Belka

MAART 2022

Ze is er niet meer. Onze lieve, bijzondere, mooie Belka is vanmorgen vroeg overleden. Gewoon hier thuis, op haar kussen onder de trap; haar veilige holletje. In februari is ze 13 jaar geworden volgens haar Russische paspoort. Ruim zeven jaar was ze samen met Barboss een deel van ons gezin. Ons hondenkind, ons lieve meisje, ons ‘handtasje’… het ging al even niet goed met haar. Na een spoedconsult bij de dierenarts vorige week leek het beter met haar te gaan. Maar sinds gisteren wilde ze niet meer eten en drinken.
We zijn natuurlijk blij dat ze bij ons nog een heel goed leven heeft gehad en dankbaar dat we zo’n prachtige, tere ziel mochten kennen. In Belka zat geen greintje kwaad. Ze was en bleef een angstig hondje maar haar Barboss sleepte haar erdoor. Bij ons heeft ze veiligheid kunnen ervaren. Ik kon vaak vertederd naar haar kijken als ze sliep. Zo sereen, zo kwetsbaar, zo lief…
Vanmiddag is ze opgehaald en morgen wordt ze gecremeerd. We hebben met ons hele gezin en met Barboss uitgebreid afscheid van haar kunnen nemen, haar steeds opnieuw kunnen aaien en mooie woorden meegegeven. Barboss is heel erg van slag, kijkt echt zó triest en is duidelijk aan het rouwen. We zijn ontzettend verdrietig. Wat missen wij dit speciale hondje nu al vreselijk. Dag Belka, lief meisje.

DECEMBER 2016
Twee jaar geleden kwam ons Russisch liefdesstelletje aan.
Samen in een rothok daar, samen op weg naar de opvang in Nederland. De bench van Belka viel echter, wrs bij het inladen, ontwrichtte en Belka ontsnapte op Moskou Airport….
Een nacht heeft ze daar rondgehobbeld, en wonder boven wonder werd ze met een zoektocht gevonden door het russisch team. Één dag later dan Barboss zette ze haar pootjes op Nederlandse bodem.
Samen in de opvang en samen op marktplaats op zoek naar die ene baas. Na een maand besloten dat er miss toch meer kans zou zijn als ze afzonderlijk geadopteerd zouden worden.
En dan belt Linda voor Belka, en ziet dat ook Barboss bij mij in opvang is. “Kunnen ze samen?” vraagt ze…………
En ze leefden nog lang en gelukkig ………..❤️

Barboss en Belka

Positieve, Goed gehumeurde, vriendelijke Belka, afkomstig uit een asiel in Moskou, woont momenteel in een opvanggezin in de omgeving van Gouda.

Dit is Belka, Vanaf de allereerste dag liet zij haar geweldig lieve karakter zien en gedroeg zich voorbeeldig. Zij is een vriendelijke, communicatieve hond die dol is op mensen. Zij vindt het heerlijk als je tegen haar praat, met haar speelt &haar prachtige vacht aanraakt. Belka zal de allerbeste vriendin voor het hele gezin zijn! Belka doet het meest denken aan een klein herdertje. Het is ook echt een dametje, ze loopt niet……ze schrijdt!!! Als je haar aan de lijn hebt, lijkt het wel of je met een handtasje loopt.

Gedrag t.a.v. volwassenen: perfect, dol op knuffels, affectie, tederheid. Zij is graag in het gezelschap van mensen en andere honden. Zij is dol op mensen – met name vrouwen. Belka is een heel vriendelijke, liefdevolle, altijd goed gehumeurde hond en heel trouw aan de ‘opvangmoeder’….

Gedrag t.a.v. kinderen: ideale hond voor gezin met oudere kinderen, Ze is nu in een gezin met 3 kinderen en doet het super. Ze heeft een goed karakter, echt een zeer lieve hond.

Gedrag t.a.v. andere honden: zij is erg goed met andere honden, vriendelijk en communicatief. Zij houdt van wandelen, rennen en spelen met andere honden. Zij kan bij meerdere honden geplaatst worden. Zij is niet dominant en heeft een heel goed karakter.

Gedrag t.a.v. katten: zij maakt nu kennis met katten en dat gaat steeds beter.

Voorkeur voor eigenaar: Belka past in elke familie
Gezondheid: gezond en heeft alle benodigde vaccinaties gehad