Kutya

Nieuwe naam: Kudya
Geadopteerd: 02-05-2020
Naam: Kutya
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2017
Schofthoogte: 56 cm
Gewicht: 24 kg
Ras: kruising
Gecastreerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
MEI 2020

Tot nu gaat het goed met Kutya. We wandelen heel veel want hij heeft veel energie en kan nog niet los. Buiten is hij ook erg afgeleid dus daar is nog werk aan de winkel. Maar hij is erg sociaal naar mensen en andere honden dus dat komt goed. Binnen en in de tuin luistert hij goed en wil ook leren. Op straat ben ik vooral bezig met commando Wacht, zodat hij stopt met lopen bij het naderen van een weg. Dat begint hij te leren, alleen soms zijn er teveel interessante dingen te beleven 

In de tuin commando zit, poot en los. Hij speelt graag en is enorm soepel, snel en sterk. De katten zitten apart boven of in de tuin. Hij wil er zó graag heen, hij piept dan en lijkt absoluut niet agressief. Als het oogcontact te lang duurt wendt hij zijn blik af of gaat liggen. De katten zijn wat lastiger, maar komt goed, dat was bij mijn vorige hond ook. Eén kat is vanaf geboorte honden gewend, die is rustiger en nieuwsgierig, maar rent wel weg als hij eraan komt. De andere twee blazen. We laten ze wel eens samen in de kamer of de gang als de katten op de trap zitten: hond vasthouden en kat de ruimte geven om weg te kunnen. Zo doen we dat elke dag even en uit ervaring weet ik dat het lang kan duren maar dat het goed komt. De hond is naar onze mening in elk geval het probleem niet! We hebben een traphekje besteld, dan kan de deur naar de gang openblijven op enig moment. En zodra ze vrienden zijn blijft die deur ‘s nachts ook open en het hekje altijd dicht. Zo is het met onze duitse herder ook gelukt en die stoof er altijd als een gek op af, maar had ook geen kwaad in de zin. Dat kwam ook goed.
De eerste twee nachten heb ik beneden geslapen en Kutya sliep de hele nacht op zijn plaats. Vannacht weer in mijn eigen bed en we hebben hem niet gehoord. Mijn man moest al om half 6 weg. Kutya kwam hem even begroeten en ging weer verder slapen.
Het is een heel lieve hond die graag wil pleasen zolang zijn oren niet dicht zitten.

En iedereen vindt het een knapperd.
We houden jullie op de hoogte!

Kutya is in Nederland sinds februari jl. Het eerste wat opvalt: een prachtig uiterlijk, slim, sterk en mensgericht. Hij toont ons geen issues; een fysiek en mentaal gezonde hond. 

Hij past zich snel aan aan de regels in huis maar hij heeft wel de neiging om haantje de voorste te zijn. Met duidelijke regels, waar hij vriendelijk en consequent aan wordt gehouden, doet hij het prima. Zodra hij het idee heeft nummer 1 in de roedel te zijn, luistert hij slechter. Inmiddels weet hij wat hier mag en niet mag, en hij gedraagt zich goed. Hij speelt graag en veel met onze jongere hond, de oudere hond (ook een Rushond) laat hem weten wat zijn plek is. 

Kutya lijkt qua uiterlijk en karakter op een hond van het type oerhond: hij is mensgerichtheid, actief, kan overal mee naar toe, van stoere buitenleven acties tot restaurantbezoek, zolang hij bij zijn mens(en) is. Hij werkt graag en heeft een mens nodig die hem daarbij begeleidt.

In een omheind losloop-gebied laten we Kutya los en hij blijft keurig bij ons in de buurt. Hij gedraagt zich voorbeeldig naar andere honden, speelt graag met hen en zoekt zelden de confrontatie op. Hij reageert wisselend wanneer we hem roepen, soms komt hij en soms niet. We verwachten dat hij – zodra hij zijn naam herkent (want onze Russische uitspraak is belabberd, we hebben er “Cookie” van gemaakt) en weet wat de bedoeling is, hij een stuk beter luistert. Hij loopt sowieso niet ver weg. 

