Mathilda

MEI 2019

Beste MyMartin mensen,

Tot mijn groot verdriet heb ik Kathoushja om 17.00 uur vanmiddag in laten slapen. Het proces ging in alle rust.

Ik heb wèrkelijk geen dag spijt gehad van mijn lieve Toes, alias Dappere Dodo, meisjelief, Toezepoes, Toesja, hartedief, en hèèl veel mensen zullen deze WONDERHOND verschrikkelijk geen missen… Iedereen van groot tot klein roemde haar liefheid en schoonheid dagelijks, 7 jaren lang.

IK moest de verschrikkelijke keuze maken vandaag om haar niet tot het gaatje te laten gaan met haar chronische uitputtend wordende problemen in haar maag-darmstelsel. Ze was op. Wilde wel, maar kòn niet meer.

We hebben saampjes zeven gelukkige jaren, in dag en nacht samen, òòk op het werk, met elkaar door mogen brengen, dankzij My Martin.

Morgen wordt ze opgehaald bij de dierenarts, daarna wordt ze gecremeerd. Haar as komt volgende week retour. Die haal ik op, verstrooi wat in de tuin en in het bosje aan de overkant, en een gedeelte daarvan gaat mee met mij, het graf in, als ik het loodje wil leggen. We waren samen, we zijn samen, en we blijven samen. Amen. Ze was mijn geschenk uit de hemel.

APRIL 2013

Morgen vier het heugelijke feit dat Kathoushja (voorheen Mathilda), een jaar lang in mijn leventje is… 21 april heeft mijn bestaan met haar een andere wending gegeven!

Omdat ik je mail-adres kwijt was, restte me niets anders meer dan m`n box op te schonen,
tot ik je tegen zou komen… en voorwaar: NU pas kan ik je eindelijk schrijven!

Kathoushja en ik zijn twee handen op een buik geworden. Nog steeds kent ze slechts 2 commando`s: ZIT en POOT. Ze is intussen slim genoeg gebleken om zich verder van den domme te houden. Ook heeft haar wolvenbloed zich geopenbaard: Als ze een haas ziet, wordt ze compleet mesjokke, en is niet in toom te houden. Wat een natuurkrachten herbergt ze, ongelooflijk… Sinds een maand durf ik haar los te laten, als de kust veilig is: geen brommers, schapen, rennende kinderen, hazen, motors, en grote mannen met zware stemmen.

Ook had ze regelmatig darmproblemen met nachtelijke spuitpoeptoestanden. Het onderzoek tot en met microscopisch niveau wees niets uit, volgens de dierenarts, en bleek ze zo gezond als een vis. Ik bedoel: hond. Die grap van haar kostte me E 200,- maar het regime van duurder voer sindsdien werpt vruchten, ik bedoel: keurige keutels 3x daags, af.

Op het werk gedraagt ze zich voorbeeldig: ze waakt over mij en mijn collega`s, en dat zijn er wel honderd. Haar harde schijf is in perfecte staat: op het moment dat er zich een vreemde, d.w.z. een klant, meldt bij het oud ijzer, slaat ze alarm. Iedereen is dol op haar. Velen komen haar opzoeken en met haar troetelen. En als ik met haar door de winkel banjer, wordt ze geroemd om haar schoonheid…

Het is een heel bijzonder beest, met karakter, dat wel, hoor! Ik ben en blijf zo verschrikkelijk blij met haar! Ze is uniek in haar zijn, en past goed bij me: Een beetje moeilijk in o zo makkelijk in de omgang, als je maar weet hoe je die zaken kunt combineren. We lijken op elkaar en zijn elkaars spiegel.