Bobby

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 03-09-2022
Naam: Bobby
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2021
Schofthoogte: 55 cm
Gewicht: 25 kg
Ras: kruising
Gecastreerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
SEPTEMBER 2022

Vanaf het moment dat Bobby op MyMartin stond hield ik hem in de gaten. Toen kwam daar het bericht dat hij klaar was voor adoptie. Vijf weken geleden hadden we een eerste kennismaking met Bobby bij het gastgezin waar hij verbleef. Wat een fijne eerste kennismaking was dat! 

Bobby is nu een kleine maand bij ons, en wat doet ie het goed. We zijn ondertussen begonnen met cursus, dit vind hij erg leuk. Daarnaast wandelen we lekker in het bos, gaan naar de hondenspeeltuin en we hebben zelfs al op het terras gezeten. We zijn erg blij met Bobby en ik denk dat hij ook blij is met ons.

Onze dank voor alle vrijwilligers in Rusland en Nederland voor de goede zorgen. En daarnaast het fijne fostergezin waar Bobby heeft verbleven. 

Bobby is het broertje van Brownie (ook ter adoptie), twee prachtige honden om te zien.

Bobby is een leuke en lieve, mensgerichte hond. Hij is heel energiek, slim en leert snel. Geen trauma’s, dol op gezelschap en soms haantje de voorste. Ja, een reu van ongeveer 1 jaar….. Met een enthousiast “hier ben ik” (opspringen) laat hij zien dat hij aandacht wil, of eten. Hij sloopt niks, krabt niet aan deuren. ’s Nachts blijft hij in de zitkamer samen met een andere hond en hij blijft rustig, blaft niet. Hij zit niet in een bench.

Met andere honden gaat het goed, maar hij heeft niet per se een maatje nodig. Hij springt erg hoog en onze afrastering – die elke hond tot nu toe binnen heeft kunnen houden – springt hij met gemak over. Niet om weg te lopen; hij staat aan de andere kant rustig te wachten. Hij is erg gericht op eten, maar heeft geen baknijd en pakt eten zachtjes aan. Eten is ook het tovermiddel om hem goede manieren bij te brengen. Veel dingen zijn compleet nieuw voor hem, zoals kippen, koeien, paarden, varkens en ook de stofzuiger, bus, trein en tram. Autorijden gaat over het algemeen goed.

Met de aanwezige kleindochter die hij heeft ontmoet, ging het ontzettend goed. Hij is enorm lief en gaf likjes als troost toen ze even viel. Dat je niet op tafel of het aanrecht mag staan of liggen, heeft nooit iemand hem geleerd. Dus als je even de kamer uit geweest bent, kan hij je liggend op tafel liefdevol aankijken. Zijn nieuwe baas zal tijd moeten steken in zijn opvoeding, want eenvoudige commando’s zoals ‘kom’, ‘zit’, ‘stop’ en ‘wacht’ kent hij nog niet. Wij leren hem momenteel om laag te blijven, rustig te wachten op eten en dat leert hij ontzettend snel. Alles stapje voor stapje.  

Het is duidelijk dat hij behoefte heeft aan een baas die er voor hem is, hem hondenmanieren aanleert en hem zijn energie laat uitleven. In losloop terrein loopt hij onaangelijnd mee, hij houdt ons prima in de gaten. Hij trekt weinig aan de lijn, maar achter een haas (we wonen in buitengebied) wil hij wel aan.

Bobby is geen zenuwachtige of bange hond, maar wel één met veel behoefte aan beweging en interactie met ‘de baas’. Ben jij die baas met humor, die wel consequent kan zijn, maar snapt dat Bobby een gevoelige hond is die echt wel wil leren, maar er ook ‘niks aan kan doen’ soms een lolletje te willen uithalen. Als je bereid bent deze prachtige jongen met geduld een duidelijke en consequente opvoeding te geven, krijg je er gegarandeerd een geweldige en trouwe vriend bij, die nog erg knap is ook! 

Bobby, male 1 year old, about 57 cm at the withers, weight about 25 kg, vaccinated, neutered, treated from all internal and external parasites, chipped. He walks perfectly on a leash. Bobby is a very loving dog, very friendly, loves the company of people, children and other animals. Bobby illuminates everything with his positivity. I found out about Bobby through Facebook, helping animals from Abkhazia, I sometimes go into the volunteer community and pick someone to be my curator, so I chose Bobby, after a short time he and his sister and brother were sent to me in Moscow. But when Bobby and his sisters and brothers lived in Abkhazia, at a comprehensive school, the director of the institution was categorically against dogs on their territory, but tolerated them for their friendly disposition. The children treated the dogs to something delicious, and the dogs survived there. Bobby tolerates driving in a car perfectly.