Sendy

Januari 2015

Met Shandy (Sendy) gaat het super!! Ze was, toen ze twee maanden geleden bij ons kwam, zo angstig. Iedereen was eng, gelukkig is ze op straat niet bang voor geluiden of situaties. Wat een goed gevoel is het als ze voor het eerst kwispelt als ze je ziet. En voor het eerst voorzichtig een kusje geeft. Ze is geweldig!!!!!! Met veel geduld van ons gaat het helemaal goed komen met haar. Ik kan nu alles met haar doen, bij mijn man gaat het wat langer langer duren voordat ze hem helemaal vertrouwd. Maar ook dat gaat steeds beter. En ik sta ook versteld hoeveel geduld de kinderen met haar hebben, en hoe enthousiast ze zijn als Shandy bij ze komt staan voor een aai over d’r bol. Terwijl ze gewend zijn aan een Balou, die ze helemaal plat kunnen knuffelen en nergens bang voor is. Balou en Shandy gaan echt super samen, ze kunnen echt uren met elkaar spelen. Het is echt een groot voordeel als je zo’n angstige hond hebt dat er meerdere honden zijn in het gezin. Soms zeggen mensen in mijn omgeving, waar begin je aan, neem een pup, zoals Balou, zonder angsten oid. Maar deze mensen weten niet hoe het voelt als al je geduld beloond wordt met een likje over je wang, of als ze zomaar ineens bij me komt liggen. En als ze helemaal uit d’r dak gaat in de uiterwaarden en lekker kan rennen met Balou dan denk ik: daar doe je het toch voor. Je krijgt er zoveel voor terug. En als er ooit weer een volgende hond komt, gaan we weer voor een Rus.

Mooie, lieve Sendy!

Ook Sendy is, zoals helaas zo vaak voorkomt in Rusland, op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Daar leeft ze nu sinds 2012. In het begin was ze erg bang en wantrouwend; ze begreep er niets van, waarom zit ik in een hok? Tot ze op een dag de knop heeft omgezet en zelf de vrijwilligers opzocht voor aandacht en weer vertrouwen kreeg in mensen.

Houding naar volwassenen: perfect – gek op aandacht en tederheid. Ze is een communicatieve hond die graag bij mensen in de buurt is, zeker als de dan ook nog eens geaaid wordt.

Houding naar kinderen: ze is prima geschikt voor een gezin met kinderen – ze is zachtaardig en lief. Sendy is een plezierige hond die heel graag rent en speelt met kinderen.

Houding naar andere honden: ze leeft nu samen met andere honden (reu/teef) en dat gaat prima; ze houdt ervan met andere honden op te lopen en te spelen. Ze is een goede kandidaat om als tweede (of misschien wel derde) hond te worden geplaatst.

Houding naar katten: afhankelijk van de aansturing van de eigenaar zou ze met katten kunnen leven; maar een situatie zonder katten is wellicht beter.

Woonomgeving: Sendy’s mandje kan overal staan; in een huis met een tuin maar ook in een appartement. Ze is slim en een leuke hond om mee te trainen. Ze loopt netjes mee aan de riem en als ze los kan lopen komt ze direct terug als u haar roept.

Gezinssamensamenstelling: Sendy past in elke samenstelling – een gezin met/zonder kinderen, met/zonder reeds aanwezige honden.

Sendy is een mooie hond met een grijze, pluizige vacht en hangoortjes. Belangrijker is dat ze een hart van goud heeft!

Attitude towards adults – perfect, very fond of care, affection and tenderness. She likes to be in a company of people and other dogs. She is very communicative dog and adores people. She likes to run around you and is always ready to pet.

Attitude towards children – ideal for the family with children, has a good character, very kind and tender dog. Sendy is both tender and active dog, she likes to run and jump and she will be very good in games together with children.

Attitude towards other dogs – now she lives in a shelter with other dogs (male and female) and she is very good with them. She likes walking and playing with other dogs. She can be a second or third dog in a family.

Attitude towards cats – we think it depends on her owner and if he will be prepared to explain to her that cats are her friends also. But we would like to find her a family without cats or with the possibility to divide them in different rooms for the first time.

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for her is to be loved, fed, walked and patted often. For her will be good to live both in a house with garden and in city apartments – Sendy is smart and easily trainable dog. She walks on the leash and always will run to you if you call her in case of running without leash.

Owner preference – fits perfectly in any family, or families with children and dogs.

History, particularities – her story is very common for Russia. Sendy was found on the street, picked up and brought to the shelter in 2012. First time she was very scared and didn’t trust people. She couldn’t understand why she should live in the small cage in the not very pleasant place. But one day something changed in her mind and Sendy suddenly came to the volunteer, got up onto her rear legs and looked with her very kind eyes as if to say “I trust you. May be you are my owner…” Sendy is very beautiful dog – with iridescent gray fur, fluffy tail and hanging ears. But her main advantage is her big soul and loving heart, and she is waiting for you!