Jack 3

AUGUSTUS 2018

Rust zacht lieve Jakey ❤

Een aantal weken terug plaatste ik hier het bericht over de diagnose van onze lieve Rushond Jakey. We hebben dankzij de medicijnen nog een aantal prachtige weken afscheid kunnen nemen en kunnen genieten.

Zelfs bij de dierenarts vanmorgen zat hij gemoedelijk te eten en te genieten van onze kriebels tot hij rustig in slaap viel. Een waardig eind voor een heerlijke hond.

Nu is het wennen aan de stilte in huis maar die zal ook weer gevuld worden wanneer we eraan toe zijn 🤗 Voor nu met een traan en een glimlach door de vele foto’s heen bladeren.

Jakey (Jack 3)

AUGUSTUS 2017

Thuiskomen van vakantie = Oogst binnenhalen en knuffelen met mijn grote vriend ???‍?

Jakey (Jack 3)

MAART 2017
Lentekriebels, plezier en vrijheid voor Jakey (Jack 3) Hij kan mee longboarden en mountainbiken. Nog even en hij gaat mee windsurfen ? #outdoordog

FEBRUARI 2017
Jakey (Jack 3)Jakey (voorheen Jack) aan het genieten van de Drentse landschappen ?  Vrijdag hebben we hem opgehaald dus een hoop nieuwe indrukken! Hij doet het heel goed in zijn nieuwe huisje.

Photography: Myra Wippler
Facebook: Myra Wippler Productions

Jack: deze rushond gaat zijn toekomstige baasje zo gelukkig maken!

Hoi, ik ben Jack en ik ben per 23 december 2016 in Nederland na jaren asiel te Rusland.
Eenmaal geland op Schiphol vertrok ik per auto naar de provincie Brabant. Ik woon nu in een roedel van maar liefst 5 teefjes. Als man kan je het slechter treffen…niet?

Als we gaan wandelen ben ik helemaal blij, dan laat ik mij horen. Ze leren me nu dat ik dan moet gaan zitten in plaats van tegen je aan te springen. Eenmaal weer thuis ga ik lekker liggen, kauwbotje erbij, mij hoor je dan niet meer.

Je kan mij overal mee naar toe nemen. Van drukke Kerstmarkt tot een overvol café. Buiten loop ik momenteel aan een lange 4-meter riem maar vaker loop ik al gewoon lekker los. Op onbekend terrein gaat vrouwtje altijd met mij in training. Ik vind het prima (en smakelijk). Tijdens deze training roept ze mij halverwege de wandeling, dan ren ik op haar af, krijg ik het commando “zit” (ik spring liever gezellig tegen haar aan, maar dat wil ze niet) dus ga ik zitten en krijg ik als beloning een hondensnoepje. Ik moet trouwens vaker van haar gaan zitten, voordat we gaan eten, voordat ik door de deur mag etc.

Houding tov volwassenen: Ik ben dol op een knuffel en als je mij een aai geeft, val ik meteen met een klap op mijn rug op de grond. Heerlijk, je mag me echt uren aaien als je daar de tijd voor hebt. Maar ik dring me niet op. Als je stopt, ga ik gewoon weer op mijn kussen liggen. Ik ben een vrolijke ongecompliceerde hond.

Houding tov kinderen: Goed. ik hou van mannen, vrouwen en kinderen.

Houding tov andere honden: In dit tijdelijk verblijf lopen wat druktemakers (honden) in het rond maar ik stoor me daar niet aan c.q. ik doe daar ook niet aan mee. Als ik buiten hondjes zie, wil ik er wel naar toe. Niet om ruzie te maken hoor, gewoon even ‘buurten’. Ik ben overigens niet het type hond voor balletjes ophalen. Gooien mag maar verwacht niet dat ik de bal ga lopen zoeken.

Houding tov katten: Goed. De kater des huizes boeit me niet.

Kan alleen zijn: Goed.

Gezondheid: Jack3 is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: geen voorkeur

Voorkeur adoptanten: Geen voorkeur. Jack is zeer geschikt voor ouder persoon/stel die een heerlijke rustige hond zoekt maar ook in een druk gezin zal Jack een stabiele factor zijn.

Zijn er minpuntjes ?
Totaal haaks op mijn rustige zijn blijk ik een ontzettend goede klimmer waardoor mijn vrouwtje op een dag perplex op het garagedak keek waar ik rondliep. Moet jij ook lachen? Nou, ik ook maar het vrouwtje mompelt nog steeds dat ze er niks van begrijpt (lees: zet geen tafel op minder dan een halve meter van de garage af!). Verder moet je mij (nog) niet alleen in de auto achterlaten als je boodschappen gaat doen. Ik snap daar echt niks van en gedraag me dan heel onrustig.

this dog named Black-Jack, or just Jack

Health – clinically healthy dog, vaccinated by his age, has a chip.

Ability to stay at home alone: can stay alone, but first needs to get used to the new house.

Preferable housing: it doesn’t matter, will adapt to any situation.
Preferences to owners: Jack will suit any family, but he is better for young people or for a family with teenage children. History, features: Jack is a remarkable, young, active, tender dog of an average size. He is socialized. He likes to run, play with other dogs, with volunteers, doesn’t show dominance. Jack can walk both leashed and unleashed, he never runs away. He has a good appetite, likes to eat everything. Jack is a very positive dog. He himself will bring pleasure into your life.