Louie

MAART 2019

Twee weken is Louie nu bij ons en wij zijn erg blij met hem!
Louie is een rustige hond, die aanhankelijk en speels is. Louie wilde direct spelen toen hij ‘thuis’ kwam. Louie vindt het niet fijn als honden op hem af rennen/springen, hij gromt en blaft dan van zich af. Hij speelt met honden die rustig om hem heen lopen ook tijdens het wandelen loopt hij rustig langs andere honden en trekt hij niet aan de lijn.

Wij moeten er steeds bewust van blijven dat hij er nog maar twee weken is, want het voelt alsof hij er al heel lang is. We zijn bezig met commando’s leren, dat hij niet schooiert als je aan het eten bent en niet op de bank springt. Het gaat elke dag iets beter.
Louie slaapt vanaf nacht één in de bench, hij gaf geen kick en heeft heel de nacht door geslapen. Ook als wij even weg zijn vindt Louie het niet erg om in de bench te liggen. Gisteren voor het eerst gefietst dat hij er naast liep. Louie begreep wat de bedoeling was en rende rustig mee.

Wij willen jullie bedanken voor Louie, hij is een hond uit duizenden! Zijn profiel op jullie website klopte bij wie hij is, voor jullie een bevestiging dat het goed is gemaakt.

Louie is door een vrijwilligster in de buurt van een meer gevonden. Omdat hij achter haar aan bleef lopen heeft ze hem mee naar huis genomen. Helaas overleed deze vrijwilligster onverwacht op jonge leeftijd. Haar familie wilde dat Louie en de andere aanwezige opvanghonden binnen twee uur uit het huis werden gehaald.

Louie bleek een lieve, goedaardige en rustige hond te zijn die netjes mee loopt aan de lijn. Hij is echt geweldig. Als we toch één min-puntje moeten noemen: zijn tanden zijn verkleurd. Waarschijnlijk heeft hij tijdens het wisselen van zijn tanden een infectie opgelopen of niet de juiste voeding gehad. Hij heeft er overigens geen last van en kauwt alles probleemloos weg.

Houding tov volwassenen: Goed, Louie is zachtaardig, vriendelijk en probleemloos.

Houding tov kinderen: Goed. Louie is echt een kindervriend.

Houding tov andere honden: Goed, hij is gewend om met andere honden te leven en kan prima als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Goed.

Kan alleen zijn: Louie kan nu alleen zijn als er andere dieren om hem heen zijn.

Autorijden: Goed.

Gezondheid: Louie is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Louie is een rustige hond die prima past in een gezin met kinderen of bij een alleenstaand iemand of koppel dat samen met hem lekker van het leven wil genieten.

Louie, born in September 2015. Castrated, vaccinated, healthy. Shoulder height 52 cm, weight 22 kg. The dog’s story: Louie was found by an owner of foster home (she died young a sudden death this year) near the lake in the countryside. He followed her, she took him home. After the lady’s death her relatives gave us two hours to take out the dogs at night. Louie was taken out as well as other dogs. Louie is a kind, good and quiet boy. Walks on a leash very well. Makes friends with cats and dogs. Loves children a lot. Goes to the toilet outside. Loves to go by car. His only minus is his not very good yellow teeth, probably he suffered from a disease during teeth exfoliation. But anyway he eats dry food without a problem. Likes dog treats. Can live in a family in town or in a separate house in the suburbs.