Wanneer we met hem alleen wandelen, trekt hij weinig aan de lijn; als hij dat doet, is hij makkelijk te corrigeren. Hij reageert in het algemeen rustig op andere honden en andere prikkels.Als we hem met onze twee andere honden uitlaten, trekt hij meer. Het lijkt erop alsof de honden een competitie ‘wie de meeste lekkere luchtjes vindt’ uitzetten…..

Hij is een goede eter, hij gaat keurig zitten wanneer hij zijn maaltijd krijgt, heeft geen baknijd. Hij eet graag een snack maar hij is geen snaaier. Hij pakt het lekkers heel voorzichtig aan. 

Hij is absoluut zindelijk, zelfs in de tuin doet hij liever niet zijn behoefte. Binnenshuis gedraagt hij zich geweldig. Bijvoorbeeld: hij weet dat hij niet op de bank mag en dat probeert hij zelfs niet meer. Hij knaagt op hondenspeelgoed en de rest van het interieur laat hij ongemoeid. Hij is wel waaks, maar vervolgens verwelkomt hij het bezoek.
Hij is erg op de roedel gericht en zal in het begin piepen wanneer hij alleen gelaten wordt; hij sloopt niks. Ee andere hond kan een voordeel zijn. Maar: met onze honden zien we dat hij met de één dikke pret heeft en met de ander is er geen klik.

In de tuin speelt en rent hij graag maar hij heeft niet de aandrang om het tuinontwerp aan te passen naar zijn creatieve ideeën. We hebben kippen waar hij veel interesse in heeft, we laten hem niet los met de dieren omdat we niet weten of het met ze wil spelen of bejagen.

Voor Kutya is het belangrijk dat hij een plek vindt waar hij zekerheid en duidelijkheid krijgt, waar grenzen aangeven worden. Die accepteert hij makkelijk, als je dat rechtvaardig en consequent doet. Hij is sterk en heeft veel energie en werklust, die hij kwijt moet kunnen. 

This is Kutya. We call him Mister Kutya.

There is no accurate information about his entire life. In August 2019, he was abandoned by cottagers. According to eyewitnesses, the boy was left at the bus stop and left. At the bus stop, he sat for a month waiting to come back for him. Unfortunately, this did not happen, but it was noticed by a girl who drove past the stop every day. She drew attention to the dog that’s waiting for someone and posted about it post. 

After this post, it drew the attention of the curator and the Kutya came to the foster

Periodically travels to the city for walks and photography.  Behavies good insode/outside

Kutya is an active, but unobtrusive. With pleasure will sit on hands if to it will allow and will call. But he will not jump on a person. Immediately understands where his place, and willingly there lies.

Good comunicates with people. Remarkable applies to people, goes on contact with strangers. In the clinic it is possible to carry out manipulations. On overexposure immediately became a favorite.

To children applies utterly loyal, prudently and cautiously. Aggression or excessive interest does not show. To protect not trying to.

To other animals is a little wary, but generally loyal. Quickly goes on contact as with males so and with bitches. Avoids conflicts.  To cats is very loyally. Not interested in.To other animals – loyal  

To the leash accustomed. In case of interest of an object, can begin to pull. In a quiet environment – walking obediently a little ahead of the man. Does any of the team clearly knows the command “Give paw”. We train him and he is very interested in the execution of commands.

Rides by car perfect. Lying in the back seat. Kutya only stayed with the other animals. Doesn’t spoil anything. Tolilet. Goes outside. Walking 2-3 times in day. Toys. Ready play toys if you insist.

Kutya is a very the good dog, with pleasant the nature, be appropriate in as a companion or friend for human with other animals. Behaves well in public places: had an experience with a person in the subway, in a cafe, at a photo shoot in a crowded place. He is very interested with a man. Like to spend time actively and lie in the couch ( or on the couch)

He was born approximately in 2015 year. Kutya is the mix of stray dogs. In the photo sometimes it seems that it even has something of a Central Asian shepherd. It’s when he puts his ears back. And when he’s out of it, he looks like a husky. The coat is short and dense. Color: white with red spots.

Clinically healthy. Chipped. Vaccinated. Food. No allergies detected. The kibble is Royal Canin. Prefers precisely this fodder. Indifferent to sweets.

Covers all accommodation options except the captive. In an apartment or house, he will feel great.