Smile

DECEMBER 2018

Ja ja, het is beslist! Lieve Smile blijft bij ons in het gezin! Proefperiode goed verlopen, we zouden hem al niet meer kunnen missen ❤ Er is nog werk, maar dat komt allemaal goed, tenslotte moet hij zich nog voor de volle 100% ontplooiien en groeien. We zien het helemaal zitten. Welkom lieverd in ons gezin, nu voor écht ! We zien je graag knapperd 😍

Smile, de buitenliefhebber.

Actie, vrijheid en blijheid, zo kun je Smile omschrijven. Als je deze jongen lekker vrij laat rennen, laat hij direct zien waarom hij Smile heet: een Smile van oor tot oor. En niet alleen bij hem! Bij jezelf komt óók een enorme smile op je gezicht! Wat een energie en een vreugde heeft deze jongen. En denk maar niet dat hij je uit zijn zicht laat verdwijnen! Hij let heel goed op waar zijn mens is. Eén keer zijn naam roepen of fluiten en hij staat onmiddellijk naast je. Hoewel hij nog weinig commando’s kent, is het ‘hier komen’ geen enkel probleem. Hij luistert perfect naar zijn naam.

Smile is slim, zindelijk, lief, enthousiast, nieuwsgierig, snel, energiek, gaat gráág mee in de auto en is een rasopportunist. Hij ziet overal kansen. Daarom is het wel zaak om consequent te zijn. Als een echte puber test hij de eerste dagen de regels en de grenzen en zal er af en toe over in discussie gaan. Aan u om ze aan hem uit te leggen en de grenzen aan te geven.

Smile is nog een echte puber in zijn gedrag. Vol met energie en weinig concentratie. Hopend op een nieuw avontuur. Zo’n avontuur kan ook de kat zijn. Stoere katten vindt hij een beetje eng. Maar katten die weg rennen zijn natuurlijk fantastisch om mee te spelen! Toch is hij daar goed in te corrigeren. Eén keer een duidelijke ‘nee’! En hij komt weer terug. Hij doet de kat verder niks. De kat kan gewoon langs lopen en soms liggen ze samen op schoot. Geen probleem. Maar ach… de jeugdigheid….

Smile kan prima met andere honden. Een andere hond (reeds) in huis is geen probleem. Naar een nieuwe hond, die in huis komt, kan hij wel eens brommen. Maar als je zegt dat hij niet moet zeuren en zich netjes moet gedragen, is het prima. Toch trekt hij niet veel op met de hond in huis. Als de hond aangeeft wel te willen spelen, trekt Smile meestal zijn eigen plan. Hij heeft zich tot nu toe één keer laten verleiden tot een spel. Het kan zijn, dat dat moet groeien. Een huis met of zonder andere hond(en) is allebei prima.

Drie keer per dag een klein blokje om is niet voldoende voor deze jongen. Hij gaat graag mee op lange wandelingen. Voor actieve wandelaars, fietsers, hardlopers (of paardrijliefhebbers, zie video). Bij de huidige foster zijn paarden en er is een begin gemaakt met oefenen om naast het paard mee te gaan) is dit echt de beste vriend die je kunt hebben. Altijd blij als hij met je mee mag op avontuur. Als hij lekker zijn energie kwijt is, is het in huis een rustige hond, die heel graag komt voor een heerlijke knuffel, lekker bij je voeten komt liggen of gezellig samen op de bank. Omdat het soms wel eens voor komt, dat je minder tijd hebt om veel te wandelen, zijn we begonnen met koekjes zoeken (speurspelletjes). Aangezien Smile gek is op eten, vindt hij dat een fantastisch spel. Het moet nog verder uitgebouwd worden, maar op deze manier kan goed aan zijn concentratie worden gewerkt en het is geestelijk best vermoeiend. Hij kan hier dan ook zijn energie in kwijt.

Heeft hij geen minpunten? Jawel. Er zijn twee dingen waar je rekening mee moet houden. Smile heeft in zijn leven schaarste gekend in voedsel en in een vast huis. Daardoor is hij van beide bang dat het hem weer wordt afgenomen.

