een gezelligheid. Ik ren en ik speel en ik duik als een malle het water in en speer door het water heen, over de golven heen, ik verdwijn in een bommetje van water… te leuk, het leven is een feestje en Sam is er ook, Sam is er ook!!!!

Ik zie Dashka een andere richting op gaan en besluit even te gaan kijken wat zij aan het doen is… Oh leuk, meerkoeten! Wacht even Dash ik kom er aan dan gaan we samen… Joehoeeeh we eten vanavond vers gevangen vogel!

Net als Dash en ik bij het lijntje aankomen wat het zwemgebied afbakent klinkt het bekende fluitje en het “NEE Malyshka!!!” … ik twijfel, zal ik? Dashka heeft dezelfde. Nee te horen gekregen en samen zwemmen we terug…. zo flauw he, vrouwtje kan soms zo flauw zijn.

He wat is daar aan de hand? Ik hoor Greii grommen en snappen naar een paar andere honden… samen met Dashka verandering ik van richting. Onze roedelgenoot zit in de problemen en heeft hulp nodig. Hou vol Greii we komen er aan!!! Ik ben sneller dan Dashka en ben als eerste bij vrouwtje en Greii (aangelijnd) om hun heen staan een aantal honden en mijn roedelgenoot is duidelijk bang. Hij gromt en snapt maar daar trekken de andere honden zich niets van aan. Ik plaats mezelf tussen Greii en 1 vd andere honden, mijn nekharen rechtovereind… nou ja oke die zijn nat veel effec heeft het niet maar het gaat om het idee toch… en trek grommend mijn lip op. Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat Dashka hetzelfde doet maar dan bij een andere hond. Vrouwtje is bezig (Ik was zelf ondertussen bezig om een grote Deense Dog bij Greii vandaan te houden) maar wij beschermen Greii zijn flanken… komt helemaal goed, we zijn een roedel, een team!

De andere honden nemen wat afstand van ons en ik grom …. ga weg ik meen het serieus… ga weg!
De andere honden worden teruggeroepen en gaan weg, zo probleem opgelost, ik schud mezelf uit, kijk nog een keertje naar vrouwtje en jihaaaahhhh daar ga ik weer.

Vrouwtje roept even later dat ik moet komen want we gaan naar huis, ik ren het water uit, schudt mijn vacht droog en plof op het zand neer om nog even snel lekker te rollen…. Heerlijk het zand is nog warm!

Ik neem bij de auto’s afscheid van Sam en krijg een knuffel van Oma, daaaag Oma, daaag Sam tot de volgende keer, en spring bij mijn vrouwtje en mijn roedelgenoten in de auto.
Tevreden kijk ik door het raam naar buiten als we naar huis rijden…. ik ben Malyshka, een wildebras en een avonturier, ik hoor bij een roedel en als het nodig is verdedig ik ze met mijn leven!

🐾🐾🐾

(Oordeel niet, dit was het oogpunt van Malyshka)

SEPTEMBER 2017
Voor het eerst mee naar het bos, lekker rond snuffelen en spelen met andere honden. Zo bang als ze in huis nog vaak is, zo stoer is ze buiten.

MalyshkaMe and my shadow
Malyshka vindt haar nieuwe wereld nog een beetje eng, maar naast mij op de bank of voor de bank op haar fleece dekentje zijn haar safe places (haar grote dikke hondenkussen is ook eng)

De geur van nieuw leer van mijn tas bleek onweerstaanbaar voor deze jeugddelinquent, niet handig van mij ik had hem niet op de grond moeten laten staan. Oude gewoontes met Nicky kon dat prima ?

Eten is nog even een dingetje…. het opeten daarvan. Maar wat vind ik haar leuk en lief en al met al doet ze het hartstikke goed. De kennismaking met Sam (hond van mijn moeder) verliep probleemloos, super blij mee want daar zijn we elke dag mijn paarden staan daar.

Vier dagen in Nederland, ze heeft alleen maar een beetje meer tijd en begeleiding nodig niets aan de hand.

