ZhuZhu

OKTOBER 2018

Inmiddels is ZhuZhu bijna anderhalf jaar bij ons. Het is nog steeds een schat. Ze past zich overal makkelijk aan en ze kan makkelijk overal mee. Zo makkelijk als ze was, toen ze hier in huis kwam, zo makkelijk is ze nog steeds. Maar er worden steeds meer details zichtbaar. De omgang met andere honden vindt ze niet altijd even makkelijk. Spelen vindt ze moeilijk. Alleen met honden die in huis ‘wonen’. Anders durft ze zelf soms niet of ze gaat zelf (uit enthousiasme) blaffen en dan haken andere honden af. En er is al een paar keer de vlam in de pan geschoten en was het vechten. En ze duikt er vol overgave in. Ze houdt er niet van als andere honden ‘een grote mond’ hebben. De eerste paar keer was ik daar niet op bedacht. Inmiddels weet ik hoe het gaat en zijn we het voor. Ze heeft een sterk roedelgevoel. Wat ook weer heel mooi is. Want ze verdedigde haar hoogbejaarde vriendin. Die is zeer recent overleden en daar heeft ze wel wat moeite mee.

ZhuZhu is een wat introvert type. Geen ‘prater’, zal ik maar zeggen. Ze uit haar enthousiasme niet heel uitbundig, maar haar onzekerheden ook niet. Haar hondenvriendin is overleden en we merkten niet veel aan haar. Wat extra aanhankelijk, dat wel, maar verder…. tot ze even alleen in de auto moest wachten. Dat ging echt niet. Ze raakte helemaal in paniek. Zo bang om achter gelaten te worden. Maar met oefenen gaat het alweer beter. We komen er wel. En ZhuZhu wil het heel graag goed doen.

Ze gaat mee aan het paard, mee op vakantie, mee op visite, mee naar de stad en mee naar het strand, mee naar het restaurant.  Met ZhuZhu kun je alle kanten op. Een actieve hond. Ze past zich echt aan alles aan. Het enige wat ze niet kan waarderen, is nattigheid. Ze houdt niet van regen, ze gaat niet het water in. Misschien net haar voetjes, maar verder niet. Geen zwemhond dus. Wat jammer is in warme zomers.

Inmiddels is ze heel goed verhaard en heeft ze een superzachte vacht gekregen. Een kroelkip eerste klas. Heerlijk!

DECEMBER 2017
November 2017

ZhuZhu krijgt praatjes. Soort 2e pubertijd, noem ik het maar. Na een maand of vier hier te zijn, is de nieuwigheid er wel af en heeft ze bedacht dat ze het zelf wel weet. Ik heb haar al twee keer van de straat af moeten plukken. De tuin heeft ze blijkbaar wel gezien en even lekker verder snuffelen op straat is blijkbaar leuker. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. In eerste instantie had ik haar weer aangelijnd. Dan is ze echt super. Je merkt echt niet dat er een hond aan je vast zit. Maar ik vond dat toch sneu, zo weinig vrijheid. Dus toch maar weer los en haar als een havik in de gaten houden. Ze mag dus niet buiten mijn blikveld verdwijnen. Daar baalt ze ook van, maar helaas voor haar is dit wat het is. Deze fase zal ongetwijfeld ook weer over gaan.

Verder merk ik aan andere dingen ook dat ze echt ingeburgerd raakt. Ze verhaarde ineens als een idioot. Ze had ook een belachelijke dikke vacht. Zeker voor in de zomer. Met kammen haalde ik er altijd wel heel wat uit, maar nu kwam (bijna) alles er in één keer af. Alleen haar buik moet nog loslaten. Leek wel een schaap die net geschoren was?.

Van tegen de schemer nog buiten zijn, daar houdt ze niet van. Vorige maand waren we op het strand. We waren vroeg gaan eten in een strandtent en daarna nog een klein stukje wandelen. Dat vond ze echt niks. Het werd al een beetje donker en dan moet je blijkbaar wel een onderkomen voor de nacht hebben. Ze maakte zich echt zorgen. Het tempo lag ook zo hoog, dat ik haar heb aangelijnd. Ik moest haar echt elke seconde terug roepen. Heel nerveus. Toen we eindelijk bij de auto kwamen, was ze gerust gesteld: toch nog op tijd terug?. Zal wel uit haar zwerversbestaan komen. Je moet wel zorgen voor een goede plek voor de nacht. Anders heb je niks.

SEPTEMBER 2017
ZhuzhuDie ZhuZhu is toch echt een lotje uit de loterij. Gisteren voor de tweede keer mee aan het paard. Ze is echt zo braaf! Niet heel snugger soms, want gisteren is ze twee keer bijna onder de voeten van ’t paard terecht gekomen. Twee keer eigenwijs over de richting waar we heen gingen ?. Ik zei nog dat ze moest opletten ?


De fabrieksarbeiders hebben haar haar naam gegeven. Toen ik haar riep, reageerde ze inderdaad heel blij op haar naam. Ze dook op in de zomer van 2016 bij een constructiebedrijf en bleef daar hangen. In de herfst zag ik haar weer op een bouwplaats. Ik nam haar mee en liet haar steriliseren. Na een herstelperiode van drie weken bracht ik haar op een middag terug naar de fabrieksarbeiders. In de avond kwamen oplettende buurtbewoners zeggen dat er een hond voor mijn deur lag…ze was uit zichzelf naar me teruggekomen.

