Van thuisloos naar thuiskomst…je kans

Je bent al mooier dan Doutzen, Heidi en Gisele. Kon je maar net zo mooi poseren, want oh, als jij toch eens wist waar deze foto’s toe zouden kunnen leiden…….
Het zou zo mooi zijn als jij ons zelf kon vertellen wie je bent.  Waar ben je geboren, wat is er met je gebeurd,  hoe heb je kunnen overleven? Sliep je op straat of in een metrostation? At je uit vuilniszakken, jaagde je op kleinere dieren of kon je goed bedelen? Is er op je geschoten, ben je aangereden, zijn er stenen naar je gegooid, ben je gepest? Je verleden kennen we niet maar je toekomst gaat veranderen.
Je kans
Zwerfhond bij station Moskou
Je kans
Zheltuhin geeft een poot
Wat jij nu al laat zien is jouw basis. Omdat je de straat en het asiel hebt kunnen overleven, ben je sociaal, slim en vriendelijk. Je bent niet gefokt vanwege je uiterlijk of extreme eigenschappen, je bent gewoon een hond.  Je weet je tussen andere honden geweldloos te handhaven en ondanks je slechte ervaringen ben je van mensen blijven  houden. Misschien kies je eerst voor wat veilige afstand, maar als je ontdekt hebt dat het veilig is, is er niets fijner dan aandacht en liefde. Jouw DNA is dat van de echte hond zoals de hond bedoeld is: de hond die razendsnel leert en zich al even snel aanpast, de hond die goed met andere honden kan omgaan, de hond die liefdevol aanschuift bij een leven met mensen in huis. Met jouw foto en je gedrag komt die kans……

…want ergens in Nederland of België is iemand die op internet rondkijkt, jouw foto ziet en verliefd wordt. Gezinsleden kijken ook naar jouw foto, kijken nog eens. Mailen, vragen, bellen en weer mailen met MyMartin. Je nieuwe baasje is verliefd maar heeft ook koudwatervrees. Het is zó spannend, een hond kiezen die je alleen op een foto ziet.  Ook voor jou gaat het nog heel spannend worden maar dat besef je nog niet.  Jij zit in je hok en weet van niets. Je hoopt alleen maar dat de Russische vrijwilliger met de lekkere hapjes en de leuke wandeling snel weer langs komt, want op dit moment is dat nog de enige vreugde in je leven.

Hou vol lieverd, hou vol………………

Wordt vervolgd.

Je kans

Iaira Boissevain, 18 december 2015