Marlin

OKTOBER 2019

Beste vrijwilligers,

Ik had nooit gedacht dat het mogelijk was om via adoptie zo’n goede match te vinden. Vanaf week 1 waren we volledig aan Marlin verkocht. Hij past perfect bij ons leventje en vaak zien we onszelf in Marlin. Wij hebben namelijk ook een hekel aan drukt, veel mensen,… liefst van al spenderen we dagen in de natuur zonder iemand tegen te komen. Laat dat nu net zijn wat Marlin ook het liefst doet. Dus onze dagen in de vrije natuur zijn heerlijk. Vanaf dag 1 week Marlin geen moment van onze zijde. Hij loopt steeds los met ons mee. Als we ons neerzetten om te rusten gaat hij op verkenning, niet heel ver maar vanwege zijn kleurencombinatie wel onzichtbaar voor ons. Zodra we ons echter klaarmaken om verder te gaan, staat hij onmiddellijk aan onze zijde.
Marlin vind veel dingen eng: auto rijden, fietsers, joggers, onverwacht bezoek, meren en rivieren,… Desondanks blijft hij een schat van een hond. Hij zal nooit agressief reageren en probeert steevast het probleem uit de weg te gaan. Lukt dit niet dan zoekt hij hulp bij ons door achter ons te schuilen. Wonder bij wonder is hij onlangs, met heel wat aanmoediging, door een riviertje gewandeld.

In het weekend zijn we vaak op uitstap naar de natuur. In de week moeten ik en mijn man echter werken. De buurman komt dan steeds Marlin een aantal uur per dag vergezellen. De eerste dagen was het alleen zitten moeilijk, ondanks dat we dit hadden opgebouwd. De buren hoorden hem soms huilen (en gingen dan meteen kijken of alles ok was). De tweede week lag hij te slapen in zijn nest toen de buurman binnen kwam. Zo snel ging het dus. Zorgen gemaakt om niets. Op woensdag werk ik maar een halve dag en vaak ligt Marlin te slapen als ik binnen kom. Elke woensdagnamiddag gaan we 10km wandelen. Een avondwandeling is dan niet meer nodig, want Marlin weigert na die 10 km nog uit de zetel te komen. Door te tuin rennen daar heeft hij dan weer altijd zin in. Het liefst van al ligt hij te rollen door het gras. Hij heeft ook leren apporteren, en komt ons geregeld zijn speelgoed (of 1 van onze schoenen) brengen.

Met de 4 katten in huis gaat het ook goed. Stilaan begint hij met 1 van onze katten echte vrienden te worden. Elke ochtendwandeling gaat Ponki de kat mee en Marlin wacht ook steeds op hem. Superlief om te zien.

Kortom een gouden hondje waar we enorm veel vreugde aan beleven.


Lieve zachtaardige Marlin, in Nederland sinds april 2018. Marlin is een sociale hond die graag bij zijn mens is. Je kunt gerust de deuren laten open staan, hij zal niet weglopen. Grote tuin klinkt leuk, maar Marlin gaat daar niet in zonder baas.

Marlin kan goed los lopen, hij gaat niet ver bij je vandaan, komt netjes als je hem roept. Marlin is geen jager, hij wil hooguit eens naar een vogel blaffen als hij in een jolige bui is. Konijnen en ander wild vindt hij niet interessant.

Sinds april 2018 woont hij in een gezin met kinderen van 8 jaar, 5 jaar en 3 jaar. Hij is erg lief met de kinderen en vindt het leuk om in huis met ze te spelen. Hier ligt ook het punt inzake de herplaatsing: het huidige baasje merkt dat het met drie kinderen te druk voor hem is. Marlin wil heel graag het gezin bij elkaar houden, Marlin heeft pas rust als de kinderen op bed liggen. Ze zijn veilig, hij kan relaxen. Het huidige baasje wil voor hem meer rust, kinderen mogen zeker, leuk zelfs maar het mag best iets minder druk dan in het huidige gezin !

Marlin gaat wel eens mee naar de paarden, dit vindt hij leuk. Hij kan daar lekker los scharrelen. Hij is niet bang voor paarden en heeft ook niet de neiging om er achteraan te gaan. Momenteel gaat hij nog niet vaak in de auto, als hij in de auto mee moet dan vindt hij dat spannend. De terugweg gaat altijd beter en wij denken dat hij snel aan het auto rijden zal wennen als hij regelmatig mee gaat.

