Zaika 2

Zaika 2 is geadopteerd.

We zijn ontzettend benieuwd om te zien (en te lezen!) hoe goed uw hond is terecht gekomen. Stuurt u gerust uw verhaal en/of foto’s naar mymartin@mymartin.eu
We zien uw nieuwe verhaal graag tegemoet.

Zaika 2 is helemaal zen

Zaika is een prachtig meisje in haar eigen relax bubbel. Ze is absoluut niet druk, ze kan haar rust prima vinden, is niet snel afgeleid, blaft niet overmatig, houdt haar aandacht erbij. Tegenwoordig vragen wij heel veel van onze honden: ze moeten rustig zijn, overal mee naar toe kunnen, niet blaffen, niet trekken aan de lijn, niet opspringen en ze moeten allerlei prikkels kunnen negeren…. Het zou een wonder zijn, mocht er een (rus)hond bestaan die deze eigenschappen allemaal beheerst. Maar ze bestaat! Haar naam is Zaika én reeds in Nederland.

Zeker weten doen we het natuurlijk nooit, maar wij vermoeden dat Zaika diep van binnen nog treurt omdat haar oude bazinnetje in Moscow plotsklaps moest worden opgenomen in een ziekenhuis, waardoor Zaika nooit afscheid heeft kunnen nemen. Van de een op de andere minuut werd ze overgeplaatst, de twee overige honden van haar toenmalige roedel werden separaat geplaatst en weg was het oude vertrouwde.

Zaika is vanaf mei 2017 in Nederland. Gedurende de dag ligt ze rustig te liggen, sloopt niks, is niet nadrukkelijk aanwezig totdat ….. we gaan wandelen. Zaika is dan helemaal dolenthousiast! Tijdens de wandeling is zij heel nieuwsgierig en snuffelt veel, maar ze wordt pas echt blij als ze lekker los kan rennen en eventueel kan gaan zwemmen. Mee met de auto is ook geen probleem. Het kan in het begin voorkomen dat u haar een zetje moet geven zodat ze de auto ingaat.

Aan de lijn lopen is een makkie voor Zaika, ze trekt totaal niet en loopt netjes naast je. Vreemde honden vindt ze soms een beetje spannend en ondanks haar bescheidenheid kan ze zich prima redden als de vreemde hond te dicht naar haar zin in de buurt komt. Zaika wordt graag geknuffeld, dat vindt ze heerlijk en ze komt er regelmatig om vragen.

Thuis zal ze niet gaan spelen met de aanwezige honden of met speeltjes. Wel vindt ze het heerlijk om te knagen aan een stuk pens of bullepees. Zaika kan goed alleen zijn en voelt zich prettig in een bench. Eventueel als tweede hond bij een gezin is prachtig als aanvulling maar verwacht niet dat Zaika het nieuwe speelkameraadje gaat worden. Poezen mogen ook talrijk aanwezig zijn. Dat boeit haar niet. Ze kan niet zo goed tegen drukte bij heel veel bezoek, dus ze heeft echt haar eigen plekje nodig. Naar mannen toe is ze nog wat onzeker (hoewel dit verschilt van man tot man); van een luide mannenstem zal Zaika altijd schrikken.

Zaika is op zoek naar haar warme definitieve mand bij mensen die begrijpen dat Zaika niet te veel drukte wil. Die begrijpen dat het gewoon bij elkaar zijn in de zelfde ruimte, al meer dan genoeg is. Het niet continue hoeven en/of moeten bevestigen dat het ‘goed’ is. Elkaar begrijpen, even een aai, en genieten van de rust.

Bent u specifiek op zoek naar een zeer rustige hond die wel de energie heeft om lekker wandelingen samen te maken? Aarzelt u dan niet en neem contact met ons op. Het fostergezin van Zaika beantwoord graag al uw vragen en een kennismaking is ook altijd mogelijk.

This dog named Zaika. Female dog.
Year of birth – spring 2012
Height – 57 cm
Weight – 28 kg
Breed – mix of West Siberian Laika (her color, body and especially her tail is very close to this breed)
Sterilized. Vaccinated. Chipped. Clinically healthy. Blood test by request.
Her attitude to adult person (man/woman) is very good. She likes to connect with people.
Zaika is able to stay in a family with other animals (dogs prefer).
Enough loyal, not intrusive, opened hearted, good on the leash, adores water (please watch her video).
Zaika is looking for a responsible and kind family. More than 3 years we stayed in the private shelter. She came to the private shelter from the municipal shelter with her two sisters (one of the sister has been already adopted by Dutch person in 2015 (dog named Galka/please look our Happy stories).
For today she stays at foster family with other dogs (male/female). Perfectly fits in their company, not dominance, likes to play, listens you very well. Nothing spoil inside house. Easy in communications. Zaika adores water and we think she is very able to swim!
She is able to live in the city (now she lives at foster place not far from Moscow in the city place).
Zaika eats dry food but of course adores dogs snacks.
Zaika will join you in your every days walking’s in the forest.
We prefer for her to stay in apartment, house with a garden.
Her behavior with cats is unknown. We prefer for her a family without cats.
Zaika is able to stay in a family with middle aged kids.
Enough good in a car but also needs to get used.
So if you are interested in please connect our team for a good conversation!