Jallta

MAART

Yallta (Jallta) woont hier vandaag drie weken en ik kan me al geen leven meer zonder hond voorstellen (na 10 hondloze jaren). Ze doet veel indrukken op en heeft soms een vermoeiend leven, waardoor ze de eerste twee weken veel in d’r mand lag. Wat ik interpreteerde als ‘ze vindt mij niet leuk’. Zij is gek op muizenjacht. Helaas sprong ze daarbij tegen schrikdraad op. Wat was ik toen blij met halsband + veiligheidstuig! Ze heeft er niks van geleerd. Thuis kan ze heerlijk aan een bot liggen knagen of jongleren met haar knuffel, of gewoon ongegeneerd op d’r rug liggen slapen. Nu haar conditie beter is, is ze een stuk enthousiaster als ze me ziet. We gaan nog een heleboel doen/wandelen samen. Maandag gaat ze voor t eerst naar de oppas als ik ga werken. Een nieuwe mijlpaal en nieuwe indrukken. Spannend!

Jallta is een positief ingestelde jonge hond. Ze is actief en vind het heerlijk om lekker te rennen. Wanneer de vrijwilliger haar los laat om te spelen rent ze meteen naar de weide. Thuis is Jallta rustig. Ze is heel vriendelijk en heeft zich snel gehecht aan de vrijwilliger.

Jallta woont momenteel bij een fostergezin. Jallta is begin van de herfst van 2018 gevonden door een vrijwilliger net buiten Moskou. Ze was toen vermoedelijk loops, want andere honden vielen haar voortdurend lastig. Of Jallta is weggelopen of op straat is gezet, zoals wel vaker gebeurd in Rusland in het najaar (de Russische winters zijn erg koud en ook dan moet de hond worden uitgelaten), weten we niet; wel weten we dat ze een huishond moet zijn geweest. Ze loopt zo netjes aan de riem mee en kent heel wat commando’s zoals: zit en geef pootje (dai lapoe). Deze kan ze ook om en om geven.

Jallta loopt rustig mee aan de lijn en trekt niet. Ze loopt graag voor de vrijwilliger. Wanneer ze een andere onbekende hond tegenkomt, kan ze even trekken, maar dat is omdat ze graag gedag wilt zeggen. Ze wordt nu 2 keer per dag uitgelaten. Jallta kijkt niet om naar speeltjes. Snacks vindt ze interessanter.

Houding tov volwassenen: Jallta is vriendelijk naar iedereen, zowel bekend, als onbekend.

Houding tov kinderen: Jallta woont momenteel samen met een kind van 9. Ze vindt het leuk om te spelen en is vriendelijk naar kinderen.

Houding tov andere honden: Jallta kan goed samen met zowel reuen, als teven, bekend en onbekend.

Houding tov katten: Jallta woont in het fostergezin samen met katten. Ze speelt met ze, wanneer een kat hier open voor staat. Als de kat sist, blaft Jallta terug.

Houding tov andere dieren: Jallta vindt het leuk om vogels op te jagen.

Houding in de auto: Jallta kan prima mee in de auto. Ze is dan rustig.

Kan alleen zijn: Jallta kan alleen zijn. In het begin piept en huilt ze een beetje, maar dit gaat snel over. Overigens is Jallta bij het fostergezin met katten samen.

Gezondheid: Jallta is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort. Ze is gezond.

Voorkeur woonomgeving: geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: geen voorkeur.

1. This young and positive dog named Jallta. Jallta stays at foster place.

2. Year of birth is approximately – January 2018

3. Appearance – mix of stray dogs

4. Weight is 20kg, height is 53cm

5. Health. The dog is healthy.

6. Sterilized. Chipped. Vaccinated.

7. The story of the dog. Jallta was found by our volunteer. So…… I found the dog in the country, in the autumn of 2018, she ran along with other dogs that molested her, probably she was in heat. She could run away from the owners or was thrown away, as is often the case in Russia in the autumn, the fact that the dog was domestic, I realized that when I took her home, she walks perfectly on a leash and knows the commands.

8. Food – dry food. Canned food.

9. Character. Dog is active, loves to run around, I let go of her to run with another dog and she always returns to the plot, she is quite calm at home. She is friendly, very quickly attached to me and considers me her mistress.

10. Attitude to adults -friendly with everyone – with friends and strangers.

11. Attitude towards children – friendly with children, loves to play, tested on a 9-year-old child

12. Attitude to other males and females – friendly with all dogs with males and females, with friends and strangers.

13. Attitude to cats – lives in a house with cats, can play with them if the cat is friendly, if the cat hisses, then Jallta barks at it.

14. Attitude to other animals – shows a hunting interest in pigeons

15. How she walks on a leash – calmly, in front, does not pull, if she sees another unfamiliar dog, she begins to pull in order to come closer to her and get to know her

16. Does any team know – yes, she knows the command to sit, gives a paw in turns in Russian

17. How to ride in a car – good, calm.

18. Can she stay at home alone – yes. She can. Whining whines for a while, but then calms down and sits quietly.

19. Toilet – accustomed to walking twice per day

20. Toys – Indifferent, loves to chew on dog treats.

21. Wishes for the owners – any family

22. Wishes at the place of residence – all options are considered