Marlin is een hond voor wandelingen in de natuur: bos, zee, strand. Ideaal. Marlin kan los mee, hij gaat dan wel buurten maar als je zegt “loop door” dan doet hij dat. Hij zal niet snel met vreemde honden spelen.

Aan de riem lopen door het verkeer vindt Marlin dan wel weer wat spannend, op straat vindt hij veel dingen eng. Die drukte, daar houdt hij niet van. Marlin maak je het meest blij met een wandeling waarbij hij lekker los kan lopen in de natuur.

In Rusland heeft hij in een foster gezin met katten gewoond. Momenteel woont hij niet met katten, maar wij denken dat hij prima met katten zou kunnen wonen. Op straat reageert hij verder ook niet op katten.

Marlin is niet zo lang geleden nog nagekeken door een dierenarts. Toen heeft hij ook de enting voor de ziekte van Weill gehad. Hij is ontwormd, heeft een seresto band (sind begin maart). Hij is 16 kilo gewogen.

Marlin blijft wel eens alleen thuis, maximaal zo’n 2 a 3 uur. Dit gaat redelijk. Hij blaft dan niet, sloopt ook niet, maar hij is wel onrustig (huidige gezin heeft een camera) Met of zonder andere hond maakt hierbij eigenlijk geen verschil. Toen hij bij ons kwam was hij enige hond, inmiddels woont hij samen met een teefje. Dit lijkt hij wel erg fijn te vinden. Maar in zijn gedrag merk ik weinig verschil met of zonder andere hond behalve dat hij er wel mee speelt.

Marlin, totaal ingeburgerd, wij kennen hem als een zeer fijne sociale familiehond. Uiteraard is de beslissing om Marlin te herplaatsen niet makkelijk genomen. MyMartin steunt adoptante in haar beslissing en samen zoeken we naar HET perfecte nieuwe gezin voor deze fantastische rushond.

This young male dog named Marlin
Year of birth – 2016 October
Appearance – black-brown color, tail crochet.
The weight is now up to 10 kg, the size at the withers is now 42 cm (for April 2017)
Healthy. Neutered. Vaccinated. Chipped.
Story of Marlin.
Marlin is still a puppy. He was found late at night when I was walking with my dogs. He came to us and was a small and confused. He was clean, a little thin, in a collar. At first we thought that he lost, we took him on a leash and went to look for the owner. But no one was found, so we decided to take him home. In the morning he was photographed, wrote an announcement and hung around the area, but no one was looking for our found. We called him Marlin. He quickly got used to the new name. Marlin quickly settled in the house with dogs and cats. Marlin is very affectionate, moderately obedient, like all puppies. Likes to run, play with other dogs, with toys. But we continued to look for his former masters. And people told us that they saw a man walking with him. We realized that he was thrown away as an unnecessary thing.
Marlin is very smart, easily trained, obedient dog. Very affectionate, every morning goes to my husband to kiss and hug.
Food – eats everything: dry food, porridge with meat, yummy.
Character – active, walk without a leash, can run a short distance, but always runs back, afraid to get lost.
Attitude towards adults – is wary of strangers but it fixs easily. Just give him a snack!
Attitude towards children is a good attitude, we checked that parents with young children (from 1 year old) approached us, the children hugged him, and Marlin is pleased and wag his tail. He himself is drawn to the children when we walk.
Attitude to other males and females – friendly relations with all dogs, at the sight of dogs runs acquainted regardless of the size of the dog and to large and small.
Attitude to cats – good, wants to play with them.
Attitude to other animals – he worries the birds on the street, runs after them.
As he walks on a leash – he pulls a little on a leash, he can run after the birds, he has to hold it.
Does any team know – knows the command to sit, lie, to me, fuuuu (stop).
How to drive in a car – unknown yet
Can I stay at home alone – yes but a little bit worried.
Toilet – now walk 4 times, but he asks that he needs go for a walk
Toys – like to play, on the street running alone or with other dogs, frolic.
Wishes for owners – suitable for any family, second dog in the family, in a family with children or without children, with other animals, young, energetic people, but perhaps in the age of.
Wishes at the place of residence – in an apartment, in his house, on a farm with a large range. it doesnt matter.