Dat betekent in de praktijk dat hij voedselnijd heeft. Eigenlijk merk je er niet veel van, als dingen normaal gaan. Hij pakt koekjes netjes uit je hand, wacht netjes op een afstand tot zijn eten is klaargemaakt, klaargezet en je hebt gezegd, dat hij mag gaan eten. Maar hebben is hebben voor hem. En als hij eenmaal aan het eten is, wil hij niet dat iemand in de buurt is of hem aanraakt. Hij eet ook zo snel, dat niemand de kans krijgt om het weer af te pakken (zie video). Dat is zijn tactiek. Maar die tactiek werkt niet als hij iets krijgt wat hij niet snel naar binnen kan werken, zoals een kauwkluif. Hij is dan echt bang dat iemand hem weer af wil pakken. Als je hem gewoon met rust laat en hem rustig zijn eten/bot laat opeten, is er niks aan de hand. Maar om deze reden is het wel oppassen met (kleine) kinderen, die de hond kunnen storen bij het eten.

Smile heeft al een paar keer zijn huis verloren. Dat vond hij niet leuk. Gelukkig voor u en voor hem, hecht hij zich heel snel aan zijn nieuwe mensen. Is hij onmiddellijk blij als hij mee mag. Let hij meteen goed op waar zijn (nieuwe) mens is. Bij zijn foster kon hij na een paar dagen al los lopen (op plaatsen waar het verantwoord is, uiteraard).
Zodra je je jas en schoenen aan trekt, staat hij te dansen om mee te mogen. Maar als de jas en schoenen betekenen, dat u even boodschappen moet doen, vindt hij dat lastig. Het werkt beter als er duidelijk gezegd wordt, dat hij binnen moet wachten. Radio aan. Maar hij zal alleen toch wat onrustig worden. Dat uit zich in druk heen en weer lopen van deur naar ramen, om te kijken of u er alweer aan komt. Hij kan soms ook gaan janken. Het is niet zo, dat hij onophoudelijk de boel bij elkaar blaft. Hij maakt ook niks stuk en er zijn nooit ongelukjes in huis. Hij kan dus best even alleen blijven. Maar hij vindt het niet leuk. Zelfs een heerlijke kluif kan hem dan niet afleiden. Daar begint hij pas aan als u weer terug bent. Omdat hij nog jong is, denken we dat hij het wel kan leren, als hij eenmaal het vertrouwen heeft, dat hij echt mag blijven. Maar dat moet wel opgebouwd worden.

Wie zoeken we voor deze jongen? Voor Smile zoeken we iemand die veel thuis is of hem veel mee kan nemen. Iemand die het leuk vindt om lekker met hem te wandelen en dingen met hem gaat doen. Iemand die rekening houdt met zijn etensgewoonte en hem daarin de ruimte geeft. Iemand die zich niet van de wijs laat brengen als hij met u in discussie gaat over de huisregels. Dan heeft u hier echt een fantastische vriend aan!

Smile, born on March 4, 2017.
Shoulder height – 50 cm, weight – 20 kg.
Castrated, vaccinated, healthy.
The story of my life..(told by the dog himself).
“Hello everyone! I am a dog. My name is Smile. In other words, I was given this name by my foster-parents (later I learnt “curators” is the right word). I cannot remember my previous name. Maybe I didn’t have any I don’t know…I had a mother. My mother, sadly, was seriously ill. She kept me a bad table and didn’t take me often for a walk. But I had a house though…And then I lost it too. I found myself in the street, alone at night, in the rain. I was lost. It was terribly cold…I didn’t know where to go, where I can hide from heavy rain, dirt and danger…where to find food…I am a home dog you know!! But I am a brave guy! I ran in the backyards near the house where I was left, all through the night…not to freeze to death…But I didn’t run far from that place…got back …and waited…Ran around – got back – and waited…

Suddenly, early in the morning a kind woman went out of the house and brought me something to eat. Then another kind woman came. And then my foster mother and farther passed by. And saw me. My dad went to bring me tasty sausage…and my mom was calling someone by phone all the time… Then they took me, absolutely frozen, wet and dirty, into a big cozy warm car and together we went to a very good place. Now I know, it is called a “foster-home”. Here I was cured, vaccinated, fed… gained weight and grew…

My nanny is taking care of me. She loves me. And I have many friends here. My parents are searching for My Loving Man. But still haven’t found him. But I am a Dog you know…and I will be waiting. And will believe. Believe…and wait. And when I find him finally, I will be the nearest and dearest, the best dog in the world for him! I promise!!”

Now Smile is living in a temporary house in the Moscow district. Walks on a leash well, but prefers to walk without it. He eats everything – dry, canned and natural food. He loves dog treats a lot. He is fond of travelling by car, he jumps into the car by himself, looks in the window. Adores people, children, dogs. Indifferent to cats. He is very active, human-oriented, tender and obedient. He knows his name and runs when someone is calling. Knows simple commands. He plays with big and small doggies with pleasure. Can be ideal for a family with children and dogs. A house with an outdoor run is preferable.