Linda

Geadopteerd: 08-06-2011
JULI 2011

8 juni eindelijk het is zover, we mogen onze hond halen die vanuit moskou naar nederland komt.

Na anderhalve maand heen en weer gemail is dan eindelijk zover. Na eerst de ochtend gewerkt te hebben kon ik om 13:00 uur de boel de boel laten en vertrekken naar amsterdam samen met mijn vader en zoon, jeetje wat hebben we hier naar uitgekeken. Precies om half 2 stonden we op het perron 7b maar geen honden en ook geen trein……oww jeej nou dan wachten we toch even, de trein zal wel vertraging hebben wat tegenwoordig heel normaal is hier maar al met al geen trein, nou dan gaan we beneden kijken. Misschien is Angela wat gaan drinken want het is niet niks vanuit düsseldörf naar nederland met de trein maar ook beneden niets. Ok… ff vragen dan “nee mevrouw de trein is exact om half 2 aangekomen!! ok even bellen dan, ik kreeg geen gehoor alleen raar toontje of helemaal niets ok uhm en nu…..!?
Op het perron stonden machinisten van ICE trein dus daar maar even aan vragen want ondertussen was het al half 4 “de trein uit düsseldörf komt over exact 2 minuten” ok die wachten we even af misschien dat angela daar inzit maar nee geen angela en geen honden ppffff Paniek wat is er gebeurd, wordt ik in de maling genomen? uhm ok rustig blijven en alles relativeren. We gaan naar huis en bel ik angela daarvandaan. Zo gezegd zo gedaan. Half 5 waren we weer terug thuis meteen gebeld. Jaaaaaaaa ik heb angela aan de lijn en voordat haar batterij zei “doe jij het lekker zelf maar” hoorde ik haar nog zeggen dat ze om half 6 in amsterdam zou zijn! oww ok uhm ships uhm ok ik pak de trein wel….niets ervan zegt mijn vader en die pakt de auto weer uit de garage en hup weer naar amsterdam. Met de boot over die vlak voor het centraal aanmeert we waren even over half 6 op het perron en 2 tellen later komt ICE trein aan en ja hoor daar is ze met 2 pracht honden. Mijn zoon rent er meteen naartoe “mevrouw bent u die mevrouw van Linda” en ik ppff emotionele tut die ik ben moest toch even een traantje weg pinken. Jeetje mijn hond staat daar, mijn eerste hond een dream come true voor mij want ik wil al zo lang een hond en eindelijk is ze er. Jeetje wat is ze mooi maar oh zo bang en angela was al blij dat ze eindelijk in amsterdam was, ze liep zo vreselijk te balen want de treinen reden niet in duitsland en ze kon niemand bereiken ppfff wat een toestand. Maar uiteindelijk is alles toch goed afgelopen en hebben we even de boel laten bezinken en zijn buiten even een sigaretje wezen roken want ja ik zag angela ook voor het eerst en ik heb haar wat bestookt met mijn telefoontjes en vragen over Linda want Linda had een oogontsteking en ik wilde weten hoe erg het was!

Maar het viel gelukkig mee maar ik moest er wel mee naar de dierenarts maarja ik wilde haar eerst tot rust laten komen want Linda was zo bang, voor fietsers, brommers, de boot, de auto, drukke kinderen en ga zo maar door. Zodra er ook maar iets gebeurde dan krimpt ze ineen dus ze moet een hoop leren en loop ik veel met haar ook bij fietspaden ed zodat ze kan wennen aan fietsers en iedere keer als het goed gaat beloon ik haar met iets lekkers. Ik heb nog nooit zo’n lieve gezien, ze loopt heel braaf aan de riem, trekt niet en heeft absoluut geen haast omdat ze geniet van de wandeling, ze is niet bij me weg te slaan en ik kan haar alleen laten als ik naar mijn werk moet, ze blaft gelukkig niet; alleen tegen de cavia, die vindt ze erg interessant.

Onlangs met haar naar de dierenarts geweest en haar oog was droog en nu moet ik 3x daags druppelen en zalfen om het oog vochtig te houden en ze laat het allemaal toe en het ziet er nu stukken beter uit. Ze houdt haar oog open wat ze voorheen niet deed. Dus met geduld en tijd komt alles weer goed en hoop ik dat ze gelukkig is bij me en ik geef haar alle liefde die ze zo hard nodig heeft dus dat komt allemaal goed. Ik heb haar nu anderhalve week en geniet steeds meer ook van de wandelingen en ik ga iedere keer een stukje verder, ook laat ik haar af en toe al los lopen en ze blijft netjes in mijn buurt ook als ze iets te ver gaat en ik roep haar dan stopt ze en wacht ze netjes op me, ik weet zeker dat ik aan Linda een heel lief super hondje heb en ik hoop dat ze lekker los komt en lekker gaat genieten van de dingen om haar heen!!!

Groetjes en een pootje van Linda

Linda is pas 2,5 jaar. Schofthoogte is 50 cm. Linda trekt niet aan de riem, wil zich namelijk niet haasten, maar Linda is wel dol op wandelen. Tegen mensen en andere dieren gedraagt zij zich gewldig en is altijd heel blij om mensen en dieren te zien. Ze kwispelt dan druk met haar staart.Ze is gezond. Haar vacht is gemiddeld dik maar haar staart is heel wollig en zacht en echt prachtig!

Linda is een slimme, erg bijzondere en vrolijke hond.