Yanis

April 2021

Hallo lieve mensen van MyMartin!

In 2014 heb ik de liefste hond uit Rusland geadopteerd via jullie (Yanis, bij ons Yaro) en wat waren we verdrietig toen hij acute leukemie bleek te hebben. De omschrijving die jullie destijds van Yaro gaven klopte helemaal en we hebben erg van hem genoten! Altijd ging hij mee op vakantie en overal konden we hem loslaten; hij was voor iedereen jong en oud, mens en dier ontzettend vriendelijk.
We zouden dolgraag weer een Russische straathond zonder kans in Rusland adopteren!! Een lieverd voor mens/kind en dier die in een groot huis met grote tuin terecht komt op loopafstand van het bos en weinig alleen hoeft te zijn omdat we thuis werken en er ook nog n andere hond in huis is.
We begrijpen dat het in coronatijd extra lastig is maar mochten jullie een lieverd weten, reu of teef maakt niet uit tussen de 0-4 jaar oud die met kinderen kan dan horen wij graag van jullie!

Juli 2016
Lieve mensen van My Martin!

Na ruim n half jaar weer eens tijd voor n update.. Het gaat súper goed met Yaro!! Hij blijkt een enorme lieve geduldige kindervriend! Ook met zn Roemeense broer en hij gaat t erg goed samen, elke dag helemaal tevreden en happy. Hij krijgt wel n grijze snor maar spelen en rare sprongen maken kan hij nog als de beste:-)

November 2015
Yaro (Yanis)Het gaat hier nog steeds super, de twee geluksvogels zijn veel op vakantie geweest dit jaar: naar de Ardennen, naar Texel, naar Emmen en zelfs een paar dagen bij mijn moeder gelogeerd!

Ik geniet er elke dag weer van als ik mijn twee fantastische mannen zie rennen en spelen 🙂 Ze hebben het samen heel goed, Yaro als de altijd luisterende ontzettende lieverd en Bink als de kleine grappige deugniet.

November 2014
Bij deze weer een paar foto’s van Yaro, het gaat super goed!! Hij is zo makkelijk, luistert goed, loopt overal los, is lief voor mensen/kinderen en andere honden, ligt onder de tafel te pitten in een restaurantje en kauwt thuis rustig op een botje. En hij komt steeds meer los; kan ontzettend hard rennen, wordt heel behendig met die lange stelten van hem en vindt spelen met Bink (mijn Roemeentje) en andere honden het allerleukste.

Ik kreeg een tijdje geleden een mailtje van Olesya uit Rusland. We mailen nu af aan toe en ik stuur haar regelmatig foto’s en filmpjes van Yaro. Ze is zooo gelukkig dat Yaro hier is en ziet hoe goed het met hem gaat. Dus ik blijf haar gewoon mailen met leuke foto’s en filmpjes van Yaro.

Nogmaals dank voor mijn kanjer Yaro:-)

Juli 2014

Hier een hele blijde hondenbezitter!! Yaro (Yanis) lag na kwartier languit in de auto en kon zijn ogen bijna niet meer open houden (zie eerste foto).

Na thuiskomst mijn andere hondje erbij gehaald en naar t park gelopen. Het klikte vrijwel meteen en ik denk dat ze in de tijd dikke maatjes zullen worden:-) Bink kroop vanochtend al bij Yaro op zijn kussen! Net naar het water geweest en nu liggen ze uit te hijgen op t koele laminaat.Yaro is een ontzettend lieve hond en het gaat helemaal goed komen, mijn eerste gevoel bij t zien van zijn foto klopt helemaal:-)
Jullie doen fantastisch werk!


Mensgerichte Yanis!

Yanis is als pup op straat gevonden en door een van de vrijwilligers mee naar huis genomen om hem tijdelijk onderdak te geven. Daar woont hij nu nog steeds, maar het is niet de bedoeling dat hij daar blijft. De vrijwilliger heeft meerdere dieren en hij komt op den duur aandacht en liefde tekort.

Yanis is een goed opgevoede hond die niets stuk maakt maar lekker op een botje knauwt en graag met hondenspeeltjes in de weer is. Hij kan ook goed alleen zijn.

Houding naar volwassenen: prima, Yanis is een zachtaardige, lieve en kalme hond. Hij is graag bij mensen in de buurt en altijd goedgehumeurd. Hij zal zich niet aan u opdringen en voelt stemmingen perfect aan.

Houding naar kinderen: prima – zeer zachtaardig

Houding naar andere honden: prima, geen dominantie. Hij vindt het heerlijk om met andere honden te rennen en te spelen maar houdt ook van rustige wandelingen.

Houding naar katten: hij is katten gewend en vindt ze leuk gezelschap.

Woonomgeving: bij voorkeur een huis met een tuin of een boerderij, maar als er maar genoeg met hem wordt gewandeld en hij aandacht en liefde krijgt, kan zijn mandje overal staan.

Gezinssamenstelling: Yanis past in elke samenstelling – in een gezin met (wat oudere kinderen)/zonder kinderen, met/zonder andere huisdieren, maar hij is ook zeer geschikt voor iets oudere mensen.

Als u op zoek bent naar een hond waar u heerlijke wandelingen mee kunt maken en die ‘savonds naast u op de bank kruipt om samen TV te kijken, dan is Yanis een perfecte kandidaat!

This dog named Yanis

He likes to be near person, lay down together, likes to listen you!

Health – clinically healthy; has a veterinary passport with vaccinated by age; has a chip.

Attitude towards adults – good, very fond of care, affection and tenderness. Yanis has a very good character, he is tender and quiet dog. He likes to be in a company of people and other dogs. He adores people. He is very friendly dog, he is full of love and always in a good mood. He is not intrusive dog. He feels person’s mood and ready to listen every your word. Perfectly on the leash.

Attitude towards children, has a very soft character.

Attitude towards other dogs – he has a very good contact with dogs, communicative. He likes to walk and run. He shows no dominance. He likes calm walking.

Attitude towards cats – he is good with cats. he shows no aggression.

He can be safely left alone. He doesn’t misbehave or bark.

He does not spoil and do not destroy your place!

Preferable residence – we would like to find for him a family with a house with garden or the farm. The main thing for him is to be loved, fed, walked and patted often, be in a good contact with people and other dogs. He is ready to listen every your word!

Owner preference – Fits perfectly in any family, the elderly couple or families with adult children and dogs.

History, particularities – Yanis was found on the street when was a little puppy. One of our volunteers picked them up and gave him a temporary home. Yanis lives at the foster place now. But it shouldn’t become his last home. The foster has other animals and he can’t get much care and love. Yanis is a friendly, he likes people and dogs and cats. He likes to be in a company of people, likes when you speak to him, likes to look at your eyes. He can become a very good friend for the whole family. AT the foster place he shows a very good behavior, nothing spoil, likes chewing bones and dogs toys. We are looking for him a very responsible owner He is a dogs-companion. If you are looking for a dog who will lie with you on the couch and watch TV – so You can get Yanis! He is perfectly for You!