Tina 2

APRIL 2022

Vandaag is ons lieve dappere kleine meisje vredig ingeslapen, nu heeft ze eindelijk rust. Ze zal het helderste sterretje aan de hemel zijn, en wij zullen haar never nooit vergeten. In onze herinnering blijft ze eeuwig het blije meisje dat zo van het leven genoot.
Het is goed zo.

JULI 2017
Heerlijke zomeravond, dus gezellig grillen in de achtertuin. Tina en Gabby gedroegen zich voorbeeldig, alles dus helemaal perfect. Totdat ik de visite uitgezwaaid had en via het keukenraam zag waarmee Tina zich in die tussentijd mee bezig gehouden had. Ik moest toch echt eerst even een foto nemen voordat ik ingreep.. Toen ze me hoorde sprong ze gauw van tafel en deed ik maar alsof ik niets gezien had.. Gabby was nergens te bekennen, die houdt zich met dat soort praktijken niet bezig… Wat een heerlijke honden zijn het toch, en wat hou ik veel van ze…?????

Lieve Tina, ons poolvosje.

Een meisje dat bijna haar hele leven in een asielhok heeft gezeten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een meisje met kleine frostbite littekens aan een oortje vanwege bevriezing tijdens die koude russische winters. En een meisje dat binnen twee weken haar groot vermogen tot aanpassing laat zien. Zo indrukwekkend en ontroerend.

Tina is vrolijk, blij, alert, gehoorzaam, zachtaardig en loyaal. Een fijngebouwd herderinnetje met mooie witte wimpers en zwarte kohlomrande ogen. En zoals een herderinnetje betaamt gericht op de baas.

Tina is dol op wandelen, loopt keurig mee, trekt totaal niet. Ze is erg gemakkelijk en vriendelijk in omgang met mensen, honden en katten. Ze komt heel graag aaitjes halen en eet netjes haar bak leeg. Eigenlijk is Tina gewoon een perfect lief meisje, met gelukkig een goede gezondheid.

Ze is snel onder de indruk van een ‘strenge stem’. Dus zoeken we een liefdevol huis waar niet teveel drukte is. Wie oh wie heeft een klein plekje in huis en een grote plek in zijn/haar hart voor onze lieve Tina?