Ron

Nieuwe naam: Boris
Geadopteerd: 02-03-2012
✝︎ 07-08-2019
AUGUSTUS 2019

Gisteren hebben we Boris (eerder Ron) in laten slapen. Drie weken geleden werd hij wat lusteloos en begon hij enorm af te vallen. Naar de dierenarts geweest en daar kreeg ik de mededeling dat hij waarschijnlijk een levertumor had, in elk geval een tumor in zijn buik.

We hebben nog even het een en ander uitgeprobeerd, maar toen hij afgelopen dinsdag geen melk meer wilde drinken (boerderij) en zelfs geen vleesbrokjes of een stukje worst wilde eten, de afspraak gemaakt om hem in te laten slapen. Het zou anders naar hem toe niet eerlijk geweest zijn.

Boris zou in oktober 10 geworden zijn en we hebben hem 7 jaar gehad. Ik ben enorm dankbaar voor zijn vrolijkheid en gekkigheid de afgelopen jaren en ga hem enorm missen. 🖤

2013

Hier een paar foto’s van Ron bij mij thuis. Het is een geweldige hond, nog steeds vooral op mij gericht, maar het gaat beter. Hij probeert al meer met andere honden te spelen, gaat bij andere mensen een knuffel halen en wordt steeds vrijer. Het gaat echt goed nu, hij probeert uit hoe ver hij kan gaan, maar ik ben heel consequent. Hij weet en accepteert dat ik de baas ben. Het enige is dat hij maar niet begrijpt hoe hij met een bal kan spelen, ik probeer het hem te leren, maar hij begrijpt het niet. Dat komt wel denk ik!

Hartelijke groeten

OKTOBER 2012

Ron geloofde ooit in liefde; na het verblijf in het asiel in Moskou kwam hij in een Nederlandse familie terecht. Hij was zo gelukkig, gewoon ongelooflijk! Het leven was geweldig voor een week, maar daarna was Ron weer terug in het asiel, dit keer echter in een Nederlands asiel.

Zes maanden moest hij wachten. En op een dag kwam iemand naar hem toe…. Onze onfortuinlijke Ron is voor de tweede keer geadopteerd! We hopen dat het voorgoed is! Hier zijn brieven en foto’s van zijn nieuwe eigenaar:

Het klopt dat ik Ron gisteren geadopteerd heb en ik ben er heel gelukkig mee. Het is een geweldige hond en ik hoop dat hij zich spoedig thuis gaat voelen. Hij is nu nog onzeker over alles en erg eenkennig, maar het wordt al beter. Hij is nu nog verlegen en bedeesd; in het asiel was hij veel spontaner en vriendelijker dus ik weet zeker dat het hier ook beter gaat als hij eenmaal gewend is. Ik stuur je nu alvast één foto. Hij heeft een groot kussen maar wil die nog niet gebruiken. Hij wil alleen nog maar op het tapijt liggen. Als het later beter gaat stuur ik meer foto’s.

Ik vind het prima dat je al het nieuws over hem op de website zet. Ik was heel blij met de oude foto’s en filmpjes van hem.
Vriendelijke groeten.

Ron is een jonge, actieve hond van ongeveer 2 jaar oud maar met het karakter van een pup. Ron zat al van jongs af aan om onbekende redenen in het asiel. Hij weet niet wat vrijheid betekent, tot nu toe wordt zijn mistroostige heftige omgeving onder de harde omstandigheden van het asiel opgevrolijkt door wat korte, zeldzame wandelingetjes.

Ron heeft een heel aanhankelijk, lief en emotioneel karakter. Hij wacht altijd heel ongeduldig op het moment dat de grendel van zijn gehate kooi opengaat en hij mee naar buiten mag om te rennen. Met mensen en dieren is hij ongelofelijk vriendelijk en past zich aan iedereen goed aan. Hij vindt het heerlijk om op zijn kop geaaid te worden of als je hem bij zijn oren krabbelt. Ron houdt van om te knuffelen.

Hij zal een geweldige vriend en kameraad zijn. Schenk alstublieft wat aandacht aan Ron, hij verdient het!