Jon

Oktober 2017

Helaas heeft Dzjon (v/h Jon) maar relatief kort van zijn nieuwe thuis mogen genieten. Op 1 augustus 2017 verhuisde hij met zijn baasjes en vriendinnetje Monya (v/h Ronya) van Nootdorp (NL) naar Uelsen in Duitsland, waar beide honden een grote tuin kregen om te spelen. De altijd rustige Dzjon bleek toen wel degelijk een hogere versnelling te hebben en had het prima naar zijn zin. Kort daarna werd echter bij hem leukemie vastgesteld wat zijn levensverwachting behoorlijk beperkte. Met hulp van medicijnen kon hij nog een tijdje het “blije ei” zijn wat de baasjes hem soms noemden, maar in oktober ging hij plotseling snel achteruit. Op 17 oktober 2017 was het noodzakelijk om afscheid van hem te nemen.

Dzjon (Jon)

JUNI 2016

JOEPIE!! Ik (Monya de Hond) heb een week aan hem moeten/mogen wennen maar ik heb in Jon een leuk maatje gevonden en we kunnen het al goed met elkaar vinden. Dankjewel, Ria Visser, voor je goede zorgen en je hulp. Mijn baasjes hebben gelukkig besloten om hem te adopteren, ongeveer een jaar nadat ze mij in huis haalden. Volgens zijn Russische paspoort heet hij Джон en mijn baasjes hebben daarom besloten om hem Dzjon te noemen. Maar onze bijnamen blijven Jonnie & Monnie. Ik denk dat we een hele leuke tijd tegemoet gaan. We houden jullie op de hoogte van onze avonturen.

JUNI 2016

Jon’s blind date met Monya bleek een schot in de roos, inmiddels zijn de twee in hun wittebroodsweken beland! De kersverse echtgenoot heet volgens zijn Russische paspoort Джон, dus zijn baasjes hebben besloten hem Dzjon te noemen. De newly weds gaan echter door het leven als Jonnie & Monnie. We wensen ze heel veel geluk samen!

JON: de zoetheid zelve

Wie oog voor honden heeft ziet Jon’s schoonheid weerspiegeld in zijn gangwerk: deze mooie ranke reu loopt niet maar danst als een Bonfire. Wie neemt hem mee dansen in een echt hondenléven?

Lieve, brave, zoete Jon maakt dat je van je stoel valt. Jarenlang zat hij in een Russisch rotasiel met zijn grote ogen door de tralies te kijken. Niets. Niemand. Een heel klein beetje liefde van een vrijwilliger en verder alleen maar een hóndenleven. Je ziet het verdriet nog steeds een beetje in zijn blik. Eind mei mocht hij dan eindelijk met het vliegtuig naar NL om via een foster een thuis te zoeken. Hij moest even 3 dagen wennen en voilà: de braafste, liefste, vriendelijkste huishond die je je kunt wensen.

Houding tov volwassenen: Komt je ’s ochtends enthousiast begroeten, is niet opdringerig, benadert vreemden ook rustig. Zelfs de stofzuiger vindt hij niet interessant.

Loopt aan de riem als je handtasje, zo netjes en rustig. Jon heeft een goede neus en kan routes onthouden. Is hij een keer in een wandelgebied geweest, dan kent hij de route. Grote wegmachines en lawaai deren hem totaal niet.

Houding tov kinderen: Kinderen vanaf 10 jaar. Het hoge gegil van kleine kinderen vindt hij eng.

Houding tov andere honden: Jon woont bij zijn foster met twee andere honden (reu en teef) en hij is zo braaf dat de aanwezige reu des huizes het maar saai vindt. Bij andere fosterhonden moet hij af en toe even optreden, maar Jon gedraagt zich gewoon te perfect. Hij kan in de auto, kan op veilig terrein (zonder hazen!) los, speelt met andere honden, leert steeds beter om terug te komen op een fluitje.

Houding tov katten: Zindelijk, braaf, rustig, laat katten met rust, blaft en waakt niet – dat laat hij aan de andere honden over.

Kan goed alleen zijn: goed

Gezondheid: Jon is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort. Ook bij de dierenarts op tafel: geen angst voor deze vreemde man in witte jas. Hij keurde de dierenarts goed en andersom. De dierenarts was enthousiast: goede hond, goede conditie, mooie oortjes, goede hartslag, frisse blik.

Voorkeur woonomgeving: geen voorkeur

Voorkeur adoptanten: Jon zou bij een gezin met tieners kunnen en minstens zo goed bij een 50-60-70-plusser die op zoek is naar een heerlijke hond om mee te wandelen en van te genieten.

De adoptiebijdrage voor Jon is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

Jon is about 7 years old, 58 at the withers.

Jon is clever, kind, docile dog. He looks with interest and hopes for the better changes in his life. When you come to Jon, he cautiously goes out looking at you with hope to take him out. His look goes to your heart directly, touches you! Jon likes to be stroked tenderly pressing to you and closing his eyes. Then he goes away and pressed to you again, the joy overfills him. He likes to be pressed to you and to jump with joy that somebody came to him. He is so happy! He trusts himself to you, his life and his destiny hoping that you will never betray him and change his life for better!

Jon wants to your home so much, he believes in it so much! At walks he looks around with much interest!

Jon`s heart is full of unspent love and tenderness. He is trusting as a child and you never betray him.

Jon`s character is very docile and light, he is a friend to everyone, never conflicts. Everyone could hurt him but he concedes.

While being fed or when you treat him Jon waits for his turn patiently. If somebody takes off his feed he does not protest and goes aside giving his part of feed.

He is very nice and beautiful. When he is interested with something his ears stood like sparrow`s wings, his eyes shine.

Jon does not lose his interest in life. He looks at everything with such an interest examining everything around and being joyful.

Jon is a kind, dedicated, reliable and true friend for you for the whole life!

Jon has been in the dog`s shelter for some years. He deserves happy and joyful life with loving and caring owner instead of staying in conditions full of pain, sorrows and hunger.

Jon hopes for better and waits for his owners!