Kolobok

MEI 2017

Kolo is moe. Je zou voor minder, na al dat wandelen, naar school gaan, stallen uitmesten, eten, luisteren, in ’t water springen, putten graven, kleine hondjes plagen, katten uitdagen, braaf zijn, vogels spotten, reeën speuren maar er niet achter mogen. En dan loopt ze ook nog samen met die 2 kleintjes naast de fiets. Dan ook maar met z’n 3-en op het kussen.

JANUARI 2017


 

Wie neemt het stokje over? Speels, vrolijk, niet dominant, snel, intelligent, kan met alle honden, dol op een koekje. Zoekt u een familiehond, lief, de look van een Mechelse herder maar zonder het hoge temperament. Leest u dan verder, hier is Kolo. Een super alerte lieve familiehond die zich zo mooi ontwikkelt.

Kolo is geboren op een fabrieksterrein in Moscow, met 7 maanden naar Nederland gekomen. Ze woont nu in een fostergezin met 3 senioren honden, twee katten en 2 pubers. Ze is door het dolle heen als je thuis komt van het werk en wil dan enkel met je knuffelen, spelen en het liefste een stukje worst.

Wandelen vindt ze heerlijk en ze loopt perfect mee aan de lijn. Ze heeft het commando “naast” door. Ze weet dat ze een koekje krijgt als ze gaat zitten, dus gaat ze zitten voordat je het commando kan geven (slim, slim, slim). Los meelopen gaat al heel goed, tot nu toe enkel geoefend op voor Kolo bekend terrein in een groot stuk bos met weiland, maar dit gaat perfect.

Je ziet nog aan haar houding dat ze niet altijd vertrouwen in mensen heeft, maar haar nieuwsgierigheid wint het eigenlijk altijd van de angst. Ze komt toch snuffelen en als ze het vertrouwt krijg je als bevestiging een lik over je hand. Als vreemden haar op een rustige manier benaderen, laat ze toe dat deze haar aaien. Een brute benadering werkt averechts bij deze dame, dan zal ze zich terugtrekken en duurt het weer even eer je haar vertrouwen hebt.

Kolo is pienter en leergierig. Heeft u geduld en liefde, dan win je zeker haar vertrouwen en wordt ze een echt kameraadje! Een lieve sprankelende speelse vrolijke meid is ze al! Neen, het erf bewaken vol agressie zullen we nooit bereiken. Spelen in een roedel met andere honden doet ze perfect! Ze spreekt de hondentaal super goed. Kolo beschikt over een sociale ontwapende charme richting andere honden waar zelfs de meest humeurige oude hond voor valt.

Kolo kan overal wonen, in huis is ze super rustig, daar wordt nu ook niet gespeeld omdat de aanwezige senioren minimaal 8 uur per dag slapen. Autorijden is voor Kolo ook geen probleem. Ze begint ook, heel lichtjes, haar huidige bazinnetje te beschermen. Dus het waakse zit er wel in.

In de afgelopen bijna vier maanden heeft Kolo zich zo ontzettend goed aan het Nederlandse leven aangepast. Van terreinhond naar gezinshond. Wie neemt nu het stokje over? Heb je het geduld om Kolo op haar tempo te laten wennen, zoek je een sociale lieve mooie herdershond, verlang je geen wonderen en is een wandelmaatje al meer dan genoeg! Aarzel dan niet en schrijf ons zodat wij u vrijblijvend in contact kunnen brengen met de foster mama. Zij kan u alles over deze mooie herder vertellen.

Puppy Kolobok (Russian fairy tales hero)

Kolobok is a young female puppy. Around 5 months old

Her mother was a stray dog and once she decided to give a birth to her children near  the manufactory area. One of our volunteer found them – Kolobok’s mother and Kolobok. Kolobok’s mother was sterilized and found her forever home very quickly (a very compact dog). Kolobok stays at foster place.

Young and sunny puppy. Every time in a very good mood. Good character. Very positive. Active. Adores running and having fun with dogs and people. Can stay with cats (foster cares cats)

Hard to explain her habits. She is a normal puppy dog with habits by her age,

Already chipped and vaccinated by her age

Good in a car

she makes all her toilets outside. Not barking. Good on the leash.

If you have time to grew up a good dog – please waste your time and she becomes a very good friend

Easy for communications

We think that she becomes enough big and muscles dog

Smart dog

sunny  puppy for adoption!