Peter & Fedor

MEI 2019

Lieve Fedor is overleden.
Mijn knuffelbeer is rond 24.00 uur naar Peter gegaan, zijn maatje. Hij zei dat het tijd was, ik mis hem. Ik mis hem echt.
Terwijl we gisteravond de laatste ronde hebben gedaan werd hij onrustig, ik was er bij toen hij de laatste adem uit blies. Heel rustig zoals hij was en lief voor iedereen die hij tegen kwam had deze kanjer veel te geven. Maar Peter en Fedor horen bij elkaar. Voor mij voelt dat zo, er was een onzichtbaar draadje en ik heb Peter nog lang gevoeld. Nu is de cirkel weer rond en ik zou het zo weer doen….

SEPTEMBER 2018

MAART 2017
Dit berichtje ontvingen we van Monica. Zij heeft uiteindelijk Peter en Fedor een thuis gegeven, nadat ze door onze stichting gered zijn uit de Shelter van Moskou. Peter werd door zijn vrijwilligster met een kapot “geslagen” oog in zijn hok gevonden en Fedor hinkte door de kou en het vocht. Monica en Fedor hebben gisteren afscheid moeten nemen van Peter. Hij is in het bijzijn van Monica gestorven. Hij was op!

Lieve Peter,
Ik mis je zo,
ik heb voor je gevochten vanuit m’n hart
ik zag het aan komen maar je kon niet meer.
Je vond het zwaar wat je allemaal is over komen,
je kon het niet loslaten.
Je leek aan de buiten kant opgewekt,
tot het laatste ogenblik zwaaide jouw staart
maar je had een ander taal aan de binnenkant.
Je heb bij mij alles los gelaten en je wilde naar huis
en dat heb je gedaan afgelopen nacht.
Je vond het ook moeilijk dat je slecht zag
en met je andere oog werd je zicht ook steeds slechter.
Ik vond het moeilijk jou te zien wegglijden,
maar ik accepteer jouw wens.
Je gaf het gisteravond heel duidelijk aan
en je ging buiten liggen wat je nooit doet als ik ook niet buiten ben.
In harmonie ben je gegaan. Dat is wat jij wilde in het leven…harmonie.
Ik vergeet jou niet, je zit in mijn hart…

Monica en Fedor.

AUGUSTUS 2016
Fedor:

Ach Fedor hij is gewoon een lieve knuffelbeer en als ik met hem over straat loopt en als hij de kans krijgt wilt hij met iedereen knuffelen waar hij van denkt dat die het nodig heeft. Ondanks dat hij moeilijk loopt en om de zoveel tijd wel pijn heeft (hij krijgt dan een behandeling van mij en kan er weer tegen) heeft hij het heel erg naar zijn zin.

Ze mopperen nog nauwelijks alleen als de anderen honden te dicht bij zijn mand komen maar dat heeft te maken met zijn mankementen. Dus met al gaat het met Fedor goed op zijn rustig gangetje.

Peter:

Tja Peter, heb ik toch wel een half jaar zorgen over gehad en ik was bang dat hij het zou opgeven. Zijn lever en zijn darmen werken niet optimaal en die periode zelf slecht. Nu gaat het weer redelijk en zijn ontlasting is redelijk en hij eet gelukkig weer beter.

Peter is een hond die niet zo goed tegen disharmonie kan. Aan de buitenkant laat hij dat niet zo merken maar alle spanningen die hij in zijn leven heeft meegemaakt heeft hij in zijn binnenwereld opgeslagen. Dat is wat nu allemaal naar buiten is gekomen. Ook vermoed ik dat zijn goede oog slechter wordt maar verder is hij ook lief maar anders als Fedor. Peter houdt mij ook heel erg in de gaten, heeft een tijd verlatingsangst gehad.

Ik heb hem verteld dat hij nooit meer weg hoeft………….Dus ja twee oudjes met af en zorgen om deze oudjes.

Warme groet, Monica

MAART 2014

Twee geweldige vrienden, broers, twee engelen uit ons asiel.

