Lana

OKTOBER 2023

Helaas hebben wij afgelopen maandag Lana moeten in laten slapen.

Begin dit jaar vormde zich een tumor in haar bek, die we hebben laten verwijderen. Dat bleek een kwaadaardige te zijn, en in juli is dat weer teruggekomen. Helaas zou
opnieuw opereren aan de bek volgens de dierenarts te veel risico opleveren, en haar
kwaliteit van leven niet verbeteren. Vorige week was de tumor zo ver gegroeid, dat hij
was gaan bloeden, en moesten we deze stap nemen.

Vandaag wordt ze gecremeerd, en zal ze voor altijd bij ons blijven.

Dank wat jullie voor haar gedaan hebben.

SEPTEMBER 2016
Lana
FEBRUARI 2015
Deze mooie dame luistert naar de prachtige naam Lana en is in opvang in Nederland. Ook Lana is, net zoals helaas zoveel honden in Rusland op straat gevonden, opgepakt en naar het asiel gebracht. Lana is een slimme, positieve hond die elke dag een glimlach op uw gezicht zal toveren.

Houding naar volwassenen: ze is lief en geniet zo van aandacht, tederheid en een aai. Ze is graag bij haar baasje in de buurt. Lana vindt het heerlijk om lekker naast u te lopen. Ook rent ze graag naast de fiets, dan kan ze haar energie goed kwijt. Bij de wandeling is ze wel erg oplettend naar mannen, sommige wantrouwt ze en laat dat dan ook merken door naar ze te blaffen.

Houding naar kinderen: Lana is naar jonge kinderen wantrouwig, ze schrikt van de onverwachte bewegingen die ze maken en dan gromt ze om dat kenbaar te maken. Als ze gewoon langslopen is het helemaal geen probleem. Daarom plaatsen wij haar liever bij grotere kinderen.

Houding naar andere honden: in de shelter was die prima – ze deelde haar hok met wat andere honden (reutjes en teefjes) en dat ging heel goed. Lana loopt nu ook regelmatig met een groepje andere honden, dominante honden blaft ze van zich af en een stukje wandelen is ook helemaal haar ding; ze loopt dan keurig mee aan de riem. Lana is uitstekend geschikt om als tweede hond bij een lekkere stabiele hond te worden geplaatst.

Houding naar katten: we denken dat ze met wat hulp van haar nieuwe baas kan leren goed met katten te kunnen leven.

Woonomgeving: een huis met een tuin of een boerderij zou voor deze actieve dame ideaal zijn.

Lana wordt nu getraind om in de bench te zitten, ze laat de het eerste kwartier van zich horen en daarna wordt ze stil, ze moet dat nog leren. Het liefste is ze in uw nabijheid.

Gezinssamenstelling: Lana past in elke samenstelling – een gezin met of zonder kinderen / met of zonder andere huisdieren. Een ervaren en geduldig hondenbaasje waar ze zich aan op kan trekken, heeft onze voorkeur. Lana is een hond die van wandelen en ook van fietsen houdt! Ze is slim en leergierig en met haar zou u heerlijk kunnen trainen! Ze gaat dit weekend voor het eerst naar een hondenschool om haar alvast wat vaardigheden bij te brengen.