Barboss

FEBRUARI 2023

Hij is er niet meer. Bijna een jaar na zijn vriendinnetje Belka hebben we onze mooie, lieve, stoere Barboss moeten laten gaan. Zijn lijf was op na ruim 12 jaar. Van het verdriet en de stress door de dood van Belka kreeg hij een TIA, waardoor zijn mooie hoofd aan één kant verlamd was. Daarna is hij nooit meer de oude geworden. Hij kampte met artrose maar de zwaarste boodschap kregen we vorige week. Waarvan steeds werd gedacht dat het een ontstoken cyste was, bleek een tumor op zijn staart en er werden kwaadaardige cellen in zijn klieren gevonden. Amputatie van de staart was geen optie, gezien zijn lichamelijke toestand, en hij leed pijn doordat de tumor was open gebarsten en niet genas. Dan moet je de vreselijke beslissing nemen die je eigenlijk niet wilt nemen.
Het is een troost dat hij acht jaar geleden bij ons terecht is gekomen en nog zoveel zorg en liefde heeft mogen ervaren. Voor ons was hij een fantastisch gezinslid. Wel had hij zijn rugzakje meegenomen uit Rusland en was zó blij met zijn nieuwe roedel dat hij te waaks werd en we hem, woest blaffend, weg moesten houden als er bezoek kwam. Het is ons ondanks allerlei trainingen ook nooit gelukt om hem dit helemaal af te leren of hem te laten loslopen omdat hij kon uitvallen naar fietsers, voetgangers of andere honden. Wij accepteerden hem met al zijn moeilijkheden omdat hij daar nu eenmaal ook niets aan kon doen. Naar ons toe was hij altijd een zachte, trouwe, waakse knuffelbeer die voor zijn gezin z’n leven zou geven…
Vandaag is onze vermoeide oude schat omringd door zijn familie van zeven mensen zijn laatste reis gaan maken. We hebben hem geaaid, mooie woorden toegefluisterd, hem geknuffeld en laten voelen hoeveel we van hem houden terwijl hij rustig en vredig weggleed. We zijn ontzettend verdrietig en gaan hem zo vreselijk missen. Ik ben niet gelovig maar hoop echt heel hard dat er een hemel is waar zijn Belka op hem staat te wachten en hij eindelijk samen los kan rennen… Dag Barboss, run free, lieve jongen. ❤️

DECEMBER 2016
Twee jaar geleden kwam ons russisch liefdesstelletje aan.
Samen in een rothok daar, samen op weg naar de opvang in Nederland. De bench van Belka viel echter, wrs bij het inladen, ontwrichtte en Belka ontsnapte op Moskou Airport….
Een nacht heeft ze daar rondgehobbeld, en wonder boven wonder werd ze met een zoektocht gevonden door het russisch team. Één dag later dan Barboss zette ze haar pootjes op Nederlandse bodem.
Samen in de opvang en samen op marktplaats op zoek naar die ene baas. Na een maand besloten dat er miss toch meer kans zou zijn als ze afzonderlijk geadopteerd zouden worden.
En dan belt Linda voor Belka, en ziet dat ook Barboss bij mij in opvang is. “Kunnen ze samen?” vraagt ze…………

En ze leefden nog lang en gelukkig ………..❤️

Barboss

Wauw…….Beauty Barboss!!!!! In het Russisch betekent dit ‘zonder ras’ (het beste ras ter wereld!!); Barboss weet volgens ons dat hij een kanjer is – een beetje een ‘Macho’, maar wel een hele lieve.

Barboss woont momenteel in een opvanggezin (omgeving Gouda); daar blijkt dat het een sterke, alerte hond is. Hij is waaks, maar zal niet op iemand afstormen. Hij is beschermend naar het opvanggezin en de omgeving.

Hij kan heel goed met kinderen en andere honden omgaan en is nu ook gewend aan katten.

Gezien zijn kracht is enige bekendheid met deze hondensoort (berghonden) een pré. Hij kan rustig aan de lijn meelopen, maar heeft soms wel aansturing nodig.

Barboss heeft een ontzettend lief karakter en ligt het liefst lekker aan uw voeten.

Hieronder vindt u ‘zijn russische verhaal’:

Barboss heeft een tijd geleefd in een openbare tuin tussen een paar flatgebouwen in. Hij was daar eigenlijk best gelukkig – hij kreeg wat voer en speelde met de buurtkinderen. Helaas was niet iedereen daar van gecharmeerd en men probeerde hem zelfs te vergiftigen. Toen heeft een vrijwilliger hem daar weggehaald en naar het asiel gebracht.

Houding naar volwassenen: goed – Barboss is graag bij mensen in de buurt en is gek op aandacht en knuffels. Hij is vriendelijk en zachtaardig.

Houding naar kinderen: Barboss is heel geschikt voor wat oudere kinderen; hij is lief en vriendelijk.

Houding naar andere honden: Barboss gaat prima om met teefjes, met dominante reuen heeft hij wat moeite. Hij is een slimme en trotse hond – hij wil graag respect van andere reuen. Voor teefjes is hij een echte gentleman.

Houding naar katten: op dit moment wordt hij met katten geconfronteerd en vindt ze niet echt interessant.

Woonomgeving: Gezien zijn vacht zou een huis met een tuin of boerderij het beste zijn – Barboss moet wel regelmatig geborsteld worden!

Gezinssamenstelling: Barboss past in elke samenstelling – gezin met (wat oudere) of zonder kinderen/ met of zonder andere honden (voorkeur teef). Barboss is wat je noemt een makkelijke hond in de omgang. Hij speelt graag en houdt van lange wandelingen. Hij is onderzoekend en slim.
Tweemaal per week wandelt hij mee in een pack van 9 honden en dat gaat voortreffelijk!