Oscar 2

November 2017

Oscar 2Oscar…(die eigenlijk niet op de foto wil) op de thee bij zijn foster van een jaar geleden…een prachtige hond…en heel gelukkige baasjes!


Oscar: gouden gezinshond

Oscar is het snoepje van de week, van de maand van het jaar. Hij is gewoon heerlijk! Geboren voor geluk, voor spelen, voor lol maken, voor een leuk leven.

De ene dag zie je iemand met een pup aan de lijn rondlopen en een paar dagen later zwerft diezelfde pup zonder halsband op straat, zoekend naar wat eten, hunkerend naar liefde. Eruit gegooid. In Nederland een schande, in Moskou vrij normaal. Een kleine puppy is leuk, een grote puppy wordt stout en gooi je eruit. Oscar werd dus als kleine pup gevonden op straat. Mocht even blijven wonen bij de hondenliefhebber die hem vond, om zindelijk te worden, met honden en katten te leren omgaan, aan de lijn te leren lopen, kortom, om zijn eerste stappen naar een prijshond te zetten, en verhuisde toen naar een foster in Nederland. Hoe eerder hij als huishond kon inburgeren, hoe groter zijn kansen. En dat is heel mooi gelukt.

Oscar heeft zich ontwikkeld tot de leukste hond die je je kunt wensen, een Rushond zonder rugzakje. Hij is lief, leergierig, sociaal met mensen en honden, slim, speels en aanhankelijk. Hij is zindelijk, luistert goed naar zijn naam, kan loslopen, met de auto mee, trekt zich niets aan van katten, paarden en andere dieren. Bovendien heeft hij een heel mooi hanteerbaar formaat.

Trucjes leren vindt hij enig; zijn nieuwste grapje is “Oscar, aankleden”; dan gaat hij op de trap staan om zijn tuig te laten omdoen.

In huis is hij gewend om ’s nachts in een bench te slapen, en ook om daar overdag soms een paar uur in te slapen voor zijn eigen rust. Het liefst zou hij de hele dag keten en lol trappen met de andere hond in huis, met de kleinkinderen, en eigenlijk met alles waar hij plezier in vindt.

Wat Oscar extra bijzonder maakt, is dat hij supergoed is met kleine kinderen. Hij gaat heel lief en voorzichtig met ze om en vindt het ook leuk om bijvoorbeeld samen met een kleuter met een balletje te spelen. Dat geldt voor de kids in zijn eigen gezin, maar ook als hij buiten een peuter oid tegenkomt.

Oscar verdient een prachtige plek in een leuk gezin waar hij alle aandacht krijgt die hij zo heerlijk vindt. Liefst ook waar iemand positief met hem gaat trainen, want dat zal hij fantastisch vinden. Als er nog een leuke speelse hond is, des te beter. Naast de fiets lopen kan hij zeker leren en zal ook goed voor hem zijn. Alleen zijn kan hij; als hij lekker voldaan is gaat hij rustig een aantal uur slapen in zijn bench. Het is wel een jonge, speelse energieke hond, die een jong, speels en energiek leven verdient.

Op zoek naar een gouden gezinshond? Onze Oscar is een lot uit de loterij.

Houding tov volwassenen: heerlijk sociaal, behalve als hij in het donker iets verdachts ziet, dan slaat hij aan. Hij vindt wandeling heerlijk en trekt niet, alleen stuift hij iets te enthousiast de voordeur uit. Dat moet hij nog leren. Oscar kan loslopen in veilige gebieden.

Houding tov kinderen: goed. Oscar kan met kinderen overweg.

Houding tov andere honden: hij wil graag lekker spelen maar durft ook uit te dagen.

Houding tov katten: goed.

Oscar is zindelijk, slaapt in de bench en vindt hondenspeelgoed leuk. Hij kan traplopen maar i.v.m zijn leeftijd wel zorgvuldig aanleren. Hij rijdt netjes mee in de auto. Ook kan hij alleen thuis blijven maar tot nu toe is hij altijd met een andere hond thuis gebleven. Het is een jonge hond dus dit dient sowieso goed opgebouwd te worden.

Oscar kan loslopen in veilige gebieden. Als hij iets ouder is kan hij waarschijnlijk ook naast de fiets. Hij jaagt niet, blaft alleen tegen de reigers.

Voorkeur woonomgeving: geen voorkeur. Oscar kan in de stad of een huis met tuin / boerderij.

Voorkeur adoptanten: Oscar zou op zijn plek zijn bij een actieve baas (v/m) die ervaring heeft met trainen en sturen: (hond)vriendelijk en duidelijk en een baas die zijn waaksheid in goede banen kan leiden.  Een baas die graag met hem op een leuke cursus wil om nieuwe dingen te leren. Dan wint iedereen gegarandeerd een Oscar!

Oscar verblijft bij een geweldige foster in de omgeving van Den Haag en is op afspraak te bezoeken.

De adoptiebijdrage voor Oscar2 is 295 euro. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland, de verplichte veterinaire controle, chip, vaccinatie en paspoort. Vanwege zijn leeftijd is Oscar2 nog niet gecastreerd. Wij leggen contractueel vast dat de nieuwe eigenaar dit laat doen zodra de leeftijd dit toelaat. Indien gewenst hebben wij goede contacten met de afdeling dierengeneeskunde van de Universiteit Utrecht die dit tegen gereduceerd tarief kan doen.

I left the house and suddenly noticed a puppy. Baby tossed on the street, and there was no one from the people. No leash or collar. Thrown like an unnecessary thing. Puppy I have seen for the first time. He lived next door, and an hour ago, walking in the yard with its owner. Kid named Oscar. Oscar-looking 5 months. A charming boy, with large intelligent eyes, long legs and delicate fur. Healthy. Not sterilized (spayed plan in a month when Oscar is six months). Eats any food with a big appetite. Very calm baby. In a house behaves perfectly – doesn’t spoil the furniture. Accustomed to the twice toilet outside, it does everything solely on street. Great walks on a leash without pulling, will not tear. Problems in behavior is not seen. Friendly with all – people, dogs, cats (lives in an apartment with a dog and a cat). Gets along well with children. He can stay at home alone all day. In a car behaves calmly, easily withstand a long 4 hour journey. He loves stuffed toys and rubber balls – usually entertains himself.