Legrand

APRIL 2019

Pushkin is doing fine and successfully ‘graduated’ from the first training program. He also did an exercise with horses and he behaved well. We will continue the training program. Each day we love him more and more and he really seems to have settled in.

Ooit had deze intelligente jongen een baas en een huis dat hij mocht bewaken. Hij ging ook mee op de jacht en werkte hard voor zijn brokken. Toen zijn fysiek het niet meer mogelijk maakte om deze taken uit te voeren werd hij zonder pardon aan de kant geschoven en op straat gezet. Hij heeft wat rondgezworven en is gevonden toen het verschrikkelijk vroor. Le Grand was bewusteloos en moest direct naar een dierenarts die hem gelukkig succesvol heeft kunnen opereren aan een wond. Vanaf dat moment keerde zijn leven ten goede.

Sinds 7 september jl. is Le Grand in opvang in Nederland en heeft het samen met het daar aanwezige teefje goed naar zijn zin. Hij gedraagt zich keurig, is absoluut zindelijk en gaat graag mee wandelen. Hij heeft het waken nog niet verleerd en waarschuwt als er iemand aan de deur staat. Na een ‘dank je wel, het is goed jongen’ houdt hij onmiddellijk op met blaffen. Legrand is een kalme, zeer stabiele hond. Speeltjes zijn nog nieuw voor hem, maar hij vindt het allemaal wel interessant en heeft momenteel al een favoriete knuffel.

Houding tov volwassenen: Goed. Legrand is zeer toegewijd; hij pakt een hondensnoepje heel voorzichtig aan. Hij is een kalme hond die netjes mee loopt aan de lijn.

Houding tov kinderen: Goed met kinderen ouder dan 10 jaar. Hij laat zich ook gewillig aaien door kleinere kinderen maar zoekt ze niet zelf op.

Houding tov andere honden: Goed. Hij woont nu met een teefje. Hij kan naar andere honden blaffen, maar dat is meer een manier van communiceren. Hij gedraagt zich prima en zal een vreemde hond vriendelijk benaderen. Legrand kan prima als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Niet bij katten.

Kan alleen zijn: Momenteel is hij niet echt alleen omdat het teefje altijd in zijn buurt is. ’s Nachts zijn ze samen beneden en zijn dan rustig.

Gezondheid: Legrand is gevaccineerd, gechipt, gecastreerd en heeft een dierenpaspoort. Hij is recentelijk onderzocht door een dierenarts in Nederland. Het blijkt dat hij te weinig spierontwikkeling in zijn achterpoten heeft (te lang in zo’n rot asielhok gezeten). Met een oppep kuurtje wordt dit momenteel behandeld en komt volgens de dierenarts zeker goed.

Autorijden: Gaat steeds beter, hij is soms onrustig maar gaat weer snel liggen.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Hij kan prima bij een gezin met wat oudere kinderen of een koppel/iemand zonder kinderen.