Nina

Nieuwe naam: Jana
Geadopteerd: 13-08-2022
Naam: Nina
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2018
Schofthoogte: 50 cm
Gewicht: 13 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
AUGUSTUS 2022

De fostermama heeft Nina bezocht; door het dolle heen werd ze begroet.

Lief prachtig knuffelmeisje, ze is gelukkig!

Nina, een ideale lieve huishond, een zwarte schoonheid 

Nina in België: Wat is Nina een gezellige huishond, lief en aanhankelijk en ze is graag in de buurt van haar gezin. Wandelen is haar hobby, ze loopt dan ook netjes aan de riem. Onbekende honden vermijdt ze hoewel ze toch ook nieuwsgierig en alert is. De buitenwereld is nog een tikje spannend maar wij vermoeden dat haar avontuurlijke karakter het wint van haar (nog) aanwezige voorzichtigheid.  

Nina in Moskou: Haar verhaal is aangrijpend. Onze vrijwilligers namen Nina mee uit de verre Russische stad Tsjita, 5000 km van Moskou. Nina leefde daar in een zeer armoedige omstandigheden. Ze was niet gesteriliseerd en beviel van puppy’s – alle puppy’s zijn overleden. Hoe ze in het opvanghuis terecht is gekomen weten wij niet, wel is zeker dat Nina een engeltje op haar schouders heeft gehad waardoor ze uit de slechte omstandigheden weg is. Duidelijk is dat Nina ooit een huishond is geweest gezien haar snelle gewenning in huis.  Bij aankomst in België had Nina wat last van haar huid. Na een kuur is dit vrijwel verdwenen. Het goede leven, liefde en aandacht in combinatie met goed voedsel doet haar goed.  

Nina  gaat perfect om met de honden en katten waar ze nu verblijft, speelt ook graag met pup Milady, ook ter adoptie. Nina is heel aanhankelijk en als ze maar denkt dat je haar roept, komt ze heel snel aangelopen.   

In de auto is ze nog een beetje onwennig, daar heeft ze nog niet veel ervaring mee. Wij zijn nu gestart met korte ritjes waarbij we snel parkeren en heerlijk gaan wandelen. Ze wordt niet ziek van het autorijden, het is puur de onwennigheid; nog niet veel ervaring van de luxe van het autorijden. Nina is al op bezoek geweest bij de kinderboerderij; ze keek haar oogjes uit maar ervaart alle nieuwe indrukken vrij rustig. Als mix herder heeft Nina een (beetje) waaks karakter als er bv. bezoek binnenkomt. Echter is het blaffen snel voorbij. Ze ontdooit snel en gaat dan op haar rug liggen om lekker geaaid te worden. Ze kan goed alleen zijn echter de eerste minuutjes is ze nog wat aan het piepen maar vrij snel gaat ze liggen en slaapt. Ook de nachten slaapt ze al perfect door.  

Voorkeur adoptanten:  Wij zoeken een familie die haar niet als zielig beschouwd. Haar re-start is reeds begonnen!  Wij merken ook aan alles dat Nina positief de wereld tegemoet treedt. Ze heeft een groot vertrouwen in haar mens, ze heeft er zin in! 

Nina zoekt een liefdevol thuis en ze verdient een super huisje. Samen op stap, een dik kussen om te slapen, elke dag een heerlijke maaltijd. Kunt u een rustig warm gezinsleven bieden waar Nina kan aansluiten. Samen met haar lekker wandelen, mag Nina uw maatje zijn?

Nina walks superbly on a leash. She very well in a car. Nina gets along well with dogs and cats. And also normal for children. We took Nina out of the distant Russian city of Chita, which is located 5000 km from Moscow. Nina lived in very poor conditions of a private shelter. She was not sterilized and gave birth to puppies – all puppies to death. There is a catastrophic shortage of food in the shelter. Dogs from there met all exhausted. We are sure that Nina was a domestic dog before the shelter. She is very human-oriented. Loves men and women. Nina is suitable for a middle-aged family of 35-65 years. It will be a plus if the family already has animals and a garden so that Nina can be outdoors more often.