Knopa

JULI 2020

Inmiddels twee jaar en een kwartaal bij ons is Ilja al helemaal aan ons gewend en begint steeds meer sociaal gedrag te tonen. Helaas is haar drang naar avontuur niet afgenomen en moet ze in de Scheveningse bosjes aan de lijn uitgelaten te worden, omdat ze een keer de ringweg om Den Haag, die deze bosjes doorkruist, is overgestoken met toeterende automobilisten als gevolg. Gelukkig hebben we ter compensatie een bos gevonden, waar Ilja wel los en veilig kan lopen. Een paar keer per week kan dat ook op het strand, maar dan is ze wel snel in de duinen en laat zij zich tijdens onze wandeling een paar keer zien om af te koelen in de zee. In het zomerseizoen gaan we aan het eind van de wandeling koffie drinken in een strandtent en komt Ilja als de koffie op is vanzelf weer naar ons toe. Zij weet feilloos waar de auto voor het laatst heeft gestaan of waar de wandeling is begonnen. Minder gezellig voor ons, maar Ilja heeft er het grootste plezier van. Het is een lieve hond, waar je voor de rest geen zorgen aan hebt.

AUGUSTUS 2018
KnopaWe hebben Knopa (inmiddels omgedoopt tot Ilja) al weer meer dan een half jaar in ons midden. Met ons Portugese hondje Hazelientje (roepnaam Haasje) kan ze het goed vinden. Haar angstige gedrag begint wat af te nemen, maar is nog niet over. Wellicht raakt ze dat niet volledig kwijt. Ze moet in haar jeugd een traumatische ervaring hebben gehad.
Wij wonen op een steenworp afstand van het bos, waar Knopa haar vrijheid heeft genomen. Tijdens de dagelijkse ochtendwandeling van ca. 1 uur struint ze door het bos en zien haar slechts enkele keren weer naar ons toe komen. Ze houdt van de vrijheid en kan rennen als een hazewindhond.

Bij mooi weer gaan we geregeld naar het strand een wandeling van enige kilometers maken, waar Knopa samen met Haasje achter de meeuwen aan holt, waar ze in de zee gevormde lagunes als een vis gaat zwemmen en waar ze af en toe geruime tijd in de duinen buiten ons zicht verdwijnt. Daarbij houdt zij ons goed in de gaten om ons niet kwijt te raken.

Zo vrij als ze zich voelt in de vrije natuur, zo terughoudend is ze nog steeds binnenshuis, al komt daar ook verbetering in. In het begin liet zij zich nauwelijks aanhalen, maar nu komt ze er toch af en toe om vragen.

Kortom, het is een lieve hond, waar geen enkel kwaad in zit en waar wij erg blij mee zijn.


In februari 2016 zag een van onze vrijwilligers Knopa ronddolen in een sneeuwstorm – was ze op straat gezet of verdwaald? We zullen het nooit weten.

Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om dit kleine, compacte meisje aan haar lot over te laten en heeft haar naar het asiel gebracht. Daar heeft ze zich maanden teruggetrokken. Ze was niet te verleiden om mee te gaan voor een wandeling, aangehaald te worden, helemaal niets. Na maanden van liefdevolle benadering gaat het nu veel beter. Ze is nog steeds zeer terughoudend maar stap voor stap komt het vertrouwen.

Dit arme meisje heeft waarschijnlijk ooit een baasje gehad, overleden misschien? Ze begrijpt nu dat haar oude leventje nooit meer zal terugkomen en schikt zich langzamerhand in de situatie. We zullen Knopa zo snel mogelijk uit het asiel halen en bij een gastgezin in Moskou onderbrengen; daar kan ze weer leren genieten van huiselijke omstandigheden en liefkozingen.

Mocht u nu helemaal straalverliefd op Knopa worden en denken: dat wil ik graag voor haar betekenen, neemt u dan alstublieft contact met ons op. Ze is nog zo jong en met geduld en vertrouwen krijgt u een wereldhond.

Houding tov volwassenen: wantrouwend, gezien haar ervaringen, maar met geduld komt het goed

Houding tov kinderen: ze is beter af bij een gezin zonder kinderen

Houding tov andere honden: angstig
Houding tov katten: onbekend

Kan alleen zijn: goed, ze is duidelijk op haar gemak zonder externe prikkels

Gezondheid: Knopa is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur adoptanten: wat oudere mensen of mensen die tijd hebben en niet zo veel eisen stellen en haar weer willen leren dat mensen oké zijn.

This gentle female dog named Knopa

2. Year of birth (or approximate age) approximately: 2015

3. Appearance: mix pf stray dogs. Tiny, gray, bead eyes, like a little top.

4. Weight for today (June 2017) 12 kg, growth at the withers 40 cm

5. Health: during the stay in the shelter there were no health problems.

6. Castration / Sterilization: sterilized. Chipped. Vaccinated.

7. The history of the dog

February 2016. Knopa spent several days in the snowdrift, did not go anywhere. Our volunteer could not leave her there (in the snow). It looks like people just threw her out on the street, after this stress stopped trusting people. She spent several months in a shelter in the enclosure. Could not pull out to take a walk. Gradually, “relaxed and walked away.” Now she walks on a leash, approaches people, but still is afraid of everyone. From fear to frown and shake. But every day is better and better. She is looking for protection from her friend in the open-air cage.
It seems to me that she probably was a domestic pet and lived with an older woman. Probably her owner died and she was thrown to the street. She understands now that her life changed, her oldie owner will never come to take her back to warm place. We think that with lots of love and care and warm hands she will be able to become not so much shy dog. In plans she will be removed to foster place before adoption.

Knopa adores water

8. Nutrition – allergies are not . Eats dry food. Treats takes very carefully.

9. Character – quiet, frightened, unhappy.

10. Attitude towards adults: afraid of all strangers, familiar with them, too, does not. Her confidence will be very expensive, but it will be.

11. Attitude towards children – in a family without children, an elderly couple is better, need calm family.

12. Attitude to other males and females – Afraid, does not like to get acquainted. Never dominance. Just sit and watch.

13. Attitude to cats – unknown. In the shelter she saw one cat and was very surprized, but never bite

14. Relation to other animals (how they react to birds, rats on the street): unknown.

15. As he walks on a leash – Do not pull, do not jump, go for a man.

16. Does any team know: does not know.

17. How she drives in the car: he knows the car badly. Needs to get used.

18. Can she stay at home alone – we think yes, she likes to stay alone and look at the world

19. The toilet – two times per day. on the street is accustomed.

20. Toys – she does not know the toys.

21. Wishes for the owners – better quiet family with a leisurely lifestyle. Patient and ready, this timid girl is accepted with all her heart.

22. Wishes at the place of residence (in an apartment, in his house, on a farm with a large range): better apartment or a small house.