Alles op zijn tijd en een tijd voor alles!


Malyshka werd samen met drie andere pups gedurende de strenge vorstperiode gevonden in een plastic bak. De pups werden door hun moeder gevoed. Malyshka was de zwakste van de vier en er was niet veel hoop dat ze zou overleven. De andere pups zijn in Rusland geadopteerd en nu is dit lieve, mooie, trouwe meisje aan de beurt!

Malyshka is nu ondergebracht in een private shelter. Ze heeft een uitstekend gehoor en zal absoluut waarschuwen als er iemand in de buurt is. Ze is kalm en baasgericht en vindt, zoals elke hond, aandacht heel fijn. Ze loopt mooi mee aan de riem, alhoewel ze in het begin wat enthousiast kan trekken; ze is goed te corrigeren. Om speeltjes geeft ze niet. Ze vindt het heerlijk om te mogen rennen.

Malyshka eet nu droog voer; het beste voor haar is glutenvrij. Verder vindt ze hondensnacks ook heel lekker. Ze wordt nu twee maal daags uitgelaten en is op een enkel accidentje na zindelijk; één wandeling per dag erbij en het is over!

Houding tov volwassenen: Ze kan bij vreemden wat bang en afwachtend zijn; maar dit is snel over. Bij mensen die ze kent, echt super.

Houding tov kinderen: ouder dan 10 jaar, alhoewel ze nu ook goed optrekt met een jonger kind.

Houding tov andere honden: kalm naar reuen, wat voorzichtiger met teefjes. Als honden haar belagen zal ze zich zeker verdedigen.

Houding tov katten: goed

Kan alleen zijn: onbekend.

Gezondheid: Malyshka is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: huis met een tuin; haar waaksheid maakt haar ook geschikt als boerderijhond.

Voorkeur adoptanten: Echt een gezinshond, bij voorkeur ook met een andere hond.

This beauty named Malyshka
Date of birth is 25.03.2016 year.
Appearance of the half-breed. The coat is short. Color: tricolor (on the paws small red spots – it looks like freckles)
Weight – 25 kg, size at the withers – 66cm, chest girth – 73, neck circumference – 43cm.
Health: externally healthy.
Sterilized. Vaccinated. Chipped.

History of the dog: Malyshka was one of four puppies exhibited in a plastic bucket in the frost to the store in four days. Their mum fed them. Malyshka was the weakest of all puppies, and there was little hope that she would not survive.
All puppies found their homes in Russia, but Malyshka, that something is not lucky. She is a very kind and faithful dog, and she is also very beautiful.

Malyshka from childhood lives in a private house (foster place).
Very sensitive hearing, listens very well and warn you that someome is near here.
So since 1.5 months old she has been living in a foster place.
Nutrition: allergy to rump – millet, barley. Eats like dry food, and naturalka. Dog adores dogs snacks.

Character – the general temperament – calm, tied to the owner, likes when she is paid attention.

Attitude towards adults: with strangers at first meeting is wary, but anxiety quickly passes. But in the first time, all the same, can be afraid. With familiar people behaves absolutely friendly, caressed.

Attitude towards children: in a family with children older than 10 years, although with three-year-old child they get along very well (foster place)

Attitude to other males and bitches: to bitches the attitude is more cautious, to males – calmer.

Getting acquainted goes immediately, but if a dog wants to attacj her she can begin to defend. With familiar dogs can safely run on one territory.

Attitude to cats: calm, good

Relation to other animals (how they react to birds, rats on the street): unknown.

How he walks on a leash: pulls in the begining but its normal for her because of her youth and she opens new world.

Does any team know: “To me”, “Place”, “Fu” (in Russian)

How he drives in the car: nervous, needs to get used, will be better after practise

Can she stay at home alone – unknown. Need a company(other dog).

The toilet – twice a day, there are misses, but rarely.

Toys: likes to run. Towards toys indifferent. no signs of domination

Wishes for owners – she can become a second dog in the family with a calm dog. Can be considered in a family with children older than 10 years.

Wishes at the place of residence – in a house.