Martha 2

APRIL 2017

Mara (Martha 2)Met Mara gaat het prima. Ze is nu precies 1 jaar bij ons en ze heeft het goed naar haar zin. We wandelen veel met haar en dat vindt zij heerlijk, verder is het een lieve huisgenote.
Hierbij een foto tijdens een wandeling.
Een hartelijke groet van ons en natuurlijk een lik van Mara (voorheen Martha2)

Shar-Pei Martha2 is een mannenliefhebber

Liefhebbers van de Shar-Pei kunnen hun hart ophalen met mooie lieve Martha. Je hebt dan zomaar de perfecte hond in huis. OK, niet om een hondenshow te winnen, maar wel als je van het type Shar-Pei houdt, zonder per se een stamboom en andere toestanden te willen. Martha heeft ook een stuk minder rimpels en beweegt zich goed.

Martha kwam eind februari 2016 in Nederland in foster en liet al op Schiphol zien dat ze een heerlijke lieve hond is. Ze is “cool”. Aan de riem buiten lopen? Perfect, ze loopt keurig zonder trekken naast je. Los mee wandelen? Perfect en ze vindt wandelen heerlijk; ze rent als een atleet over de weilanden heen.
Snuffelen is haar ding maar ze houdt je wel in de gaten.
Autorijden? Perfect, ze springt zelf in de achterbak. Met katten omgaan? Perfect. Ze snuffelt aan de kat en laat het daarbij.
Bij de dierenarts op tafel goed geïnspecteerd worden? Perfect, ook haar ogen en bek mocht hij allemaal bekijken.

Omgaan met andere honden? Perfect. Alleen als het te intimiderend wordt waarschuwt ze netjes met een grommetje. Ze laat zich zeker niet in de hoek zetten door de grote honden in het huidige opvanggezin. Traplopen? Perfect, zelfs met open treden. Gedrag in huis? Perfect. Sloopt niks en is heel graag bij je in de buurt. Zindelijk, niet opdringerig maar ze vindt het heerlijk om naast je te zitten en bij je te liggen.
Naast haar bijzondere uiterlijk, heeft Martha nog een eigenschap die we niet vaak zien bij onze Rushonden: ze is helemaal gek op mannen! De mannen in haar fosterhuis wil ze het liefst de hele dag in de buurt hebben. Als de zonen (15 en 23 jaar) van het opvanggezin thuis komen, is het groot feest.
De bench zelf vindt ze niet erg, daar stapt ze met grote waardigheid in en plonst op haar dikke kussen. Hier slaapt ze ’s avonds in. De nieuwe eigenaar zal waarschijnlijk wel even aandacht moeten besteden aan een goede slaaproutine maar zodra ze het ritme van het gezin kent, is het allemaal prima. Martha kan prima tegen grote bedrijvigheid in het gezin. Ze is een heel rustige hond, die ook graag op haar botje knabbelt en samen met u daarmee speelt.

Bent u al helemaal verkocht? Mooi zo! Want Martha heeft ook een nadeel:

Bij haar ogen werkt de traanklier niet goed. Dat betekent dat ze twee keer per dag een oogdruppeltje moet hebben wat nog minder werk is, dan haar bak met brokken vullen. Het is een routine die in uw dagritme simpelweg moet worden opgenomen. Voor Martha zelf is het absoluut geen probleem. Ze is het gewend en binnen 15 seconden is het gepiept. Een flesje kost ongeveer 10euro voor twee à drie maanden.

Wij gunnen Martha van harte een warm thuis bij iemand die helemaal valt voor haar warme bruine ogen en haar rustige trouwe stabiele karakter. Iemand die graag wandelt en haar graag naast zich heeft. Een gezin met kinderen geen bezwaar. Het zou natuurlijk superleuk zijn als Martha inderdaad haar plek vindt bij een Shar-Pei liefhebber, als het uiteindelijk maar iemand is die van haar houdt.