Modest

Nieuwe naam: Mo
Geadopteerd: 01-05-2020
Naam: Modest
Geslacht: Reu
Geboortejaar: juli 2018
Schofthoogte: 63 cm
Gewicht: 20 kg
Ras: Kruising
Gecastreerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 7 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed, soms wagenziek
AUGUSTUS 2020

Wij zijn heerlijk aan het genieten aan de Friese meren. Voor het eerst geen bodem onder de pootjes. Wel een GPS tracker gekocht voor MO voor het geval hij ergens van zou schrikken en vluchten maar hij blijft mooi bij ons. Zijn vertrouwen hebben we gewonnen.

Modest heeft een erg mooi en goed karakter en is gemakkelijk in de omgang. Hij is jong, speels, en heeft genoeg energie voor heerlijke wandelingen.

Modest is ook een hele slimme hond, met een behoefte aan duidelijke begeleiding. Hij steunt echt op zijn baasje, hij wil graag weten wat baasjes van hem willen. Hij vindt spelletjes leuk zoals de bal in de tuin, zijn speelbord had hij binnen een dag door.

Met bovenstaand in gedachte denken wij dat het voor Modest heel fijn zou zijn een roedelmaatje te krijgen die het goede voorbeeld kan geven en waar hij zichzelf aan kan optrekken in situaties die voor hem nieuw, spannend of onwennig zijn en hij niet weet wat te doen. Ik denk dat dit ook zal helpen met zijn onzekerheid (te over alert reageren op bezoek) en eventuele eenzaamheid. Ook een tuin, waar hij lekker in kan rommelen, is wel een pré voor hem.

Modest accepteert 100% de kat; Modest heeft er weinig aandacht voor totdat je de kat aandacht geeft. Dan komt hij snel aangerend en wil ook zijn aandacht.

Tijdens de wandeling buiten laat hij meer en meer zijn zelfverzekerde kant zien, mooi met zijn staart en kop omhoog onderzoekend en een duidelijke wil.

Hij kan ook als jonge knul onverwachts een spurt nemen, grappige bokkensprongen maken tijdens het spelen, dus er is zeker werk aan de winkel. Hij gaat graag op zoek naar geuren en op ontdekking.

Modest laat de meeste dieren links liggen, maar lijkt een interesse in vogels te hebben. Echter, thuis op het erf heeft hij totaal geen interesse in de huisduif en de kippen die op het naastgelegen weilandje lopen.

Vreemde honden die met veel bombarie reageren is iets waar Modest nog niet goed raad mee weet. Hiermee geholpen worden door een roedelmaatje of een baas die er goed op inspringt, zou fijn voor hem zijn. Als het moment voorbij is blijft hij achterom kijken totdat die andere drukke hond uit het zicht is. Dan kan hij het loslaten en verder gaan met zijn eigen pad.

Modest weet ondertussen wat schuifdeuren en een lift zijn. Dit gaat ook goed en hij kan traplopen, wel veelal op een snelle enthousiaste manier. Hij kan prima enkele uren alleen zijn. ’s Nachts ligt hij graag bij de baas of samen met een roedelmaatje.

Kortom, Modest is een jonge geweldige hond. Wie zou graag de pubertijd met hem gaan meemaken ! Een baasje met ervaring zou geweldig zijn. Misschien samen naar een hondenschool. Geduld, zeker ook geduld. Modest is namelijk een lieve zachtaardige jongen. Deze knuffelkont zoekt iemand die hem die positieve aandacht gaat geven en de lol ervan inziet om met Modest samen door diens pubertijd te rollen.

Kennismaken is heel goed mogelijk rekening houdend met het corona-protocol. Het gastgezin woont buiten (omg. Gouda), dus koffiedrinkend en pratend over de hondjes, kan prima anderhalve meter uit elkaar in de tuin.

1. This is Modest (sound his name strickt)

2. Year of birth is approximately: July 2018

3. Appearance – a fawn boy with a black mask and a white nose. There is a white shirt on the chest, white socks on the paws.

4. Weight is 20 kg, size at withers is 45 cm. The largest in the litter.

5. Health – healthy, vaccinated twice by his age. Chipped.

6. Neutered.

7. The history of the dog – Modest was found on the trashcan along with all her droppings – 8 puppies are the fruit of forbidden love. Passed all virus tests, everything is clean. Vaccinated by age twice in the passport has all the marks.

8. Food – eating dry food, but likes to beg from the table, ready to eat everything that will give, a very good appetite.
9. Character – general temperament – the character is perfect, angelic. Calm and affectionate, just a teddy bear, will follow you and help you do your household chores. Needs human communication.

10. Attitude to adults – the attitude towards people is perfect, friendly, very gentle, focused on people and communication.

11. Attitude to children – he saw children over 6 years old and was ready to play with them.

12. Attitudes towards other males and bitches – the attitude towards other dogs is perfect.

13. Attitudes towards cats – lives in a house with cats, it does not react to them.

14. Attitude towards other animals – have not seen anyone.

15. How to walk on a leash – at the moment the dog lives in an aviary, free range on the territory of a private house, a leash in the process of learning. Get used to stay inside

16. Does any team know: knows commands — to me, it’s impossible, home, etc., understands almost all the words in Russian. The dog is young, easy in training

17. How he rides car: he rides perfectly by car.

18. Whether he can stay at home alone – it was not possible to check because he lives in an open-air cage with his brothers.

19. Toilet – lives in an open-air cage with brothers, it is difficult to answer this question. Needstime to get used.

20. Toys – he loves toys very much, especially rubber ones.

21. Wishes for owners – any family will fix, it will gladly accept your lifestyle and will live by your rules. This is the perfect pet dog. For children there will be a nanny, always near.

22. Wishes at the place of residence – in a private house (you can in an aviary) or in an apartment. Strictly not in the booth!