Rita 2

Naam: Rita 2
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2018
Schofthoogte: 52 cm
Gewicht: 23 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 10 jaar
Houding tov teefjes: n.v.t.
Houding tov reutjes: n.v.t.
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed

Rita, kort voor Margarita, is een mooie Mensenhond met een heerlijk zachte vacht.

Rita is ook een pittige tante met een heel gemakkelijke liefdevolle kant en een moeilijkere kant. Ze is gek op alle mensen, is heel aanhankelijk en komt vrolijk haar knuffels halen. Haar moeilijkere kant is haar gedrag naar andere honden. Ze is nog niet heel zelfverzekerd waardoor ze kan uitvallen naar andere honden. Momenteel verblijft ze in de opvang (omg. Gouda) met een reu. Dat gaat wonder boven wonder goed. Vooral omdat de reu waanzinnig stabiel, sociaal en conflict vermijdend is. Katten ondergaan misschien een soort van tikkertje bij de eerste kennismaking. Al snel echter is het nieuwtje er vanaf en negeert ze ze.

Als pup is ze gevonden in de bosjes met haar halsband en een korte riem nog om. Toen ze werd geroepen, kwam ze meteen naar de vrijwilligers toe en liet zich aaien. Ze is hoogstwaarschijnlijk een huishond geweest. In Moskou woonde Rita als fosterhond bij een oudere dame in een woning met grote tuin en de pittigheid was daar nooit opgevallen.

Wat zoekt Rita?

Rita wil graag enig hondenkind zijn. Ze droomt allereerst van een baasje waar ze een hechte relatie mee kan hebben en daarnaast van een goed omheinde tuin. Mocht u een heel grote tuin/terrein hebben en eigenlijk niet veel willen wandelen, maar wel een lieve hond als maatje, dan zou Rita ook heel geschikt kunnen zijn. Niet dat Rita niet graag wil wandelen, heel graag zelfs, maar ze kan buiten op straat een pittigheid vertonen, wat ze op eigen terrein totaal niet laat zien, Op eigen terrein is zij een perfecte lieve knuffelhond; super sociaal, gehoorzaam en rustig naar alle mensen toe. Buiten op straat, aan zee, bij wandelingen in het bos komt die pittigheid naar boven, daarom draagt ze op wandeling altijd een muilkorfje. Rita vraagt een sterke, consequente baas, omdat, als ze buitenshuis is, ze nog veel te leren heeft. Een hondencursus zou bevorderlijk zijn om haar te leren andere honden te negeren. Na een hechtzame inburgering denken we zelfs dat samen met Rita (met haar hele goede neus, veel energie en dol op water) speuren en/of canicrossen, hondensuppen heel leuk zou kunnen zijn.