Deze twee oude mannen hebben een zeer moeilijke tijd gehad in Rusland waar zij jarenlang binnen de muren van het kille asiel in Moskou moesten verblijven zonder enige hoop op een zonnige toekomst.

Aanvankelijk hebben wij hen niet eens op de website gezet, wetende dat zij het met niemand konden vinden. De honden moeten onder verschrikkelijke omstandigheden zien te overleven in de Russische realiteit.

Echter, een jaar nadat onze organisatie was opgezet, besloten wij Peter en Fedor een kans te geven en hebben hen op de site geplaatst. Na een tijdje kwam er een reactie van een jongeman, Denise, die graag voor Peter en Fedor wilde zorgen. Hoewel de woonomstandigheden (flat) van Denise niet ideaal voor twee grote, sterke honden waren, zijn wij toch akkoord gegaan. Wij begrijpen dat niet alle honden een toekomst hebben..

Eerst ging alles goed, wij ontvingen vele foto´s van de honden in hun nieuwe thuis. Na een tijdje werd echter duidelijk dat deze jongeman regelmatig uithuizig was. Begrijpelijk dat hij op zijn leeftijd andere interesses buitenshuis had, maar deze (niet jonge) honden vereisten speciale zorg. Zij hebben immers het merendeel van hun leven doorgebracht onder slechte omstandigheden in het asiel.
Door verveling begonnen de honden dingen kapot te maken in de flat. Het werd een soort spel voor hen om van alles wat er op hun pad kwam te vernielen. Denise kon hier niet mee omgaan en vroegen ons de honden op te halen. Wij begrepen en accepteerden zijn beslissing. Het is echt niet gemakkelijk om met deze twee oudere honden om te gaan.

Op dat moment kwam als een redder in nood onze Wil naar voren en nam beide honden in huis – bij haar reeds aanwezige roedel van vier honden..

Ook hier ging eerst alles goed. Wil heeft al haar tijd en energie aan deze twee honden gewijd, iets wat wij heel erg waarderen! Peter en Fedor moesten naar de dierenarts en ondergingen diverse behandelingen. Helaas moest bij Peter zelfs een oog verwijderd worden.
In de roedel van de zes honden werd in de loop van de maanden een rangorde bepaald. Deze strijd werd Wil uiteindelijk te veel en op advies van een gedragstherapeut moesten wij opnieuw een ander thuis voor deze onfortuinlijke honden vinden.

Het lot was ons goed gezind: een hulpkreet aan onze oude vriendin, Monica, werd beantwoord. Ooit had zij Misha en Myshka in 2011 opgenomen en nu hebben ook Peter en Fedor een plek bij haar gevonden. Dat voelt goed. Wij hopen dat iedereen nu gelukkig is. Onlangs hebben wij enkele foto´s ontvangen.

Wij willen iedereen die een rol heeft gespeeld in het lot van deze twee oude mannen bedanken. Bedenk dat er in Rusland een vreselijk leven en een langzame dood onder de moeilijkste omstandigheden in het asiel op hen had gewacht. Jullie hebben Peter en Fedor warmte, troost en een kans op een normaal leven gegeven. Dank jullie!

Peter: Middle-aged, he 4-5 years. About 55 cm at the withers. A bit like the Métis Shepherd. Very good and obedient. Crazy contact, friendly and affectionate. Suitable for hand and nuzzle, “pat me!” Run up on the first call and go after the man tail. 100% adequate dog. Attentively hear and understand everything you say. Very smart. Become good friends for children.

Fedor: Fedor is about 6 years old, about 55 cm at the withers. A bit like the Métis Shepherd. Very good and obedient dog. Crazy contact, friendly and affectionate. Suitable for hand and nuzzle, “pat me!” Run up on the first call and go after the man tail. Can give paw, if you ask for an “other”, will give another. 100% adequate dog. Attentively hear and understand everything you say. Very smart. Become good friend for children

Two old friends: Peter and Fedor looking for a home. Brought them together