Van thuisloos naar thuiskomst…kunst- en vliegwerk in Nederland

Hou vol lieverd, hou vol………………

Jij hebt nog geen idee wat je boven het hoofd hangt, maar jouw nieuwe baasje heeft voor jou gekozen.  Kop op, vanaf nu wordt het leven echt alleen nog maar beter. Je nieuwe baasje zit dagelijks op de website naar jouw foto’s te kijken en telt de dagen tot de dag dat jij zult landen. Voor jou glijden de lange saaie koude dagen in je rothok voorbij, steeds hetzelfde nare leven dat je niet verdient. Het liefst zouden we in je oor fluisteren dat het eind van dit bestaan nu echt in zicht is, dat je dagen in Moskou geteld zijn, dat er een nieuwe toekomst voor je klaarligt, met alle aandacht en liefde die een hond zich kan wensen.

Voordat het zover is, gaat er vanaf dit keerpunt in jouw leven een gigantische logistieke operatie draaien. Het is letterlijk Kunst en Vliegwerk. Adoptieformulieren, betalingen, chip, vaccinaties, paspoort, importbepalingen voor “derde landen”, vliegtickets boeken,  worstelen met geld, benches aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij, toveren met data en tijden, benches in de juiste maat op de juiste tijd en plaats in Rusland regelen, kijken wie er vanuit Nederland of Rusland met je mee kan vliegen, zorgen dat alle honden uit de verschillende asielen en fosters en alle benches en alle veterinaire exportpapieren allemaal tegelijk en op tijd op het Russische vliegveld zijn samen met hun vrijwilligers die afscheid willen nemen, het ontvangstteam voor Schiphol mobiliseren, zorgen dat er op Schiphol tangen, scharen en schroevendraaiers om de benches open te maken en uit elkaar te halen zijn, en ook lekkers, water, bakjes,  keukenrol voor ongelukjes, een chiplezer, handdoeken, vuilniszakken, tape om de benches weer in te pakken, tuigen, riemen, halsbanden in alle maten, en nog veel  en veel meer.

En vooral: je nieuwe baasjes informeren wanneer jij aankomt en hoe zij zich kunnen voorbereiden.

Voor de buitenwereld lijkt het een makkie, maar zorgen dat jij hier aan je nieuwe leven kan beginnen is een klus van jewelste.

Jij zit nog in je hok, je beseft nog niet welke reis je gaat maken. Een reis die met liefde wordt geregeld door minstens 30 vrijwilligers die al dit werk op zich nemen. Alles om jou een mooi leven te geven.

Hou vol, we zijn er bijna…..

(wordt vervolgd)

Iaira Boissevain