Tuman

Tuman is geadopteerd.

We zijn ontzettend benieuwd om te zien (en te lezen!) hoe goed uw hond is terecht gekomen. Stuurt u gerust uw verhaal en/of foto’s naar mymartin@mymartin.eu
We zien uw nieuwe verhaal graag tegemoet.

Tuman, een grootse kleine herdersjongen

Tuman werd in de winter en kou van 2016 als pup op straat gevonden. Hij was besmeurd met olie en uitgehongerd. Vrijwilligster Galina raapte hem op maar kon hem niet mee naar huis nemen. Zo kwam Tuman (Russisch voor “mist”) in het asiel, later in de Dacha en nu in Nederland in foster.

Tuman is een lief stout jongetje. Een kleine ranke herder in prachtige kleuren en met oren die gevoel voor humor hebben. Echt een unieke Rushond. Op de foto’s lijkt hij groter en steviger dan hij is. In werkelijkheid is hij handzaam en zelfs wat tenger. Zijn dikke Russische deken is eraf; Tuman glanst je zijdezacht tegemoet in al zijn mooie kleuren.

Ondanks zijn slechte start in het leven, is ook Tuman weer bezig een heerlijke hond te worden. Zindelijk, auto, kinderen, katten, andere honden, slapen in de bench, even alleen zijn, alles gaat goed. Loslopen is hij aan het leren. Hij is hier nog maar kort, dus dat moet nog worden opgebouwd.

Zoals alle lieve stoute jongetjes van de straat moet hij liefdevolle leiding hebben. Want nu hij het leven hier mooi vindt en zich thuis voelt bij zijn fosterfamilie (mens en hond) begint hij te proberen met welke praatjes hij wegkomt. Meer dan wat bluffen, blaffen en brutaal doen is het niet. Voor iemand die honden gewend is en van nature de teugels in handen houdt stelt het niets voor. Eén keer “zeg stouterd, laat dat” en het is klaar. Want Tuman is een echte baas-hond. What’s in a name? Tuman, “Mist” wil gewoon helderheid. Hij hecht zich sterk aan je, wil het graag goed doen (vooral als daar wat lekkers tegenover staat), past op het huis, wil graag knuffelen en aan je voeten liggen. Als hij buiten lekker kan spelen en rennen heb je in huis geen kind meer aan hem. Behalve bij onraad, want dan slaat hij wel even aan.

Tuman zou helemaal op zijn plek zijn bij iemand die veel liefde en lol biedt, en dat mengt met inzicht en overwicht. Een gezin met verstandige kinderen, of een 55+ er, al dan niet met kleinkinderen die wel een herder wil maar geen enorme joekel. Die krijgen met Tuman al het goede van een herdershond in een compacte, ranke veelkleurige lieverd.

Heeft u vragen of wilt u kennismaken? Stuur een bericht of mail naar mymartinnederland@gmail.com. Wij brengen u dan in contact met het fostergezin zodat u de meest actuele informatie over deze mooie rushond vrijblijvend kunt bespreken.

Tuman verblijft in de omgeving van Den Haag. De adoptiebijdrage voor Tuman is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

Tuman was born in 2016, weight 16 kg, 50 sm (will grow +5 cm), healthy, vaccinated, castrated.
He was found by our volunteer Galina in March 2017 near the treatment facilities near the shelter. He was walking between the cars and was looking for something to eat. He was all in engine oil and mud. But he looked at Galina with such a mischievous face with slightly sad eyes. He came to her, but, unluckily she didn’t have any leashes with her. Tuman simply began to caress and did not go anywhere. When the representative of the shelter arrived, Galina persuaded him to help this dog and take to the shelter, otherwise he won’t survive here. This man helped us and in his car brought Tuman to the shelter.
Now Tuman is a sheltered teenager – a cute and playful boy. Already he walks well on a leash. Comes to all the dogs with his children’s games. He doesn’t listen well, but the volunteer is working on it. He likes to play, be pat and cuddle.
Eats everything. Has a great appetite. As all teenagers he is active, friendly to everyone, doesn’t aggressive at all, wants to play with all the dogs. We doesn’t know his behavior towards cats. Tuman rides well in a car. He doesn’t know any commands, probably doesn’t know toilet outside and we don’t know if he can stay home alone. A shelter dog and a very young dog.