Vasilisa

Nieuwe naam: Zia
Geadopteerd: 25-04-2022
Naam: Vasilisa
Geslacht: Teef
Geboortejaar: juni 2019
Schofthoogte: 58 cm
Gewicht: 20 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
SEPTEMBER 2022

Zia op vakantie in Oostenrijk. Het gaat heel goed met Zia, we zijn enorm blij met d’r. Ze is een echt natuurtalent in de bergen!!

Lief, liever, liefst… Uitgesproken lief!

Vasilisa is zachtaardig, zorgzaam, bescheiden, mensgericht en vooral vriendelijk naar alles en iedereen; honden, katten en kinderen.

Vasilisa zwierf een jaar lang rond op straat in een kleine stad vlakbij Moskou. Een buurtbewoner nam haar in huis, helaas stierf hij aan de gevolgen van het coronavirus. Na zijn overlijden hebben zijn familieleden Vasilisa weer op straat gezet. Ze vond een plekje in een pijp onder een brug en beviel daar van een nestje van wel negen puppies! Vrijwilligers hebben Vasilisa en de puppies van straat gehaald en naar het asiel gebracht.

Vasilisa is een nog jonge, actieve hond die graag wandelt en ook rustig in een goed omheinde tuin of op een veilig balkon in de zon wil liggen. Vasilisa luistert goed, is goed te corrigeren en loopt keurig aan de lijn, trekt niet. Ze is zindelijk en heeft een gezonde eetlust. Ze is wat waaks, maar verder is ze in huis rustig en kroelt graag. Ze verblijft nu in de opvang (omgeving Gouda) met een ander teefje, Littie, daar is ze goede vriendinnen mee geworden. Wat opvalt is haar ondersteunende houding naar haar vriendin toe. Vasilisa komt ertussen staan als ze ziet dat Littie onzeker wordt. Verder is Vasilisa nieuwsgierig naar de dieren buiten, en gaat dan ook rustig achter het hek er eens goed voor zitten alsof ze naar de televisie kijkt. Nu het volop lente is, en ze tijdens het wandelen de hazen ziet rennen, vertoont ze wat jachtinstinct.

We zoeken voor Vasilisa een familie die heel veel van haar houdt, graag met haar op pad wil gaan en thuis lekker op de bank wil kroelen met haar.

Vasilisa lived on the street in a small town near Moscow. She wandered around the city for a year, gave birth to puppies! She was begging on the street. A local inhabitant took pity and took her to himself. But, unfortunately, he died! His relatives did not need her and she was put out on the street. She settled in a pipe under the bridge over the river. She gave birth to 9 puppies. Those who were not indifferent fed the family and applies to volunteers! Volunteers took the dog and puppies from the street for animal transfer unit. Vasilisa is very kind to everyone. With dogs, with cats, with strangers and children. Being alone in animal transfer unit, went to the toilet strictly on the street. She loves to be stroked and praised. Walks well on a leash. She is unpretentious in food. Likes to play on the playground. At home, she behaves quietly and calmly. Doesn’t bark. We’re looking for a family, it’s possible with children, cats, dogs.