Richie

JUNI 2021

Ons lachbekje! Altijd gelukkig en met zijn goudkleurige ogen steelt hij ieders hart. Hij brengt immens veel geluk in ons leven. Hoe kan het ook anders? Hij huppelt in plaats van gewoon wandelen en dan nog eens zijn prachtige pluimstaart die mee danst op zijn ritme. Knappe Richie, je ogen zijn goud, je haren zijn goud maar bovenal heb je een hart van goud ❤️

NOVEMBER 2018
Hier dus een update over lachbekje Richie.

Richie is nu 2 jaar bij ons en zonder hem zou ons leven leeg zijn. Hij brengt vreugde in ons gezin en overal waar hij komt. Op de hondenschool staat hij gekend als de sociale allemansvriend. Hij komt namelijk met iedere hond overeen. Maar zegt het ook altijd duidelijk wanneer het hem even teveel is 😉 zijn hondentaal is dan ook uitstekend! Naar mensen die hij niet kent is hij nog steeds wat terughoudend. Hij is gewoon op zijn hoede en hij moet ze altijd eerst eens goed in zich kunnen opnemen. Meestal met wat geduld is het dan in orde.

Richie is ook een echte sporter. Agility is echt zijn ding! Daar leven we ons samen in uit. Spelen en rondrennen met zijn beste vriendjes vind hij ook geweldig! Kortom een echte gelukkige hond.

Overal waar we komen wordt ons gevraagd ‘welk ras is dat ? zo een mooie hond’ en dan zeg ik steeds met een glimlach ‘een adoptiehond vanuit Rusland’. Veel mensen vragen dan ook heel geïnteresseerd verder hierover en vaak zoeken ze ook de vergelijking met rassen waar Richie met gekruist zou zijn. Met een Rushond heb je vaak wel wat aandacht als je buitenkomt. Zeker omdat ze zo een aparte verschijning zijn. Dit vind ik ook geweldig. Zo een honden kom je vaak geen twee keer tegen. Ze zijn one of a kind.

Ik heb het al veel gezegd dat wij echt een lotje uit de loterij hebben getrokken. Ik had namelijk een beeld voor mij hoe mijn droomhond eruit zag. En Richie, wel hij is meer dan ik ooit kon dromen echt waar. Hij is mijn zielsverwant ❤️

APRIL 2017

Drie Russische schatjes op een rij: Richie, Kira (Abbey) en Isha (Margo)

Richie, Abbey en Margot

MAART 2017
Richie is nu bijna vijf maanden bij ons. Hij is in die tijd mijn beste vriend geworden! Thuis is hij mijn tweede schaduw en loopt hij altijd achter mij aan. Hij eist altijd mijn aandacht op, maar dat vind ik niet erg, integendeel! Zo een schat van een hond kan je niet negeren. Iedere donderdag avond is het hondenschool met zijn twee Russische vriendinnen. En daar kijkt hij sowieso altijd naar uit. Hij doet daar ook heel erg zijn best, het is een goede uitlaatklep voor hem. Het ging heel lang wat stroef tussen mijn vriend en hem maar dat is eigenijk zo goed als opgelost. Als ik er niet ben is hij wel nog steeds wat onzeker maar niet meer angstig voor mijn vriend. Vreemde mannen blijft wel moeilijk maar ik geef hem de tijd hierin. De mensen die hij wel goed kent weten ook wat een leuke hond het is. Hij steelt ieders hart! Wandelen blijft zijn favoriete activiteit. Iedere dag wil hij zijn wandeling gedaan hebben. En dan kan je hem niet zomaar negeren. Eigenlijk is hij soms een beetje de koning in huis ?  Onze knappe lieve Richie heeft zeker een plaatsje in ons gezin en we zouden hem voor geen geld van de wereld meer kunnen missen!

