Max

JUNI 2014

Deze prachtige hond heet Max

Volledige informatie:

Gezondheid – hij is op straat gevonden. In het verleden is hij tweemaal door een auto aangereden, zijn poot is twee keer gebroken. Een vrijwilliger vond hem trillend en bevend en verschafte hem tijdelijk onderdak. Max heeft twee zeer gecompliceerde operaties aan zijn rechterpoot gehad. Nu voelt hij zich een stuk beter en kijkt uit naar een goede, heel verantwoordelijke baas. Zijn poot is nu enigszins gebogen, maar dat weerhoudt hem er niet van om te rennen en wandelen. Op het filmpje kun je hem zien rennen. Afgezien van zijn poot is hij volslagen gezond. Hij heeft een dierenpaspoort, chip en alle noodzakelijke vaccinaties.

Houding tegenover volwassenen – Max is aanvankelijk bang van nieuwe mensen en zal niet direct naar hen toe willen gaan. Hij heeft tijd nodig om je te kunnen vertrouwen. Hij is voorzichtig met mensen (hij is bang voor luide stemmen), maar deze fijnproever is zeker te ´verleiden´ met heerlijk voedsel.. Nadat je hem wat lekkers hebt gegeven, kun je hem even aaien. Echter, de eerste keer is het beter om hem niet veel aan te raken, hij begrijpt een dergelijke liefdevolle bejegening (nog) niet. Max heeft tijd nodig, misschien een paar dagen of een week voordat hij naar je toekomt. Wel zal hij altijd komen voor heerlijk eten! Max zal spoedig je beste vriend zijn. Hij heeft problemen, maar is erg gevoelig, kalm en rustig. Het belangrijkst is dat je hem, hoe gek het ook klinkt, de eerste keer geen aandacht schenkt. Niet gelijk aaien of aanraken, geef hem gewoon wat lekkers en je zult zijn hart snel genoeg veroveren. Hij is dol op eten en zal alles voor een goede maaltijd doen.

Houding tegenover kinderen – ideaal voor Max is een gezin zonder kinderen. Hij is bang van kinderen en hun luide stemmen. Hij zal kinderen echter nooit kwaad doen, hij probeert zich te verstoppen of weg te rennen van kinderen.

Houding tegenover honden – hoewel hij houdt van het gezelschap van honden, zal zijn eerste reactie toch angstig zijn. Hoe meer je met hem wandelt, hoe meer hij zal spelen met andere honden. Het is een gevoelige hond die in het verleden slechte ervaringen met mensen heeft opgedaan, daarom heeft hij tijd nodig om je te vertrouwen – ook andere honden. Op het filmpje speelt hij met andere honden, met wie hij voor de derde keer wandelt. Hij laat totaal geen dominantie zien.

Houding tegenover katten – hij laat geen zichtbare agressie zien, verliest al gauw interesse in hen.

Voorkeursplek – het is voor Max beter om bij een kleine familie te wonen (bijvoorbeeld een gepensioneerde) zonder kinderen, maar wel met andere, niet dominante honden (reu/teef maakt niet uit) in huis met tuin.

Voorkeur eigenaar – Max zou perfect passen in een gezin zonder (jonge) kinderen of bij een ouder stel.

Bijzonderheden – Max loopt erg goed aan de riem maar ook los. Hij houdt van wandelen. Nu woont hij tijdelijk bij drie andere honden (reu en teef). Hij is zindelijk, heeft geen ´ongelukjes´. Nadat hij gewandeld heeft, laat hij graag zijn poten schoonmaken.
Natuurlijk vindt hij het heerlijk om op de bank te liggen, zijn vacht goed te laten uitkammen, nagels te laten knippen – al deze handelingen vindt hij prima.

Ondanks zijn problemen is Max een heel liefdevolle hond. Wij zijn op zoek naar een zeer verantwoordelijke baas die hem kan geven wat hij nodig heeft. Max verdient het om een echt thuis te krijgen. Als je hem de tijd geeft om vertrouwen te krijgen, zul je in hem je eeuwige, allerbeste vriend vinden.