Lotta

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 21-12-2020
Naam: Lotta
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2012
Schofthoogte: 50 cm
Gewicht: 24 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
KOMT HIER EEN GELUKKIG VERHAAL ?

De vrijwilligers uit Rusland zijn erg dankbaar voor de adopties en zijn natuurlijk erg blij met alle updates uit Nederland waarin ‘hun’ dieren in de nieuwe thuis en omgeving te zien zijn.

Het zou geweldig zijn om de Russische vrijwilligers het resultaat van hun vele werk te laten zien.

Wij willen u vragen alstublieft foto’s of video’s te mailen naar mymartin@mymartin.eu om de vrijwilligers uit Rusland hun gelukkige rushonden te laten zien.

Alvast enorm veel dank. Voor ons teamwerk is dit heel erg belangrijk.

Lieve, leuke, levendige Lotta!

Ondanks dat ze af en toe een droevige blik heeft, is Lotta een vrolijke, blije hond met een zachtaardig karakter. Een superlieve, sociale, seniore dame die graag bij haar mensen in de buurt is. Ze is niet meer de jongste, maar geniet na een jarenlang verblijf in het asiel van alles wat het leven te bieden heeft.

In 2014 werd Lotta gevangen en naar het asiel gebracht. Misschien was ze ooit een huishond die op avontuur is gegaan; we zullen het nooit weten. Heel snel maakte ze contact met de vrijwilligers in het asiel en wendde aan de lijn. Als jonge hond was Lotta ontzettend actief en energiek. In het begin trok ze behoorlijk, omdat ze graag wilde bewegen. Maar eens per week mocht ze mee op wandelingen. Dan maakte het niet uit wie het hek open maakte; ze was naar iedereen even enthousiast. Die ene keer per week kon ze haar opgespaarde energie kwijt.

Inmiddels is het 6 jaar later. Eindelijk heeft ze nu haar weg uit het asiel gevonden. Afgelopen oktober kwam ze aan in Nederland. Lotta begroette haar foster bij aankomst vriendelijk, met een likje aan de hand. Daarna begon de inburgering; wennen aan het huiselijke leven. In haar opvanggezin (omg. Gouda) maakte ze kennis met de dagelijkse rituelen. Twee keer per dag een lekkere bak eten en een dagelijkse wandeling van een uurtje, dat zijn toch wel de momenten waar ze zich het meest op verheugt. De rest van de dag ligt ze graag dicht bij het baasje in de buurt. Naar andere honden is Lotta sociaal. Ze nodigt ze graag uit om met haar te spelen. Conflicten gaat ze uit de weg. Ze kan dus prima als tweede hond worden geplaatst. Lotta heeft inmiddels kennisgemaakt met de katten van het opvanggezin. (Zie filmpje.) Duidelijk is dat ze geen jachtinstinct heeft; ze heeft totaal geen belangstelling voor muisjes en vogels. Lotta kan een paar uurtjes alleen zijn, in het begin moet dat wel opgebouwd worden. Ze kan mee in de auto. We zoeken een rustig gezin, waar ze genoeg liefde, aandacht én wandelingen krijgt na 6 jaar hokjesleven.

Lotta was taken to the shelter after being captured in 2014. She very quickly made contact with us volunteers. And quickly got used to walking on a leash. But she was very active. After all, she was still a young energetic dog. And I think that she was a home dog, but because her activity maybe she ran away and ended up in a shelter. She understood the person very well. I was afraid that peope could not cope with her and she might run away again. Now she has matured. True, she did not loose activity, but became an obedient dog. She walks well on a leash, though she is drawn to walking, realizes that she is being walked and all this comes from the joy of freedom. I walk with her without a leash, since she likes to run and play, so she dumps her energy, which she has accumulated over the week. But it is worth calling her and she returns.