Martin 2

DECEMBER 2019

Ruim 5 jaar geleden heb ik Sem (Martin 2) geadopteerd uit het koude, kille asiel in Rusland. We hebben geweldige jaren gehad, maar helaas in augustus dit jaar begon hij zwaarder te ademen en af en toe flauw te vallen. De dierenarts heeft een echo gemaakt en gezien dat hij een vergroot hart bleek te hebben wat op z’n longen drukt. Daarnaast een lekkende hartklep waardoor er vocht in z’n longen terecht komt. Met medicatie hebben we z’n situatie verbeterd en zelfs gisteren op z’n laatste dag was hij vrolijk, ongelofelijk lief en aandoenlijk. De wil was er nog steeds maar z’n lichaam is op. We hebben hem behoed voor erger (stikken in z’n vocht) en besloten hem te laten inslapen. Wat een geweldige hond is Sem geweest, ik hou onvoorwaardelijk van hem en hij van mij. We waren maatjes en het doet pijn hem te missen. Bedankt voor het bemiddelen van deze lieverd. Het spijt me dat hij er niet meer is! 😭

FEBRUARI 2014
Het geluk van een hond.

Sem is nu bijna een maand bij Carlijn en mij en elke dag gaat het nog beter met onze nieuwe beste vriend. Ik moet zeggen dat ik voor Sem nooit ervaring heb gehad met honden, maar Carlijn daarentegen al sinds haar kinderjaren opgegroeid met honden en samen komen we een heel eind met de opvoeding van onze hond.

Het geluk spat er hier in huis echt vanaf, een ongelooflijk waanzinnig onthaal als je thuis komt gevolgd door een lik over het gezicht en dan kruipt hij helemaal tegen aan alsof het beestje je al in jaren niet gezien heeft. Ik had nooit durven dromen dat het leven met een hond zo geweldig zou zijn, het is heerlijk om wanneer je thuis komt uit het werk dat je lekker een half uurtje met hem kan wandelen alle spanning glijd van je af.

Wij kunnen ons geluk dan ook echt niet op nu onze Sem bij ons woont. En wie weet komt er binnenkort nog een vriendje of vriendinnetje voor hem bij.

Martin is een jonge, vriendelijke en actieve hond. Hij houdt van mensen en is echt een gezelschapsdier. Hij vindt het heerlijk om te rennen met andere honden, heeft totaal geen agressie. Het is een communicatieve hond die heel goed als tweede hond kan worden geplaatst.

Wij weten nog niet hoe zijn gedrag tegenover katten is. Bij voorkeur te plaatsen in een gezin met kinderen vanaf tien jaar oud. Martin is dol is op lange wandelingen en rennen, dus als je ´s ochtends gezelschap wilt tijdens het wandelen en/of joggen, dan is dit de perfecte hond voor je.

Martin is een slimme hond die soms een beetje verlegen is. Hij heeft een actieve baas nodig die hem voor lange wandelingen meeneemt.