Tiger

JULI 2019

Voordat de vorige hond overleed en Boris in huis kwam had ik een kitten besproken. Die gingen we vandaag ophalen maar er bleek er één over te zijn… dus nu twee kittens in huis🙃. En Boris? Die vindt ze wel leuk en wil met ze spelen 😍. Wat een geweldige hond is het ook 😍


MEI 2019

Eerste dag met Boris ( Tiger) lekker de omgeving verkent , inclusief het water in het bos. Gelukkig doet hij het ook prima met de katten in huis. Hij vindt de auto heerlijk. Hij is nu drie weken hier en Boris /Tiger voelt zich al aardig thuis, zo thuis dat ie inmiddels aan mijn pantoffels begonnen is 🤣🤣🤣

April 2019

Augustus 2018

Tiger is in Nederland per 19 april 2019

Tiger is een super vriendelijke en gezeglijke hond. Hij is vrolijk van nature, dat straalt hij ook uit. Meneer is super zindelijk. Hij houdt ervan om bij je in de buurt te zijn, maar gaat dan rustig liggen – je hebt er geen kind aan.

Aan de korte lijn loopt hij netjes mee, aan de lange lijn wil hij meters………. Met name als hij soortgenoten ziet, want dan wil hij spelen en rennen. Hij stapt in het water tot aan zijn buik, maar is geen echte zwemmer. Eendjes vindt hij interessant, maar eigenlijk gewoon voor de lol en omdat ze kwetteren.

Tiger is een normale jonge hond, geen trauma’s, geen stress – ook niet als de stofzuiger aangaat; hij bekijkt alles een beetje en gaat dan op zijn plekje liggen. Verkeer doet hem niets, hij laat alles aan zich voorbij gaan. Hij laat zich ook rustig aantuigen.

Hij is niet super voergericht; eet wel netjes zijn bak leeg en vindt een traktatie op zijn tijd ook heerlijk, maar absoluut geen bedelaar.

Omdat hij zo baasgericht is, een prima hond om mee te trainen. Tiger zal voor u ook de omgeving in de gaten houden. Als de voordeurbel gaat, laat hij kort van zich horen.

Houding tov volwassenen: Goed. Tiger houdt van mensen en gaat er onbevangen op af. Ook is hij baasgericht en komt direct als hij geroepen wordt. Dit wordt verder geoefend met de lange lijn.

Houding tov kinderen: Goed. Hij laat zich welwillend aaien maar zoekt ze zelf niet op. Hij kan zeker bij wat oudere kinderen.

Houding tov andere honden: Super goed. Tiger speelt met alle honden die hij tegen komt, groot, klein, jong, oud, reu, teef het is hem om ’t even. Als honden niet willen spelen gaat hij weer zijn eigen gang. Hij kan prima bij andere honden worden geplaatst.

Houding tov katten: Onbekend.

Kan alleen zijn: Goed. Hij is ’s nachts alleen beneden en gaat rustig slapen.

Autorijden: Goed. Tiger springt zelf de auto in en gaat rustig zitten of liggen.

Voorkeur woonomgeving: Geen

Voorkeur adoptanten: Tiger is een prima gezinshond maar ook zeker geschikt voor een alleenstaand iemand of koppel.

Tiger was born in spring 2017. Shoulder height – 50-55 cm, weight 25-30 kg.
Castrated, vaccinated, healthy. He got to the shelter in March 2018 with his sister. He was sitting in the cage and wished freedom. Sometimes he was whimpering and moaning and sometimes desperately barking and looking into eyes with hope, when we came up to the cage. When I took him on a leash, he immediately went by my side. He was happy to go for a walk, and to have a human by him. He was following me everywhere during our walk. When I sat, Tiger made himself comfortable nearby and loved to sit like that for a long time, to lay at my feet. Tiger is a very human oriented dog. He likes to be cuddled, warm and caressed. He has someone’s ear and easily taught. He is obedient, but loves to run, play, enjoy his small freedom that lasts for 30 minutes only in the shelter, like all young dogs. Walks on a leash well. Friendly with all the dogs, but we still do not know about cats. Loves people and children a lot. Eats everything – dry, canned and natural food. Likes dog treats. Has no car sickness. A house with an outdoor run would be preferable for him.