Poll

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 20-09-2021
Naam: Poll
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2018
Schofthoogte: 60 cm
Gewicht: 30 kg
Ras: Kruising Duitse staande hond (draadhaar)
Gecastreerd: Ja
Gezondheid: urineverlies
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 10 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: normaal
Houding tov katten: nee
Autorijden: goed
NOVEMBER 2021

Even een update over Poll, ook wel Pollmans genoemd. Het gaat goed met hem in zijn nieuwe roedel. Het gedruppel is enorm afgenomen en hij wordt ook steeds rustiger in zijn koppie. Het is wel duidelijk dat hij niet meer gemist kan worden.

 

Pientere Polletje Piekhaar is een hele lieve, echt hele lieve, levenslustige, vrolijke jongen. Een vriendelijke mensenvriend puur sang met veel aandacht voor zijn mensenfamilie. Poll houdt van gezelligheid en vermijdt conflicten. Hij geniet van actieve wandelingen met zijn mens(en). Bij thuiskomst kan hij ook heerlijk relaxen.

Poll kan uitstekend overweg met andere honden. Als hij met een balletje bezig is, kijkt hij niet naar ze om, tenzij ze samen achter een bal aan kunnen rennen, dan is het dubbelpret. Poll is zo slim dat hij inmiddels dmv handgebaren heeft geleerd om de bal terug te brengen en neer te leggen; hier komt geen stem aan te pas! Hij kan zichzelf ook prima met een bal vermaken.

Zie je Poll, dan denk je naast Vagebond (uit de film ‘Lady en de Vagebond’), ook aan een Duitse staande draadhaar. Dat is zo duidelijk aanwezig dat het gissen is naar de wederhelft van zijn ouders. Poll vertoont dan ook het gedrag van een jachthond, hij heeft oog voor zijn omgeving en een uitstekend reukorgaan. Poll heeft een goede conditie en gaat graag met je joggen (canicross). Als joggingmaatje of speurhond liggen hier dus wel mogelijkheden. Verder houdt hij van spelen en kiest graag zorgvuldig zelf een speeltje uit. Poll past zich snel aan de regels aan. Hij kent zijn naam goed.

Als kleintje werd Poll verkleumd gevonden in Yakutsk (Siberië). Gelukkig kon hij ongedeerd van straat gehaald worden, later werd hij overgebracht naar een asiel in Moskou. Poll is sinds begin april in Nederland. Hij leeft nu samen in de opvang (omgeving Gouda) met een heel energiek jong teefje.

Poll is een uitstekend maatje voor mensen die graag lange, actieve wandelingen maken. Poll kan echter niet met katten overweg. Zijn mandje kan overal staan, een huis met een hoog omheinde tuin zou voor hem geweldig zijn. Poll is met veel pijn in het hart teruggebracht door mensen omdat bleek dat hij in zijn slaap of tijdens het relaxen wat urine druppelt. Hij is door de dierenarts hierop gecheckt en bleek wel geheel gezond te zijn. In zijn fostergezin slaapt hij ‘s nachts in de bijkeuken op een fleecekleedje, dat regelmatig wordt verschoond. Als hij bij je is in de woonkamer, is het handig hem te leren aan je voet of in zijn mand op zijn kleedje te gaan liggen.

Little Poll was found in Yakutsk-city, he was freezing. We can only assume that he was thrown in a cold street because of his irrepressible energy and desire to constantly explore the world around him. The puppy was lucky – he was not injured, he was taken from the street, later the baby was transported to a private shelter in Moscow.

Now Poll  is about 1.5 years old, he is very spirited, looks like Deutsch drahthaar or German Pointer, a cute bearded dog with a strong character and self-esteem. His height is about 60 cm, weight is 30 kg. He likes to run fast, study the environment, has an excellent sense of smell, like all pointer. Poll appreciates the attention of a person and joint active walks. He loves to play, but he carefully chooses toys by himself. He learns the rules of behavior very quickly. There is extremely desirable to walk with him only on a breast-band, because the collar strangles the long narrow neck  and the dog becomes very nervous.

Poll is omnivorous. He can eat dry food, canned food, and natural food. No allergies have been identified.The character is friendly, ingenuous. He is loyal to other dogs, communicates with females without problems. He does not tolerate cats, but can switch to a more interesting activity with a person or a game. He knows the nickname well, but he doesn’t know the teams at all. He doesn’t like loneliness, probably he can scratch the doors in the apartment if he wants to go out. Poll  is suitable for apartment maintenance or a private house. He will behave well in a paired with a calm female dog.

There is undesirable to live with small children, because of big energy, Poll can drop or knock the child down. Suitable for active owners who love long walks.