NOVEMBER 2016
Richie is nu een weekje bij ons maar het voelt aan alsof hij hier al veel langer is! Zijn week is eigenlijk perfect verlopen, veel beter dan ik had verwacht. In het begin was zijn hondenmand met zachte kussen iets raars… hij moest er niet veel van weten. Wij hebben hem niet gepusht enkel wat lekkers in de mand gelegd. Zondag is hij er dan uiteindelijk ingegaan, en nu krijgen we hem er niet meer uit. Hij is een echte knuffelbeer, aandacht kan hij niet genoeg krijgen! maar dan vooral van mij, bij mijn vriend begint het nu te komen. Hij heeft echt goed moeten wennen aan zijn aanwezigheid. Zindelijkheid is super! wij zijn nu drie dagen gaan werken en niets doet hij in huis ook ’s nachts is hij braaf ,buiten en beetje gejank als we naar boven gaan maar dat stopt snel. Het enige dat hij doet is schoenen en kleren stelen en ermee slapen, eigenlijk best wel schattig haha. Verder verloopt alles heel goed en gaan we iedere dag wandelen. Zijn pluimstaartje staat dan mooi rechtop zo trots als hij is pronkt hij hier door de buurt heen. Mijn paard is ook helemaal geen probleem, hij is zelfs gek van paardjes behalve als de hoofden wat te dicht komen vind hij het iets te eng worden en loopt hij terug naar mij. Samengevat een DROOMHOND is het!

Dit jonge lachebekje Richie, is een echte allemansvriend!

Richie is zeer sociaal en vriendelijk – hij kan werkelijk met iedereen goed opschieten – kinderen, mannen, ouderen, andere dieren. Net zoals alle jonge honden is Richie gek op spelen en rennen.

Gevonden in april 2016 in de stad Lipetsk, verblijft Richie nu bij een foster in Moskou.

Het werd duidelijk dat Richie en zijn moeder eruit zijn gegooid door mensen die het niet bepaald slecht hadden. De plek waar ze zijn gevonden, was geen typische plek voor zwerfhonden, er waren geen flatgebouwen, parkeerterreinen, benzinestations en winkels. Ze stonden bijna op de weg, alsof ze ergens op aan het wachten waren. Ze zaten allebei compleet onder de teken en vlooien.

Richie’s verleden, de verlating, het zwerven, de honger en dakloosheid heeft hem dankbaar gemaakt voor zijn huidige situatie, hij verblijft nu bij een foster, waar hij in een hok in de tuin woont. Zodra er adoptanten zich aandienen zullen de vrijwilligers in Moskou hem voor een week in huis nemen, waar hij klaar gemaakt voor de reis naar zijn gouden mandje.

Houding tov volwassenen: Goed. Hij is een flexibele hond, hij slaapt waar dat van de baas mag.

Hij is een makkelijke eter. Hij trekt nog een beetje aan de lijn, dit vooral uit jeugdig enthousiasme, hij kan dit afleren.

Houding tov kinderen: Goed.

Houding tov andere honden: Goed. Hij zou uitstekend als tweede hond in een huishouden geplaatst kunnen worden.

Houding tov katten: Goed.

Kan goed alleen zijn: Goed. Op dit moment is hij wel met andere dieren thuis als de foster weg is.

Gezondheid: Richie is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Geen voorkeur. Hij past in ieder gezin, het meest belangrijke is dat er genoeg met hem gewandeld wordt.

Huidige verblijfplaats: fosterhome Moskou

De adoptiebijdrage voor RIchie is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

Richie is a very young boy, 9-10 months (born in autumn 2015). I was found ihim n April 2016 in russian city Lipetsk and brought in Moscow.

He has something from Collie breed, extremely smiling dog.

It was clear that Richie and his mother were thrown out by “good” people. They were living in not very typical place for stray dogs, where was no apartment buildings, parking lots, gas stations, shops. They were almost on the road, as if someone were waiting … They had so many ticks, fleas.

Now the dog vaccinated, at the withers 65-67 cm. Weight 30 kg.

He is very sociable, friendly – get along with absolutely everyone – children, men, old people, animals – loves them all.

Now Richie is living at my friend’s house (as on foster).
Apparently, what Richie got so much grief – betrayal, wandering, hunger, lack of accommodation – makes him appreciate the fact that now he has on foster. He is living in aviary on the yard. But as soon as he get reserved – we take him home for 1 week. He is a very flexible dog, sleeping where the owner allows.

Food: Eats absolutely everything. But loves natural beef meat, chicken and canned.

Of course like all young dogs Richie likes to play, runs across the expanses!

He is suitable for family of any age, perhaps most importantly, to the owner has the opportunity to walk with the dog longer. Excellent if the family has already one dog, so he can be a second dog with no problem. He also loyal to cats. He rides good in a car. Goes well on a leash, can pull little bit, but it’s fixible. He can stay at home alone, but for this moment there are a lot of pets with him on this foster.