Milka

AUGUSTUS 2016

Milka (nu Mika) die het helemaal naar haar zin heeft in Frankrijk. Oe la la!!!!!!

Milka zat in Rusland in een pleeggezin, maar kwam daarna weer terug in het asiel omdat haar pleeggezin niet langer voor haar kon zorgen. Te sneu, want Milka is echt niet groot en stoer om het in zo’n asiel vol te houden. Milka woont nu bij een Nederlandse foster in de omgeving van Gouda.

Milka is een makkelijk schatje. Ze is lief, ze is vrolijk, ze is bescheiden. Ze is iets kleiner (nekje 35cm / borstomvang 62cm, 14 kg) dan onze gemiddelde Rushond, meer formaat spaniël. Geen hond die wild tegen je opspringt, je oren uitlebbert en de buurt bij elkaar blaft; juist niet. Milka wacht af wie je bent en wat je doet. Als dat in orde is, vindt ze vooral tedere aandacht heerlijk. Diep in haar hart wil ze graag worden vertroeteld, maar Milka eist dat niet op. Ze gaat alleen naast je stoel staan in de hoop dat zij ook meetelt. Als er andere honden zijn die haar wegduwen, dan loopt ze teleurgesteld weg.

Milka is gewoon een lief en gezellig hondje. Een hondje om heerlijk een uur of langer mee te wandelen want dat vindt ze ontzettend leuk. Daarna kan je met Milka gezellig de dag bespreken terwijl ze rustig naast je ligt. Als er dan een lekker koekje wordt gegeven en fijn geaaid, dan heeft Milka het naar haar zin. Ze ligt graag aan je voeten.

Ze eet goed, gaat probleemloos met de auto mee en kan ook bij katten, als ze daar eenmaal aan is gewend. In haar huidige situatie is ze nog niet echt alleen geweest, maar gezien haar rustige karakter kan ze dat zeker leren, als ze eenmaal goed gewend is en haar nieuwe baasje dit netjes opbouwt.

We zouden graag een lang verhaal schrijven, maar dat is er niet. Milka is gewoon een perfect huishondje. Omdat ze zo bescheiden is en zich laat wegduwen door de grote jongens, zouden we haar wel gunnen dat ze in een rustige omgeving lekker nummer één mag zijn, eventueel samen met een ander kleiner en bescheiden hondje. Als er maar veel tedere lieve aandacht is en er lekker met haar wordt gewandeld en ze tijd krijgt om zich te hechten en te beseffen dat ze nu echt op haar plek is. Buiten wandelt Milka zonder trekken mee. Ze woont nog te kort in Nederland om los te lopen. Bij MyMartin zijn we daar zeer voorzichtig mee, veiligheid voor alles. Liever een jaar te laat dan een dag te vroeg. Eerst goed hechten, trainen op roepen = worst en dan stukje bij beetje in veilige gebieden met de lange lijn eraan. Op dit moment is Milka buiten zo bezig met rondkijken en snuffelen dat trainen op loslopen nog niet aan de orde is.

Oh ja, Milka moet wel af en toe naar de kapper. Eenmaal in Nederland hebben we de Russische kleine pluizenbol laten fatsoeneren naar coupe LIEF. Kijk maar naar de foto’s om het verschil te zien. Milka hoeft geen poeder en nagellak maar haar nieuwe baasje moet haar wel af en toe bij de kapper langs sturen. Milka heeft een plukvacht. Als haar wilde haren weg zijn, blijft er een schattig puppyzacht hondje over, heerlijk.

Milka is lief en bescheiden, en moet echt even de tijd en uitnodiging krijgen om te hechten. Ze is vriendelijk tegen kinderen, maar vanwege haar karakter denken we dat een druk gezin misschien niet de beste plek voor haar is. Omdat Milka lekker handzaam is, zo lief en bescheiden, zo’n leuk formaat heeft, en haar wilde haren letterlijk en figuurlijk kwijt is, denken wij dat Milka perfect zou passen bij een 60 plusser die graag weer het gezelschap van een hond zou willen. Wie van Milka houdt is nooit te oud!

Shy Lady Milka

Sterilized.Vaccinated. Chiped. Healthy.

Attitude towards adults – good, no aggression at all, can be shy for the first meeting. very fond of care, affection and tenderness. Needs persons care. Very much focused on a person.

Attitude towards children – good for the family with children, absolutely non-aggressive, has a good character, very kind and tender dog. Not intrusive. Shy.

Attitude towards other dogs – good. She can be a second or third dog in a family with adults dogs, not dominance. Now lives at the foster place with other dogs. Good behavior.

Attitude towards cats – good

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing – is to be loved, fed, walked and patted often. For her will be good to live both in a house with garden and in city apartments

Owner preference – fits perfectly in any family, or families with children, dogs.

When she sees you she will not hug you immediately. She needs time to get used, to look at your soud and trust you. After – she is your friend forever! She can be shy for the first meeting. If she sees that everything goes well – she feels good and relaxing!