Lady

Lady is geadopteerd.

We zijn ontzettend benieuwd om te zien (en te lezen!) hoe goed uw hond is terecht gekomen. Stuurt u gerust uw verhaal en/of foto’s naar mymartin@mymartin.eu

We zien uw nieuwe verhaal graag tegemoet.

Hoe begin je een schrijven als dit het begin is van het zoeken naar een ander baasje en huis voor een hond die je hart heeft gestolen in alle opzichten. Met verschrikkelijk veel pijn in ons hart moeten we vanwege onvoorziene (bijzondere) omstandigheden afscheid nemen van Lady. Alweer bijna 3 jaar geleden kwam zij als jonge hond van 1 jaar op 1 juni aan op Schiphol. Zonder problemen aangelijnd en mee naar huis genomen.

Lady is een teefje (herderachtig) en lijkt het meest op een Mechelse herder. 1 juni hebben dan ook aangenomen als als haar geboortedag en op 1 juni 2017 wordt ze dus 4 jaar. Wij hebben Lady leren kennen als een hond met gevoel voor de mens en dier. Ze kan bijvoorbeeld heel goed omgaan met ons kleinkind van 6 jaar. Dus kleine kinderen geen probleem.

Omgang met andere honden is na een snuffelsessie ook geen probleem van klein tot groot of teef/reu het maakt Lady niet uit. Ze is aan de lijn wel onrustig en reageert ogenschijnlijk fel naar soortgenoten. Los is dan zoals je vaak ziet er geen vuiltje aan de lucht. Katten rent ze buiten vrolijk als een dolle achterna. In huis heeft ze geen ervaring met katten.

Lady kijkt met kennismaken met mensen eerst de kat uit de boom. Vooral met mannen is er een terughoudenheid. Als men Lady gewoon met rust laat komt ze vanzelf en zit ze na een paar minuten naast je en kijkt ze je aan met haar smeltende en vragende ogen en zegt aai me maar. Deze terughoudenheid heeft te maken met het 1e jaar dat zij in Rusland heeft gezeten. Maar vertrouwen kan men opbouwen en met Lady hebben wij dat zeker gedaan.

Lady is met name in de avond waaks over de roedel. Ze moet zoals veel honden helemaal niets hebben van vuurwerk. Wij zijn rond die periodes gewoon paar dagen weg gegaan naar een vuurwerkvrije omgeving om rust te creëren voor Lady en voor onszelf.

Lady is een hond die als je met haar praat je begrijpt en ook doet wat je zegt zonder de gebruikelijk commando’s. Vanaf het begin had ik al het gevoel dat zij geen commando’s nodig heeft en het gewoon begrijpt.

Eten is ze uiteraard dol op en daar moet men wel rust inbouwen. Lady heeft bij ons geleerd om te gaan met de gebruikelijke geluiden zoals auto’s, fietsers, etc want was daar niet mee bekend. Nu uiteraard wel. Ze kan bij onverwachte situaties nog wel schrikachtig reageren maar een stabiele baas die naast haar staat zal ze het vertrouwen krijgen om ook beter hiermee om te gaan.

Wij zoeken een thuis voor haar waar ze liefdevol ontvangen wordt en waar ze naar hartenlust kan rennen en spelen. waar ze geborgenheid zal vinden maar waar ook regels en grenzen afgebakend zijn. Ik kan veel vertellen over deze bijzondere hond. En kan en zal dat ook persoonlijk doen uiteraard als een nieuwe
baas en warm thuis zich aanmeldt.

Met vriendelijke groet. De baasjes van Lady.