Timur

Nieuwe naam: Nacho
Geadopteerd: 25-10-2021
Naam: Timur
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2015
Schofthoogte: 39 cm
Gewicht: 13 kg
Ras: kruising
Gecastreerd: Ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
FEBRUARI 2022

Nacho zal deze week vier maanden bij ons verblijven. Het lijkt echter alsof hij altijd al deel heeft uitgemaakt van ons gezin. Wat een heerlijke hond! De beschrijving op de website van MyMartin klopte helemaal met hoe hij is. Je kan met hem overal komen, hij is super-rustig in de auto, volkomen neutraal met katten en maar matig geïnteresseerd in andere honden. Hij is vriendelijk naar mensen toe zonder opdringerig te zijn. Iedereen die hem ontmoet is vol lof. Onbekenden in het park vragen van waar ik die leuke hond heb en dan maak ik natuurlijk reclame voor jullie! Hij verwelkomt je elke keer opnieuw met zoveel enthousiasme dat je alleen maar blij kan worden van dit zonnetje in huis. We gaan elke dag minstens één à twee uur in totaal wandelen en daar geniet hij enorm van. Snuffelen is zijn favoriete hobby. Op het verkeer anticipeerde hij aanvankelijk soms wat gevaarlijk (beginnen te zwalpen wanneer er iemand kwam aangereden of plots beslissen dat de overkant interessanter was), maar dat is nu al beter. In een losloopgebied wil hij vooral de zekerheid dat hij mij niet uit het oog verliest. Spelen met speeltjes of andere honden doet hij vooralsnog heel zelden, hij lijkt hun signalen niet altijd goed te begrijpen. Maar dat is allemaal prima, hij krijgt de tijd en ruimte om zichzelf te zijn. Intussen heeft hij al drie slaapplekken geclaimd: een oude kattenmand waar hij maar net in past (en die nu in de zetel staat omdat hij daar graag ligt), zijn nieuwe, ruime hondenmand die eerst enkel diende als plek om een botje op te peuzelen (want die kattenmand lag immers véél lekkerder) en een cosy hoekje onder de trap waar hij ligt als het hem een beetje te druk wordt (en toen hij even ziek was).  Voordat hij kwam, had ik het hele huis zo dogproof mogelijk gemaakt, maar dat bleek eigenlijk compleet overbodig. Hij heeft nog geen enkele keer aanstalten gemaakt om de trap op te gaan, hij plast niet in huis, blijft mooi van de planten en schoenen af en bedelt of steelt niet wanneer wij of de katten eten. Een voorbeeldhond. Hij leert heel snel en luistert nu ook naar zijn nieuwe naam en kent enkele woorden (wanneer hij zin heeft). Ik merk dat hij meer en meer echt thuis is. Waar hij in het begin erg probeerde te pleasen en veel toeliet qua aaien en aanhalen, durft hij nu grenzen te trekken en ervoor te kiezen om even onder zijn trap te gaan dutten. Hij kent onze gewoontes al goed, heeft nul interesse in de katten en weet wanneer de eet- en wandelmomenten daar zijn. Blaffen doet hij amper, enkel wanneer de deurbel gaat, ook als dat op de tv gebeurt 🙂  Bedankt dat we deze lieve vriend in ons hart hebben mogen sluiten!

Knuffelhondje Timur zoekt knuffelbaasje

Timur woont nu bij een foster gezin van MyMartin – met hondenvriendjes en een kat. Wij gaan op zoek naar een warm mandje voor deze fantastische Russische hond.

Timur is de ideale hond voor iemand die een makkelijk gezellig hondje zoekt om vooral lekker mee te wandelen. Hij is lief, sociaal, vrolijk, aanhankelijk, niet snel onder de indruk van prikkels, kan met katten, paarden, honden, vindt de auto leuk. Hij benadert mensen uitermate vriendelijk. Loopt netjes mee aan de lijn; in het begin kan hij wat trekken. Timur kan goed alleen thuis blijven.

Timur maak je blij met lekkere wandelingen en knuffels. Timur zal jou blij maken met zijn opgewekte makkelijke aanhankelijkheid.

Timur was born to a stray dog which was fed and was friendly to people, at three months he was taken for overexposure. For some time he lived in an apartment, then he lived in a private house. Now Timur lives in an overexposed cage.

Food: no allergies were identified. Eats dry food / canned food. Loves dog treats. Character: likes to run, very attached to the owner. Attitude towards adults: absolutely friendly with everyone. Attitude towards children: excellent for any child. Attitude towards other males and females: aggression is not noticed. Attitude towards cats: Friendly to domestic cats, unknown to strangers. Attitude towards other animals: he can hunt chickens. How to walk on a leash: accustomed to a leash. Leaves for the city.  Knows any commands: not trained in commands. How he travels in a car: lies in one place. Accustomed to the house staying alone. Toilet: walks 3 times. Toys: loves toys. He plays himself according to his mood, without human intervention. 

Timur, 6 years old, born in August 2015. Appearance: mestizo. The coat is medium. Color: black and tan. Weight (approximate), size at the withers: approximately 39 cm, weight 13 kg. Health: outwardly healthy. Castrated.

Wishes for owners : any family can be considered. Wishes at the place of residence: all options for living are considered.