Sofee

MAART 2019

Hallo lieve mensen van My Martin,

Hierbij een kort verslag over Sofee. Ik ben erg blij met Sofee en kan echt niet meer zonder haar, ze voelt echt als mijn vriendinnetje. In de korte tijd dat Sofee nu bij me is, is ze al veel gegroeid en heeft ze in de basis al haar draai gevonden. Van het begin af aan heeft ze het in huis goed gedaan, en kon ook meteen goed alleen zijn.

Sofee laat altijd duidelijk merken dat ze het leuk vindt om lekker mee naar buiten te gaan, ook al is ze nog lang niet alle situaties gewend en vindt ze dingen nog wel spannend. De nieuwsgierigheid en het avontuur wint het duidelijk bij haar. Het is overigens een genot om met Sofee te wandelen, aangezien ze niet trekt aan de riem. (Tenzij ze echt heel erg moet plassen! 🙂) Wat aandoenlijk is, is dat Sofee in het begin al haar “lekkere dingen”, zoals botjes, pensstaafjes, ging begraven in de tuin of onder een deken en pas dagen erna ging opeten. Inmiddels is dit veranderd…..

We zijn nog niet in heel erg drukke situaties geweest omdat ze wat last had van de hoeveelheid prikkels, maar ik heb er vertrouwen in dat dit stap voor stap goed gaat komen. Tot nu toe heeft ze in de korte tijd dat ze er is, al best veel nieuwe ervaringen opgedaan , zijn we bij verschillende mensen op bezoek geweest en deed ze het bij de dagopvang ook goed. Echt knap, gezien wat ze allemaal heeft meegemaakt. Binnenkort zal ze worden getrimd, waarschijnlijk voor de eerste keer in haar leven, dus ik ben erg benieuw hoe ze dat gaat vinden!

Een van de favorieten van Sofee is overigens met de auto weg. Altijd als ze buitenkomt, gaat ze bij de auto staan met een grote glimlach, omdat ze weet, als ik uitstap dan staan we in het bos!

Kortom: tot nu toe erg blij en tevreden met mijn nieuwe huisgenoot. Bedankt My Martin, voor jullie inzet en goede oog om de juiste honden te zien om hier te komen, heel knap.

Hartegroeten van mij en Sofee

Deze knipogende leukerd lijkt veel op een collie. Sofee heeft een mooie, lange, rode vacht met een lange, borstelige witte staart. Sofee is een rustige en zachtaardige dame.

Het is heerlijk om met Sofee te wandelen. Ze loopt namelijk netjes mee aan de lijn, trekt niet en luistert goed naar de lijnvoerder. Volgens het schema van het asiel wordt ze momenteel 2 keer per dag uitgelaten.Overigens vindt ze wandelen het einde. Voor speeltjes daarentegen heeft ze geen interesse.

Sofee kent nog geen commando’s, maar laat wel zien dat ze graag leert.

Sofee kwam naar het asiel vanuit Rostov (in het zuiden van Rusland). Het asiel in Rostov werd gesloten en de honden werden daarom overgebracht naar andere plekken in het land. Dit is ook de reden waarom we eigenlijk niets over haar verleden weten.

Houding tov volwassenen: Sofee is vriendelijk naar alle mensen. Vanaf het eerste moment laat ze zien dat ze graag kennismaakt met je. Ze is rustig en niet opdringerig.

Houding tov kinderen: Sofee kan goed samen met kinderen vanaf 10 jaar. Hoe ze is met jongere kinderen hebben we nog niet onderzocht.

Houding tov andere honden: Sofee woont momenteel met een reu en een andere hond samen. Dit gaat prima. Sofee laat geen agressie zien naar andere honden en maakt graag kennis met nieuwe honden.

Houding tov katten: Sofee kijkt verwonderd naar katten, maar valt ze niet aan.

Kan alleen zijn: ja.

Autorijden: Sofee is in de auto helemaal vanuit Rostov gekomen. Dit ging probleemloos. Ze was rustig en vond het zelfs leuk.

Gezondheid: Sofee is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort. Sofee mist een oog, dat operatief is weggehaald. Ze heeft hier totaal geen last van.

Voorkeur woonomgeving: geen voorkeur

Voorkeur adoptanten: Sofee is een gezelschapshond. Ze kan geplaatst worden samen met andere hond(en), met kat(ten). Ze past uitstekend in een gezin met rustige en evenwichtige mensen.

1. This dog named Sofee

2. Year of birth is approximately 2014.

3. Appearance – very close metis of collie. The coat is long, beautiful, bright red with a white, luxurious tail.

4. Height is 56 cm, weight is 30 kg.

5. Health – outwardly healthy, no healthy problems. Has one eye. The eye was injured and dog was operated. It does not spoil her. She rules perfect!

6. Castration / Sterilization: sterilized. Chipped. Vaccinated.

7. The history of the dog
The dog was brought to the private shelter from a shelter in the south of Russia (city Rostov), due to the fact that the Rostov shelter was closed and the dogs were quickly transported to other cities and shelters. Nothing from her past life is known.

8. Food – no allergies have been identified. Eats dry food / canned food. Loves dog treats.

9. Character – general temperament – calm, benevolent.

10. Attitude to adults – absolutely adequate with all (any) people, from the first acquaintance shows goodwill and desire to get acquainted, very calm, not intrusive.

11. Attitude to children – not yet checked on small kids. Good in a family with children over 10 years old.

12. Attitudes towards other males and females – the attitude towards dogs is not aggressive, gets to know each other with pleasure, lives in a room with a man and a dog, no complaints about behavior.

13. Attitudes towards cats – Just wondered, without attacks.

14. Attitude towards other animals – did not get to know each other.

15. How she walks on a leash – she walks perfectly on a leash. She does not pull, hears and sees the accompanying person, it is a pleasure to walk with her.

16. Does any team know: clearly does not know the team. Easy to learn.

17. How she drives in a car: she has come a long way in a car without hysterics. Calm. Good. Likes riding

18. Can she stay at home alone – yes, she can, does not spoil.

19. Toilet – accustomed 2 times per day (shelter schedule)

20. Toys – she likes to walk, does not pull, looks at a person. For toys indifferent.

21. Wishes for owners – able to be a second dog, can get along with cats, for calm , balanced people. Companion dog.

22. Wishes at the place of residence – all housing options are considered.