Noby

OKTOBER 2016

Ik ben nu 5 dagen in Zeeuws-Vlaanderen…begin er al een beetje aan te wennen …..wind….wind….en nog eens wind en regen ….ik plak nog wel aan Amigo maar durf nu toch al een beetje meer zelf te ontdekken….alleen als het donker is en echt donker is hier donker …dat vind ik wel eng….ik zie dan van die rare witte strepen pfff schrik er nog steeds van …verder lekker eten , luieren en oooo die knufels krijg er geen genoeg van….lieve poot van mij en mijn honden vriendje
Noby en Amigo

Noby: speciale hond met speciale behoeften zoekt speciaal baasje.

Als Noby een klein meisje was, zou ze in de categorie “special needs” vallen. Noby heeft een chromosoomafwijking waardoor ze er zo apart uit ziet.
En zoals dat gaat bij “special needs” is Noby vooral ontzettend lief en blij met haar leven. Helemaal nu ze bij een lieve foster zit in plaats van in het rot-asiel.

Noby zoekt een lief en begripvol baasje, die heel bewust voor deze “special needs” hond kiest, die echt wil genieten met een hond die onbevangen blij is, en die begrijpt dat “onbevangen blij” ook goede begeleiding vereist.

Ze laat precies zien wie ze is: blij, blij en blij. Wat je noemt: ongeremd blij. Dat is ontzettend lief en aandoenlijk, maar heeft ook een keerzijde: Noby ziet geen gevaar. Loopt er aan de overkant iemand die haar lief lijkt, dan rent ze daar zo op af. Dat gaat ze niet leren en niet snappen, want zo is haar bedrading niet aangelegd. Haar nieuwe baasje moet dus accepteren dat ze in de bebouwde kom nooit los kan, ook niet voor een klein blokje om van 5 minuten. Noby ‘doet eerst en denkt dan’ … nee …. Noby denkt helemaal niet.
De goede kant: ze heeft geen jachtpassie; eenden, konijnen, katten etc. interesseren haar niet. Ze kan wel naast de fiets (als je zorgt dat ze niet voor de wielen duikt), speelt met ballen en komt soms zelfs op het idee om er eentje terug te brengen. Loslopen? Ze kan loslopen als er een sloot om het veld zit ( ze is bang van water). Autorijden: graag. Lopend door het verkeer: prima behalve dan die grote vrachtwagens met die enge piepjes.

In huis is Noby kalm, rustig (behalve als je net binnenkomt, dan is ze een en al blijheid) en kan ook een aantal uur alleen blijven. Ze is zindelijk en wandelt zonder trekken, alleen vergeet ze dat soms in haar enthousiasme en moet je haar even aan haar manieren herinneren. Hetzelfde geldt voor de zindelijkheid: tijdens de wandeling is ze zo blij en enthousiast dat ze vergeet om haar behoefte te doen. Haar nieuwe baasje moet daarop letten en haar misschien wat vaker even in de tuin laten, of wat vaker een bekend en saai rondje met haar lopen zodat Noby zich ook herinnert dat ze haar blaas moet leegmaken.

Houding tov volwassenen: Mensen vindt ze vooral lief en leuk en lief en leuk, en lief en leuk en nog een keer. Maar… als er iemand langs de tuin loopt, blaft ze wel mooi even. Of ze dat echt snapt? Waarschijnlijk loopt een indringer vooral het risico op een enthousiast schoongelikt gezicht, maar ze slaat wel even aan.

Houding tov kinderen: Goed, kinderen vanaf 10 jaar. Ze wil alleen maar kroelen. Omdat Noby middelgroot is en blij en onbehouwen, vinden wij het niet verstandig om haar bij kleine kinderen te plaatsen.

Houding tov andere honden: Noby woont nu met andere honden. Samen eten (met andere honden), dat is te moeilijk. Omdat ze niet zo vlug van begrip is heeft ze in het asiel waarschijnlijk heel erg honger geleden. Nu ze haar eigen voer voor zichzelf heeft, duldt ze daar geen andere honden in de buurt. Haar fostermama mag wel alles, maar een hond moet dat niet proberen.

Houding tov katten: Na gewenning goed; ze woont nu met 3 katten.

Gezondheid: Noby is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Kan goed alleen zijn: Goed, heeft geen bench nodig, maakt niks kapot, slaapt veel

Voorkeur woonomgeving: geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Iemand die heel bewust voor deze “special needs” hond kiest.

De adoptiebijdrage voor Noby is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

This dog named Noby

This is full information about her.

Health – she is healthy dog, vaccinated by her age, has a chip .

Breed – mongrel

Neutered

Age – born in the beginning 2010

Height – 53 cm

Weight – 21 kg

Attitude towards adults – perfect, no aggression at all, very fond of care, affection and tenderness. She likes to be in a company of people. She is very communicative dog and adores people. She likes to step near you and is always ready to pet.

Attitude towards children – ideal for the family with children, absolutely non-aggressive, has a good character, very kind and tender dog. Noby is communicative and smart dog, she will never hurt or bite in any case, never barks without reason.

Attitude towards other dogs – she is very friendly and can be a second or third dog in a family.

Attitude towards cats – she has no aggression at all and can live together with everybody including cats.

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for her is to be loved, fed, walked and patted often. For her will be good to live both in a house with garden and in city apartments –walks well on the leash and likes to learn to execute commands.

Owner preference – fits perfectly in any family, or families with children, dogs and cats.

Noby trusts people, she is very tender and soft dog, she dreams to have a family and her own house! Noby is very contact, without any aggression, she never conflicts both with people and other animals. She is adult, smart, calm and very kind and good-tempered dog. Noby is ready to spend with you 24 hours a day. She is so beautiful and unusual! And are you ready to give Noby your love and care?