Marshal

Nieuwe naam: Kaz
Geadopteerd: 26-05-2021
Naam: Marshal
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2018
Schofthoogte: 60 cm
Gewicht: 31 kg
Ras: kruising
Gecastreerd: Ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
JUNI 2021

Hier een berichtje over Kaz, bij jullie nog bekend onder de naam Marshal.

Ik ben heel erg blij met Kaz!! Het is een schat van een beest! Hij kan het prima vinden met mijn kat en zelfs met mijn buren. Zij maken nog net geen ruzie over wanneer iemand hem zou mogen uitlaten! Natuurlijk doe ik dat het meest, maar soms is hij wat langer alleen en dan is het heel fijn dat er mensen zijn die hem even willen laten lopen en die hem dan een knuffel geven. Want hij is enorm aaibaar! Ik zal jullie op de hoogte houden van zijn leventje hier. Maar de afgelopen twee weken waren alsof het nooit anders is geweest. Hij voelt zich thuis. Gisteren lag hij voor het eerst uit zichzelf in de voor hem aangeschafte mooie mand. Het vloerkleed had nog steeds zijn voorkeur, maar nu lag hij toch echt uit zichzelf in de mand. Gisteren heb ik hem meegenomen naar een omheind hondenspeelveld. Hij heeft de poten uit zijn lijf gerend en heerlijk gespeeld met een jonge Golden Retriever.  Dat was geweldig om te zien!

Ik ben heel blij met Kaz en ik geloof dat het wel wederzijds is. Hij komt wel makkelijk zijn knuffels halen, als ik hem die niet al uit mijzelf heb gegeven. 

Majestueuze Marshal bezit een hoge dosis loyaliteit. Het is een lieve hond, die heel graag wandelt, super vriendelijk is en dol op aandacht van mensen; hij gaat graag zitten voor een aai over de bol en een portie knuffels. En belangrijk hij is daarin niet opdringerig. Op het eerste gezicht is Marshal niet heel speels, maar als het baasje zelf speels gedrag vertoont worden een bal, trekken aan een touw of knuffelkauwen wel interessant voor hem. Marshal kan goed overweg met kinderen. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat hij een grote, sterke hond is. Andere honden vindt Marshal over het algemeen leuk, en wil hij graag mee spelen. Hij kan wel voor zichzelf opkomen als hij uitgedaagd wordt. In huis is hij heel rustig en laat de aanwezige katten met rust. Hij gaat aan je voeten liggen als jij bezig bent, bijvoorbeeld online. Binnenshuis schrikt hij soms nog wel van geluiden, op de stofzuiger heeft hij het niet zo begrepen. Hij probeert daarvan weg te komen. Eventjes in een andere ruimte, de tuin is dan wel zo prettig voor hem.

Zijn geschiedenis is onbekend. Marshal zwierf rond in het Shukino district in Moskou, waar hij opviel door zijn vriendelijke en speelse gedrag. Hij wilde graag spelen met andere honden die hij tegenkwam. Tijdens het transport naar het asiel, nadat hij werd gevangen, bleef Marshal kalm en was totaal niet agressief.

Marshal is zindelijk en loopt goed mee aan de lijn, totdat hij iets ziet wat zijn aandacht trekt. Hij heeft vooral veel interesse in schapen, een aandachtspunt. Autorijden is voor hem geen probleem. Een baasje/gezin met ervaring met grote honden zal aan Marshal een hele trouwe vriend hebben. Een goed afgesloten tuin waar hij rust en buitenlucht kan vinden als het in huis lawaaierig is, zou geweldig zijn. Goed afgesloten is een voorwaarde, want Marshal is vaak op zoek naar een plekje om te ontsnappen.

A kind dog Marshal looking for a forever home.We did not know anything about Marshal’s life. He just roaming in Moscow district Shukino and wanted to play with human’s dogs. But we know that he is very kind. When we catched him, when we transported him to the shelter – he never attack anyone. Marshal likes human attention and caress. He likes to sit near the human and asks for scratch behind the ear. He may accept caress from stranger. His kind only can be compared with his patience.

Marshal is active young dog, he is moderate emotional, he likes walk and discover surround world. In the shelter Marshal eat dry food. He is not picky about food. No allergies identified. He likes to execute commands and very like to study for new tricks. Teach him is a great pleasure. He knows basic commands and if you’ll spend a little time, you will receive not only a trusty friend but also a clever little helper.

Marshal accustomed for two-times walking. He may pull on a leash on a walk but only in a case of extreme curiosity. He did not met cats and little children, so we did not know how he will react in this cases. He likes other dogs and wants to play with them but he can protect himself if necessary. He did not takes an interest to dog toys, but he can play with sticks.

Marshal is a metis. He has black with red shade a little curly wool. He’s got very funny ears looks like post envelope and cute ringlet tail. Veterinarian said that he is 3 years old. He has a good health and he is vaccinated and castrated too. Marshal calmly tolerates car trips. He does not afraid of anything. He is a best choice for a active family as a single or a second dog in an apartment or a cottage.