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om haar weer naar de bouwplaats terug te brengen. Twee weken later was het werk klaar en verlieten de bouwvakkers de bouwplaats. Ze zou alleen zijn achtergebleven naast een drukke snelweg.

ZhuZhu is een sociale hond die zich makkelijk aanpast. Ik sluit niet uit dat ze ooit huishond is geweest. Ze kent haar naam, reageert op ‘kom hier’ en laat zich heerlijk aaien, vertroetelen en verzorgen. Rustig ondergaat ze haar schoonheidsrituelen.

Haar gedrag is als een tiener-puppie: speels, nieuwsgierig, sociaal en soms speelt ze een beetje toneel 😉 Eerst dacht ik dat ze ongeveer een jaar oud was. Maar aan haar gebit en vacht te zien moet ze twee of drie jaar zijn.
Zhuzhu is in huis rustig. Nooit opdringerig, knauwt nergens op en is zindelijk. ZhuZhu ligt graag op de bank en in bed (met haar hoofd op een kussen). Maar ze kan ook gewoon alleen slapen. Ze kent al enkele commando’s maar vindt het geweldig als u haar er nog meer wilt leren.

Houding tov volwassenen: goed. Wandelen en andere honden ontmoeten vindt ze leuk. Ze kent de omgeving goed en loopt nooit weg. Ze houdt altijd haar baasje in de gaten en komt ook tijdens het wandelen steeds even terug naar haar baas.

Houding tov kinderen: vanaf 10 jaar

Houding tov andere honden: goed. Ze is nooit bazig tegen de andere honden. Ze kan wel eens heel enthousiast worden als ze een onbekende hond tegen komt. Maar als de onbekende hond niet wil spelen, gaat ze gewoon weer weg.

Houding tov katten: goed. Ze is lief voor de katten

Kan alleen zijn: goed

Gezondheid: ZhuZhu is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: geen voorkeur

Voorkeur adoptanten: Mensen met een actieve levensstijl. Ze is sportief en vindt het geweldig om mee te rennen met fietsers en hardlopers (totaal zonder agressie) Ze is dan super-enthousiast. Dus een baasje die met haar wil hardlopen of waar ze naast de fiets mee mag rennen zou geweldig zijn. Ze heeft lange wandelingen nodig en een actieve levensstijl.

This young female dog named ZhuZhu

Zhu-Zhu – with an accent on the last syllable.
So once the builders told me her name, and she gladly responds to this name.
Appeared last summer 2016 in a construction campus, took root. In the autumn i found her on building area. I took her from the street for sterilization. After three weeks of overexposure, I took them back to the builders (building area), but in the evening she was lying in my porch, as informed by vigilant neighbors. Herself returned!

Since she made such a choice, I could not throw her out again. Moreover, two weeks later the builders began to remove their cabins, and by the new year the construction was over. The dog would simply remain in the void, on the side of the busy highway.

ZhuZhu is absolutely tame, sociable, pliant dog. I do not exclude that for some time was a pet. Knows a name, a command “to me”, is always ready to be caressed. Quietly endures the sanitary procedures and maintenance. Lost or dropped. Behavior – like a teenage puppy: playful, emotional, inquisitive, sociable. At first I thought that she was about a year old. But then I realized that two or three years (in teeth and in the amount of faded wool: she survived at least two molts). It must be constantly combed, fluffy. In it are visible traces of some sort: the head is large, the ears – dense triangle.

ZhuZhu at home behaves quite decently: not intrusive, does not gnaw anything, the toilet is only on the street, to cats is peace-loving, with dogs not cocky. ZhuZhu likes to lie on the couch, especially in bed with his head on the pillow. Just get up – she immediately jumped! Also sleeps to itself, as though and it is necessary … Still ZhuZhu likes to walk and communicate with other dogs. He knows the territory well, he never runs away, always remembers where the owner remained and constantly returns to be noted. She can become active with excitement, she sees the code from an unfamiliar dog, or she is on a leash, and the other dog walks away. But running up, calming down and cheerfully wagging his tail or departs, if that dog does not want to communicate. It also battles runners, cyclists and cars, but without aggression: so, in the air, from the excess of feelings. Lai is loud and sonorous, but not scary. Therefore, no one is afraid of it, runners and cyclists do not even pay attention, do not turn off the track.

She needs long walks and an active lifestyle. Health is normal, for six months nothing was seen. Appetite good – already had time to recover after sterilization.

Healthy. Neutered. Vaccinated. Chipped.
Food – eats everything: dry food, porridge with meat, yummy.
Does any team know – yes – come to me (In Russian) but if you want to teach her – she will be a very good student!

How to drive in a car – unknown yet

Can she stay at home alone –yes, and good if you have another dog for a company. Nothing spoil in her aviary.
Toilet – now walk 2 times per day
Toys – like to play, on the street running alone or with other dogs, frolic.
Wishes for owners – suitable for any family, second dog in the family, in a family with adult children or without children, with other dogs, cats
Wishes at the place of residence – flat, in a his house, on a farm with a large range. it doesnt matter.