Seva

OKTOBER 2018

SevaJe staart maakt overuren als je ons ziet, zo blij ben je altijd en je witte pootjes tippelen dan zo schattig op de houten vloer.
Je houdt ons altijd een plekje vrij en warm op de bank om vervolgens het liefst bovenop ons te komen liggen.
Hebt een gigantische voorliefde voor auto’s en springt altijd in een auto als een deur open staat.
Je bent lekker eigenwijs want als het je te koud is of het regent maak je met wandelen rechtsomkeert.
Je rent rondjes voordat je je behoefte doet.
Je hebt nooit geleerd hoe je moet spelen met speeltjes, maar geeft wel de allerliefste knuffels.
Je blaft nog steeds naar onze robotstofzuiger en vindt het fantastisch om je feeststrikje te dragen.
Je zit soms uren op de bank naar buiten te staren om te zien wat er allemaal buiten gebeurt.

Niet alleen op dierendag maar iedere dag is een feestje met jou want er is er maar één zo’n lieve, knuffelige beetje gekke hond zoals jij!

Sociale speelse Seva

U leest het goed, een leuke sociale speelse reu. Waarom dan toch herplaatsing/adoptie? De reeds aanwezige reu in het gezin accepteerde Seva helaas niet. Dit leidde continue tot botsingen.

Het voormalig adoptiegezin vertelt: Met veel pijn in ons hart moeten wij op zoek naar een nieuwe gouden mand voor Seva. Seva is sinds april 2017 in Nederland en laat zich zien als een jonge, actieve hond. Als echte puber is hij dol op aandacht van mensen maar kan ook goed een aantal uur alleen thuis zijn. Hij zit vol met energie en ondeugende streken wat je soms aan het lachen maakt. Hij sloopt niet en slaapt op een dik kussen.

Seva is erg leergierig en vindt het heerlijk om op een rustige manier nieuwe dingen te ontdekken. Wanneer er tegen hem geschreeuwd wordt kruipt hij in zijn schulp en sluit hij zich af voor alles om hem heen. Als je hem de tijd geeft komt hij vanzelf weer naar je toe voor een aai over zijn bol.

Buiten wandelen en rennen is voor Seva (aan een lange lijn van 10 meter) het einde maar ook binnen spelen met een bal vindt hij erg leuk en doet hij vol overgave. Seva kan los in een omheind losloopgebied; hij heeft geen neiging om over een hek te springen. Met de bal spelen doet hij graag en hij komt de bal ook wel eens retour brengen. Soms speelt hij zelfstandig met de bal en kijkt met een scheef oog naar het baasje zo van ‘kom je nog’?

Hij trekt niet aan de riem en houdt tijdens het lopen de baas goed in de gaten. Bij het passeren van andere honden wil hij soms nog wat blaffen maar na correctie is dit direct over en loopt hij weer netjes verder mee aan de riem.

Seva eet momenteel harde brokken en is dol op snoepjes. Hij gaat netjes zitten als hij zijn bak voer krijgt. Als het gezin gaat eten gaat Seva netjes liggen en komt niet bedelen.

Autorijden vindt Seva heerlijk. Katten vindt hij prima evenals konijnen, vogels en andere dieren.
Heel soms heeft hij wat advies van de baas nodig zodat hij niet overenthousiast op ze gaat reageren.
In zijn huidige gezin woont Seva samen met twee katten dit gaat perfect. Traplopen is ook geen probleem voor deze puber.

Seva zou een fantastisch maatje kunnen zijn voor iedereen. Dominante reuen vindt hij niet prettig dus daar wordt hij niet bij geplaatst. Seva is gewend om alleen te zijn maar zoals bij veel honden: langzaam opbouwen zodat hij weet dat u ook echt weer thuis komt.

Seva kan prima met alle leeftijden opschieten, is héél erg loyaal, dol op knuffelen, aaien over zijn bol en lekker kroelen op zijn achterwerk vindt hij hemels. Binnenshuis is hij wel wat waaks maar blaft niet tegen langslopende honden. Vreemde mensen binnenshuis komt hi met een vrolijke snoet tegemoet.
Buitenshuis vindt hij vreemde mensen prima en laat zich gewoon lekker aaien.

Voorkeur adoptanten : ouder echtpaar, gezin met kinderen in alle leeftijden, alles kan.

Voorkeur omgeving: Alles is prima mits hij niet aan een te korte riem hoeft te lopen.

This dog named Seva. Male dog. Castrated. Vaccinated. Chipped.
Seva is around 4 years old. He came to the shelter in the end of 2013 year. So we think that approximately he is 4 years old. Since that time he has been living in the shelter (private shelter).
Seva is a communicative dog. Seva adores to stay in a company of people, adores go for a walk, runs and simply have fun. On the pictures you can see that he likes to play in ball.
With his co-workers, neighbors in the shelter he fits perfectly. Does not show any dominance. Absolutely loyal to anyone.
He eats dry food but of course adores dogs snacks. Enough good on the leash. Adores food and ready to do everything for snack!
Seva us able to join you in any sport events – running for example.
He doesn’t like when dog wants to press him and show their dominance. If it happens – he can show them his teeth. In any other situation – absolutely good!
We prefer for him an active family who likes to stay outside a lot!
Good of he stays in s house with a garden or farm.
His behavior with cats is unknown. We prefer for him a family without cats.
He is very good with kids. So he ca stay in a family with middle aged kids.
Enough good in a car but also needs to get used.
Height 52 cm
Weight 24 kg
So if you are interested in please connect our team for a good conversation!
Who knows maybe he is yours?